AMD R9 Fury X με δυνατότητες 12Κ

Μη σας ξεγελά ο τίτλος. Δεν υπάρχει οθόνη 12K, απλά μιλάμε για την τεχνολογία Hydra που προσφέρει η AMD και βάσει ρύθμισης του Eyefinity είναι δυνατή η «εικονική» ανάλυση 12Κ χρησιμοποιώντας 3 οθόνες ανάλυσης 4Κ (ουσιαστικά UHD) σε σειρά.

Έγιναν δοκιμές πάνω στο Dirt Rally και στο Sniper Elite III, ώστε να γίνουν αντιληπτές οι δυνατότητες της ναυαρχίδας της AMD Radeon Fury X. Το Dirt Rally δεν ήταν αρκετά απαιτητικό σε hardware όσον αφορά το αποτέλεσμα, αφού έπιασε την πλήρη ανάλυση 12Κ στα 60fps, αλλά τι συμβαίνει με το Sniper Elite III; Μπορεί να μην έχει και τις πιο προηγμένες μηχανές γραφικών, αλλά στα 12K δε θα είναι κι ό,τι πιο εύκολο, ακόμα και με τη Radeon Fury X.

AMD R9 Fury X με δυνατότητες 12Κ, AMD R9 Fury X με δυνατότητες 12Κ

Το Setup του υπολογιστή, αν και δεν έγινε όλο γνωστό, λογίζεται πως είναι επεξεργαστής Haswell-E με τη Radeon Fury X και το Sniper Elite III. Οι επιδόσεις ήταν παραπάνω από καταπληκτικές, ακόμα κι αν δε σταθεροποιήθηκαν τα fps στο 60 του μετρητή, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν σε ένα εύρος γύρω από το ζητούμενο. Οποιαδήποτε πτώση δηλαδή ήταν ευκόλως διαχειρίσιμη και το παιχνίδι έπαιζε ομαλά καθ’ όλη τη διάρκεια. Η μεταφορά των πίξελ άγγιξε το 1.5 δισεκατομμύριο ανά δευτερόλεπτο σε ταχύτητα ανανέωσης.

Η τεχνολογία HBM επηρεάζει αρκετά την βελτιστοποίηση των γραφικών και δίνει πολλές κι ακόμα ανυπολόγιστες δυνατότητες στο σύστημα, που ακόμα ερευνώνται από gamers, benchmarks και enthusiasts. Δηλώσεις από το περιβάλλον της AMD περήφανα λένε πως η κάρτα γραφικών έστω και με μικρή μνήμη μπορεί να παίξει σε όλες τις μεγάλες αναλύσεις χωρίς δυσκολία.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με δηλώσεις ενός από τους υπεύθυνους σχεδιαστές της AMD, η μνήμη της κάρτας αναλαμβάνει να εκτελέσει αρκετές εργασίες του κώδικα και τις ολοκληρώνει γρήγορα, δίνοντας τη δυνατότητα ελευθέρωσης της μνήμης γρήγορα από περιττά δεδομένα. Αυτού του είδους η διαχείριση της μνήμης δίνει τη δυνατότητα για αναπαραγωγή σε μεγάλες αναλύσεις, επομένως το να μεγαλώσει η vRAM σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι η απάντηση, αλλά η χρήση της τεχνολογίας HBM σε περισσότερες κάρτες γραφικών.

AMD R9 Fury X με δυνατότητες 12Κ, AMD R9 Fury X με δυνατότητες 12Κ

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Καλά έχουν ξεφύγει. Άντε να δούμε και τη NVIDIA γιατί έχω κακή εμπειρία από την AMD.

mimis13

@Οne, η τεχνολογία αυτή είναι αποκλειστική για την AMD και είναι δικό της προϊόν συνεργασίας με τη Hynix. Αν θα έχει πρόσβαση η Nvidia, φήμες λένε, ότι θα γίνει μετά το 2016 με τεχνολογία HBM2, που και πάλι δεν είναι επιβεβαιωμένο.

Μέχρι τότε η AMD έχει τα πρωτεία και την αποκλειστικότητα. Οπότε για τέτοιες επιδόσεις, μάλλον θα αργήσει η Nvidia να βγάλει προϊόν.

Nick

Επίσης, ακούγεται πως η AMD αποφάσισε επιτέλους να βελτιώσει τους Drivers μέσω μιας νέας ομάδας προγραμματιστών που σχημάτισε με το όνομα Tiger Team!

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AMD-Catalyst-Tiger-Team

Νομίζω πως πλέον έχουμε να περιμένουμε πολλά από την εταιρία αυτή!

pkporto

Αλλο 12κ, αλλο 3χ4κ. Μια 12κ εχει αναλυση 12.288χ8640 ενω το 3χ4κ εχει 12.288χ2160.

dimz

Οι πυρήνες Pascal της nVidia θα βγουν κι αυτοί με HBM.

Από ‘κει και πέρα, στις τελευταίες γενιές τους, το Surround της nVidia μπορεί να σηκώσει μέχρι τρεις οθόνες 4k ή 4 μέχρι 1600p, το Eyefinity μέχρι έξι οθόνες 4k ή χαμηλότερης ανάλυσης, οπότε αμέσως-αμέσως μπορεί να γίνει δίκαιη σχετικά σύγκριση αν πρόκειται για μέχρι 3 οθόνες.

Βέβαια, όπως δείχνουν τα πράγματα, για την ώρα οι Radeon Fury και πάλι θα έχουν προβάδισμα στις επιδόσεις.

mimis13

@dimz,

όχι HBM, αλλά HBM2. έχουμε γράψει και σχετικό άρθρο.
https://techblog.gr/videogames/nvidia-finfet-hbm2-pascal-gpu-6954/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.