ASUS ROG ARES, Υπόσχεται επιδόσεις από άλλο πλανήτη

Η ASUS Republic of Gamers ARES, έρχεται να θέσει νέους κανόνες και να εδραιωθεί στο θρόνο των καρτών που διαθέτουν εξωπραγματικές επιδόσεις. Αυτή η παράδοση γέννησε την ARES, μια πανίσχυρη κάρτα γραφικών προορισμένη για gaming, η οποία διαθέτει διπλούς υπερχρονιζόμενους πυρήνες και περίσσεια επεξεργαστική ισχύ.

, ASUS ROG ARES, Υπόσχεται επιδόσεις από άλλο πλανήτη

Η ARES αποτελεί το πιο σύγχρονο όπλο στη φαρέτρα των gamers, ένα όπλο που εγγυάται παιχνίδια χωρίς συμβιβασμούς και φέρνει τις μηχανές στα όρια τους, δείχνοντας τι μπορεί να πετύχει κανείς αξιοποιώντας μια τεράστια, αλλά προσεκτικά ρυθμισμένη υπολογιστική ισχύ, και μια πληθώρα πρόσθετων λειτουργιών. Όπως είναι φυσικό, η τάση της ROG για ριζοσπαστικό σχεδιασμό βρήκε την έκφραση της και σε αυτήν την περίπτωση, δεδομένου ότι η ARES, χάρη στην εντυπωσιακή της εμφάνιση, λάμπει στο στερέωμα του gaming.

Η ROG διακρίνεται για το πρωτοποριακό της πνεύμα, το οποίο αποδεικνύεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην περίπτωση της ARES, καταφέρνοντας να διαλύσει όλες τις μέχρι σήμερα αποδεκτές συμβάσεις. Ο “θεός του πολέμου” είναι εξοπλισμένος με δύο πολύ ισχυρούς πυρήνες Radeon HD5870 με χρονισμό στα 850MHz, οι οποίοι έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να αποδίδουν και οι δύο μαζί έως και 32% καλύτερα από τις κάρτες αναφοράς, μια μυθική επίδοση που δικαιολογεί απόλυτα το προσωνύμιο ARES της κάρτας.

Κάτω από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της, η κάρτα κρύβει τερατώδη επεξεργαστική ισχύ. Διαθέτει συνολικά 3200 stream processors και ένα ασύλληπτο 4GB μνήμης GDDR5 RAM με ρολόι στα 1.2GHz. Αυτή ακριβώς τη δύναμη ονειρεύονται οι gamers και οι χομπίστες, μια δύναμη που τους επιτρέπει να τρέχουν ακόμη και την πιο απαιτητική εφαρμογή χωρίς το παραμικρό κόμπιασμα, εξασφαλίζοντας παράλληλα και μια κάρτα έτοιμη να σηκώσει το γάντι σε οποιαδήποτε μελλοντική πρόκληση, δεδομένου ότι θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να βρεθεί κάτι ή κάποιος που θα καταφέρει να στριμώξει την ARES στα σχοινιά. Επιπλέον, η κάρτα προσφέρεται και για τους φανατικούς φίλους του overclocking, καθώς μπορεί να γίνει η βάση μιας τερατώδους μηχανής benchmarking με άπειρες δυνατότητες tuning.

Παρά τον πειραματικό χαρακτήρα και το τεράστιο απόθεμα ισχύος, η λειτουργία της ARES είναι αθόρυβη και η θερμοκρασία της παραμένει χαμηλή. Μια ειδικά σχεδιασμένη διάταξη, εξοπλισμένη με έναν ανεμιστήρα 100mm ο οποίος σπρώχνει έξι φορές μεγαλύτερο όγκο αέρα σε σχέση με την κάρτα αναφοράς, φροντίζει για τη διατήρηση χαμηλών θερμοκρασιών. Παράλληλα, η ROG ακολουθώντας την τελευταία τάση στον τομέα της ψύξης, έχει τοποθετήσει στην ARES δύο ευμεγέθεις ψύκτρες από χαλκό, καθώς επίσης και 8 χάλκινα heatsinks των 8 mm.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω εγγυάται ότι η ARES μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε υποψία υπερθέρμανσης σε φάση υπερυψηλής απόδοσης και ταχύτητας, γεγονός που θα ενθουσιάσει σίγουρα τους ανυπόμονους overclockers. Παράλληλα, ο θόρυβος διατηρείται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, καθώς όλα τα κινούμενα μέρη του ανεμιστήρα είναι ζυγοσταθμισμένα, ώστε να μη δημιουργούν κραδασμούς. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να χαίρονται τις επιδόσεις της κάρτας χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους εξαιτίας ενοχλητικών θορύβων.

Καμία έκπτωση, καμία σμίκρυνση, κανένας συμβιβασμός και καμία περίπτωση προβληματικής λειτουργίας λόγω αυξημένων θερμοκρασιών. Η ARES είναι η επιτομή όλων όσων αποζητά ένας σκληροπυρηνικός gamer, συνδυάζοντας τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά από διάφορους τομείς.

Ποτέ στο παρελθόν οι ενθουσιώδεις οπαδοί του gaming και του performance tuning, δεν είχαν τη δυνατότητα μιας τόσο συναρπαστικής εμπειρίας, πέρα από τα συμβατικά όρια.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios Basileiou

Πω πωω αυτη η Asus!!!Μαμαει η καρτα!!!!

Στελιος

Εγώ που δεν είμαι και τόσο gamer, αλλά ασχολούμε με το 3D Animation, τι είναι καλήτερo?

NVIDIA?
ASUS?

Εχώ ακούσει οτι οι NVIDIA είναι πιο κατάλληλες για επαγγελμτικούς σκοπούς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.