AMD Fiji: Διέρρευσε φωτογραφία

Ακόμη δε γνωρίζουμε την τελική της ονομασία τις αναμενόμενης ναυαρχίδας της AMD Fiji, με τις φήμες να λένε ότι δε θα έχει κάποια αρίθμηση όπως οι «απλές» κάρτες γραφικών του κόκκινου κολοσσού, έχουμε όμως την πρώτη φωτογραφία της.

Η ναυαρχίδα έχει ένα μεταλλικό περίβλημα αγκαλιά ζει το τσιπ και μια πίσω πλάκα η οποία λειτουργεί σαν αγωγός θερμότητας ώστε να κρατάει το τσιπ σε θερμοκρασίες που να μπορεί να λειτουργήσει άριστα. Στο κάτω μέρος της φωτογραφίας βλέπουμε ένα τμήμα από μαύρο πλαστικό όπου θεωρείται πως είναι το περίβλημα της υδρόψυξης που ενσωματώνεται.

Η ναυαρχίδα θα κυκλοφορήσει με HBM vRAM στα 4GB, ως μονή κάρτα γραφικών και θα έχει τιμή εκκίνησης τα 849 δολάρια Η.Π.Α. Ενώ, θα κυκλοφορήσει άλλη μία έκδοση των 8GB (HBM πάντα) κατά το χειμώνα με την άφιξη των πρώτων τίτλων DX12 με τιμή εκκίνησης (από φήμες) να αγγίζει τα 1249 δολάρια Η.Π.Α ή να βρίσκεται ελαφρώς πιο χαμηλά από το ποσό αυτό.

AMD Fiji: Διέρρευσε φωτογραφία, AMD Fiji: Διέρρευσε φωτογραφία

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

κοντη! με καλυψη στην ψυκτρα?

Valantis Karag

Στην πραγματικότητα η R9 390X είναι και υπάρχει περίτωση να χρειάζεται κάποιος WaterBlock.

mimis13

@Valantis Karag, δεν είναι σίγουρο ότι είναι η R9 390X, είναι πιο πιθανό να είναι η ναυρχίδα που δεν ξέρουμε το όνομα. Αυτό γιατί απ όσο φαίνεται πρέπει να έχει υδρόψυξη. Ενώ η 390X όπως λέγεται δε θα βασίζεται στο chip που ερχόταν με υδρόψυξη, αλλά στο προγενέστερο R9 390X σαν rebrand που δεν είχε υδρόψυξη.

Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις εικασίες του, εμείς πάμε με το πιο πιθανό. Από τη στιγμή που είναι διαρροές και εξ αρχής η διαρροή έκανε κύκλο στο ίντερνετ σαν ναυαρχίδα, κάτι που πλέον έγινε διόρθωση και είπαν R9 390X, εμείς θα μείνουμε με αυτό. Άλλωστε οι διαρροές δεν είναι ποτέ 100% αληθείς, οπότε δεν μειώνεται η ποιότητα της ενημέρωσής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.