Assassin’s Creed II PC Review

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι βασικό. Δεν έχω κανένα, μα κανένα πρόβλημα να περιμένω πέντε-έξι μήνες παραπάνω για να κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι στο PC. Αρκεί μονάχα να έχουμε να κάνουμε με μια σωστή μεταφορά κι όχι με μια προχειροδουλειά. Αυτός ήταν και ένας λόγος που δεν παραπονέθηκα για την καθυστέρηση του πρώτου Assassin’s Creed, καθώς η PC έκδοση ήταν ομολογουμένως καλύτερη σε όλους τους τομείς από την αντίστοιχη που είχε κυκλοφορήσει στα X360 και PS3.
Ήλπιζα ότι το ίδιο θα συνέβαινε και με το sequel του, αλλά φαίνεται ότι η Ubisoft… το έχει χάσει το θέμα.

, Assassin’s Creed II PC Review

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όπως με τα περισσότερα παιχνίδια της Ubisoft πλέον, η PC έκδοση έφαγε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Οι επίσημες δηλώσεις έλεγαν ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στην προσπάθεια των developers να προσφέρουν ένα ποιοτικότερο παιχνίδι στην PC πλατφόρμα. Είχα προσπεράσει το γεγονός ότι η game engine είναι σχεδόν ίδια με αυτήν του πρώτου μέρους και είχα παραμελήσει τις δηλώσεις καταπολέμησης της πειρατείας στο PC, που είχε κάνει την ίδια περίοδο η εταιρεία. Είχα πει ότι άξιζε να περιμένουμε προτού κρίνουμε την στάση της εταιρείας. Fast forward μερικούς μήνες και εδώ είμαστε με το Assassin’s Creed ΙΙ στα PC και το νέο, online, σύστημα προστασίας του.

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν το εγκατέστησα, ήταν να κάνω μερικά τεστ στο σύστημα προστασίας. Και ομολογώ ότι δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Δοκίμασα το παιχνίδι ενώ έκανα upload με full ταχύτητα και δεν βίωσα ούτε έναν αποσυγχρονισμό, πράγμα που αν μη τι άλλο με χαροποίησε. Ενώ έπαιζα, δοκίμασα μερικά resets στον router και το παιχνίδι (όπως ήταν αναμενόμενο) σταμάτησε. Μόλις αποκαταστάθηκε η σύνδεση με τον κεντρικό server της Ubisoft, το παιχνίδι συνέχισε κανονικά από το σημείο που είχε σταματήσει κι όχι από το προηγούμενο checkpoint, χάρης του patch για την νέα έκδοση του προγράμματος προστασίας που έχει γίνει ήδη διαθέσιμη.

Διαβάστε ολόκληρο το χορταστικό review του Assassin’s Creed II για PC, στο Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.