AMD, Γραφικά επιπέδου Avatar στο next-gen Xbox [φήμες]

Σύμφωνα με το περιοδικό Official Xbox Magazine, η AMD ισχυρίζεται ότι το next-gen Xbox θα έχει γραφικά ανάλογα της ταινίας Avatar. Η πρόοδος στο ΑΙ (artificial intelligence) και στα physics θα επιτρέπει στους developers να δίνουν ξεχωριστή προσωπικότητα σε όλους τους χαρακτήρες, που σημαίνει ότι σε παιχνίδια όπως το GTA, ο κάθε περαστικός θα αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στις πράξεις του παίκτη.

Όλα αυτά φαντάζουν γενικότητες αυτή τη στιγμή, και είναι νωρίς ακόμα, αλλά πραγματικά θέλουμε σαν τρελοί να ισχύουν τα λεγόμενα της AMD. Η εξέλιξη του gaming, όχι προς κάτι διαφορετικό, αλλά προς το καλύτερο, έρχεται κυρίως με δυνατό hardware. Ας ελπίσουμε ότι τόσο η Microsoft, όσο και η Sony, το έχουν αντιληφθεί αυτό…

, AMD, Γραφικά επιπέδου Avatar στο next-gen Xbox [φήμες]

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

πολυ ωραιο, θα ηθελα να δω διαφορες, ομως εγω με ενα πς3 και μια σονι τιβι μια χαρα ειμαι, αν συμβει τετοια εξεληξη, τοτε θα χρειαστω και μια νεα τιβι , μιας και παιζει ρολο.

Kostas

πρόσφατα η MS δεν (εξ)αγόρασε ενα ποσοστό της Nvidia ? τι κόλπα είναι αυτά ? Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι η παραμετροποίηση νόμιμη ή παράνομη είναι αυτό που κάνει το PC να υπερτερεί στα games

κώστας

Μακάρι να είναι έτσι! Και ελπίζω να βάλει μυαλό αυτή τη φορά η sony (σαν φαν του ps) ώστε το ps4 να είναι κορυφαίο και με καλή κάρτα γραφικών γιατί το ps3 αν δεν είχε τον cell θα ήταν για κλάματα…

tasos

Το πς3 ειχε εναν 7πρνο επεξεργαστη που δυστυχως ειναι μουφα, τωρα που η μικροσοφτ εχει εξαγορασει νβιντια……………….. το χμποξ θα πεταει μαλλον

Γιώργος

@ tasos
To ps3 ΔΕΝ έχει επεξεργαστή με 7 πυρήνες αλλά μονοπύρηνο επεξεργαστή υποβοηθούμενος από 7 υποεπεξεργαστές.Οι επόμενες κονσόλες θα έχουν πολυπύρηνους επεξεργαστές (4πύρηνους και άνω).
Και οι δυο κονσόλες θα πετάνε πάντως από θέμα γραφικών και απο θέμα επεξεργαστών.

leonidas

Το καινουργιο GTA ποτε θα βγει??? ισχυει μια φημη που λεει οτι θα βγει σε μια κονσολα?

vaggelis

πωω..τα βλεπω αυταα και τρελενομαι.!πιστευω πως το xbox α ξεπερασεο το ps3.! :DD

tasos

Ευχαριστω για την δευκρινηση Γιωργος

KoulisHHH

Καθόλου απίθανο αλλά είναι λόγια για hype γύρω απο το X720 το επόμενο καλοκαίρι…..

enzo

οταν ειχε κυκλοφορησει το ps3 ολοι ειχαμε παθει πλακα με την δυναμη του, του φορτωναμε linux και τρεχαμε προσομοιωσεις. 200GFLOPS(εστω και μονης ακριβειας) δεν ειναι αστειο νουμερo. ενας i7 920 εχει 60GFLOPS. εχουν γραφτει πολλα διδακτορικα και διπλωματικες πάνω στον προγραμματισμο του cell!

κώστας

Ε όχι και μούφα ο cell στα 3.2 ghz με περίπου υπολογιστική ισχύ 200gflops per second τη στιγμή που ένας σημερινός 6πύρηνος της intel 990x με turbo 3.73 ghz δίνει 100 gflops per second. Η ibm είναι χρόνια μπροστά και από intel και amd. Το μόνο κακό είναι ότι οι επεξεργαστες της είναι δύσκολοι στον προγραμματισμό. Όταν η sony είχε πρωτοπαρουσιάσει το ps3 έτρεχε τα παιχνίδια χωρίς κάρτα γραφικών αλλά μόνο με τον cell. Το rsx ήρθε στην πορεία και δυστυχώς είναι και μούφα μπροστά στην ati του 360. Ούτως ή άλλως οι προγραμματιστές λένε ότι ο cell έχει να δώσει πολλά ακόμη…! Για το rsx nvidia ουδέν λόγος…

κώστας

ξέχασα το floating point*

MANOS

Επίσης κάτι σημαντικό που σηκώνει πολύ συζήτηση είναι ότι η Microsoft προχώρησε στην κατοχύρωση του domain sony-microsoft.com, καθώς επίσης και του παρόμοιου microsoft-sony.com.
Δε γνωρίζουμε ακόμη τι έχει στο μυαλό της η Microsoft, ωστόσο τα πιθανά σενάρια είναι δύο.
Το πρώτο έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό των δύο εταιρειών στο χώρο των video games. Δεν αποκλείεται η Microsoft να χρησιμοποιήσει το νέο domain για μια διαφημιστική καμπάνια, στο πλαίσιο της οποίας θα επιχειρήσει να αναδείξει την υπεροχή του Xbox 360 έναντι του PlayStation 3. Το δεύτερο σενάριο λέει ότι οι δύο εταιρείες πρόκειται να ξεκινήσουν μια νέα συνεργασία και το domain θα αξιοποιηθεί για αυτό το λόγο.

Kostas

Για να είμαστε ακριβείς , τα SPE (“Synergistic Processing Elements”) κάνουν μόνο vectorized floating point computations. Συνεπώς άνθρακες ο θησαυρός των GFLOPS.

Τα SPE είναι συγκρίσιμα με τους πυρήνες των καρτών γραφικών. Να μην αναλύσουμε εδώ την διαφορά του vectorized computation από την multithreaded cores που έχουν οι υπολογιστές.

Πάντως ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση. Μην παραμυθιάζεστε με τα νούμερα. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να ειπωθούν ψέμματα.

blackman

Κάπου βρήκα στο ιντερνετ ότι το νέο πς4 θα έχει 8πύρηνο ίσως και περισσότερο επεξεργαστή τεχνολογίας cell για αυτό και η σόνυ πρόσφατα αγόρασε το εργοστάσιο κατασκευής cell επεξεργαστών. Μάλιστα το τσιπ γραφικών κρατηθείτε αν όντως ισχύει θα είναι αποκλειστική τεχνολογία της σόνυ. Ίσως ράδιο αρβύλα αλλά θα δείξει.

Michalis_McLaren

forza motorsport οπως και αν αυτο ερθει και παλι.

tsoglanos

καλα αν κ ειμαι φαν του πσ3 δεν θα ξεπερασει με τιποτα τον υπολογιστη…

vasilis.

XBOX ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ(ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ) ΚΛΑΙΝΕ !!!!!

σεβασμο στο γιγαντα

MANOS

Ήμουν σίγουρος XAXAXAXAXAXA!!!!!!
Συμφωνώ με Vasili 😉

spyros

Κρατάω μικρό καλάθι για όλες τις φήμες, ειδικά όσες έχουν να κάνουν με microsoft/xbox.
Τα ίδια λέγανε κάποιοι για το kinect (πόσο γ@μ@το θα ήταν, κίνηση 1:1, κλπ) και “ξέχασαν” να μας αναφέρουν τις συκέ presentations, lag problems, κλπ.
Ας έρθει με το καλό το νέο xbox και βλέπουμε. Μέχρι τότε, τα hype έξω απ’την πόρτα.

vasilis.

LAG το kinect δεν εχει.
lag εχουν καποια παιχνιδια υποθετω…αυτα του 4/10,5/10 κτλ…

στο λεω εγω που εχω kinect και τα καλυτερα του που εχουν κυκλοφορησει.

επομενως δεν φταιει η συσκευη,οπως δεν φταιει το xbox/ps3 αν βγει ενα αισχος παιχνιδι αλλα οι devs…

αληθεια εσυ εχεις kinect και εχεις ζησει αυτο το…lag η το διαβαζεις?

vasilis.

Επισης αν ναι,σε ποια παιχνιδια το εχεις βιωσει?
για να ξερουμε τι λεμε δηλαδη.

spyros

“για να ξέρουμε τι λέμε” μια μικρή αναζήτηση στο νετ δεν βλάπτει. Το θέμα του lag απασχόλησε αρκετό κόσμο (παίχτες & reviewers) στην αρχή της κυκλοφορίας του. To ότι κάτι λύθηκε, δεν σημαίνει πως δεν υπήρξε κιόλας.

vasilis.

spyro το lag ακομα υπαρχει…
αλλα σε παιχνιδια αθλια…ενα που εχει μια κορβετ,ηταν και launch tilte ειναι για γελια.
αλλα δεν φταιει το kinect για αυτο.
δηλαδη αμα παιξει kinect sports που το εχουν 9/10 σου λεω ειλικρινα παιζεις beach volley και στον αερα παει να σου κανει ο αλλος μπλοκ και εσυ το γυρνας το καρφι σε πλασεδακι και το…αντιλαμβανεται!!!

αρρωστια.

το κινεκτ ειναι απο το μελλον.πολυ μπροστα απο την εποχη του σαν το galaxy s οταν βγηκε.

κριμα που τα παιχνιδια δεν ανταποκρινονται ακομα στις δυνατοτητες του πληρως.

spyros

ως τεχνολογία συμφωνώ απολύτως είναι απίστευτη, αλλά δυστυχώς για πολλούς (απότι έχω διαβάσει) έχει πολύ δύσκολο προγραμματισμό & η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια νέα τεχνολογία και θα χρειαστεί καιρός -αν όχι χρόνια- για την μάθουν καλύτερα οι developers. Δυστυχώς όμως αυτό έχει ως αποτέλεσμα (ναι σε μερικούς και προς Θεού όχι σε όλους) να υπάρχει το φαινόμενο lag. Άρα το πρόβλημα εντοπίζεται στον δύσκολο προγραμματισμό του & όχι στο hardware της συσκευής.
Anyway, βγήκαμε τελείως offtopic. Τι λέγαμε? 🙂

Σταυρος

LOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL. Δεν εχω ακουσει χειροτερη μουφα.

γιωργος

Βλακειες ειναι αυτα μαγκες.Η sony αγορασε την gaikai για 380 εκατομυρια και η microsoft επισης στοχευει στο cloud gaming οποτε μην περιμενετε καμια καινουργια τρελη κονσολα αλλα σε κατι διαφορετικο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games Microsoft Xbox

Η Microsoft απαγορεύει τα ‘μη εξουσιοδοτημένα’ χειριστήρια και αξεσουάρ τρίτων για το Xbox

Η Microsoft αποφάσισε να αναλάβει δράση και έχει αρχίσει να απαγορεύει χειριστήρια και αξεσουάρ Xbox τρίτων.