Battlefield 3 Review από το Game20.gr

“Το Battlefield θα κυριαρχήσει στα FPS όπως κυριαρχεί το FIFA στα παιχνίδια ποδοσφαίρου”, τονίζει η ΕΑ, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ανταγωνισμό. Το Battlefield 3, από τη στιγμή που το ανακοίνωσε, το πασάρει ως το νέο βασιλιά των FPS. Καταφέρνει όντως να ανέβει στο θρόνο; Η απάντηση δεν είναι τόσο… ξεκάθαρη.

, Battlefield 3 Review από το Game20.gr

Τα δύο Bad Company ήταν ιδιαίτερα “χρήσιμα” παιχνίδια, καθώς εξυπηρέτησαν πολλούς σκοπούς. Είχαν ποιότητα, πούλησαν καλά, σύστησαν τη σειρά στους console gamers, “ανέβασαν” αισθητά τις μετοχές του Battlefield franchise, και αποτέλεσαν δύο μεγάλα βήματα για την δημιουργία του Battlefield 3. Ναι, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα BC και BC2 ήταν κάτι σαν “προετοιμασία” για την DICE, ενόψει της δημιουργίας του Battlefield 3. Πολύς ντόρος γι αυτό το παιχνίδι, το οποίο όμως σε γενικές γραμμές τον αξίζει.

Συνήθως στα reviews ξεκινάω από το single-player του εκάστοτε παιχνιδιού, εκτός κι αν κάνω review σε Battlefield, που πάω κατευθείαν στο multiplayer. Aυτό γιατί αδυνατώ να πάρω στα σοβαρά το single-player τους. Τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο Bad Company, απογοήτευσαν οικτρά σε αυτόν τον τομέα. Όμως, είπαμε, με τα δύο παιχνίδια η DICE απέκτησε εμπειρία. Αποτέλεσμα, το campaign του Battlefield 3 να είναι αρκετά καλύτερο από ότι περίμενα. Το σενάριο δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας: Άραβες ετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις με πυρηνικά, ενώ κάπου μπλέκονται και οι Ρώσοι. Ο τρόπος αφήγησης και η πλοκή όμως είναι τα στοιχεία που κλέβουν την παράσταση. Το παιχνίδι εξελίσσεται μέσω flashbacks, στη διάρκεια της ανάκρισης ενός Αμερικάνου πεζοναύτη. Πηγαίνοντας μπρος πίσω χρονικά, στο campaign αναλαμβάνετε τον ρόλο του ίδιου, ενός άλλου Αμερικάνου στρατιώτη, καθώς και ενός Ρώσου, και μεταφέρεστε στο Ιράν, στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη. Η ιστορία είναι καλοφτιαγμένη και ενδιαφέρουσα από την αρχή ως το τέλος, με ωραίες ανατροπές που περιμένουμε από ένα blockbuster σαν και τούτο δω.

Μαζί με την ιστορία, στα συν συγκαταλέγω και την ατμόσφαιρα, και το γενικότερο feeling. Θυμάμαι την απίστευτη βαρεμάρα που ένιωθα όταν έπαιζα τo single-player των Bad Company. Στο Battlefield 3 δεν βαρέθηκα καθόλου. Το παιχνίδι έχει ατμόσφαιρα, ένταση, αγωνία, και στιλ ντοκιμαντέρ (αν και δεν λείπουν οι κινηματογραφικές στιμές) που του βγαίνει σε καλό. Δυστυχώς αποτυγχάνει να ξεχωρίσει στο gameplay. Παικτικώς, το campaign του Battlefield 3 είναι μία ακόμα στρατιωτική περιπέτεια, σαν τις πολλές που έχουμε παίξει τα τελευταία χρόνια. Απόλυτα γραμμικό, με συνηθισμένες μάχες, συνηθισμένο ΑΙ και QTEs με ελάχιστη αλληλεπίδραση, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι είναι για πέταμα. Απλά το όλο θέμα είναι υπερβολικά scripted, ακόμα και στις παραμικρές λεπτομέρειες. Κατά την διάρκεια του campaign μπαίνετε και σε οχήματα. Το κομμάτι όπου ελέγχετε τανκ στην έρημο του Ιράν είναι πολύ ωραίο, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στο επίπεδο με το μαχητικό. Το παιχνίδι σας περιορίζει στον χειρισμό μόνο των όπλων του αεροσκάφους, προκαλώντας τρελό ξενέρωμα σε όποιον το παίζει για πρώτη φορά. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την DICE. Κρίμα.

Διαβάστε το χορταστικό review του Battlefield 3 στο Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
telas

Πολύ δυνατά σκηνικά Hollywood Grade cinematics, ωραία μουσική αλλά πολύ μικρό campaign δεν το χόρτασα. Το Multiplayer δεν μου αρέσει είμαι Counter Strike: Source Phreak, το ξέρω 🙂 Μου την έσπασε επίσης αφάνταστα ότι ο ήρωας είναι κομπάρσος σε όλες τις περιπτώσεις και πχ ήθελες να πας να κρυφτείς πίσω από μια κολόνα ή ένα αυτοκίνητο ή έναν τοίχο και πάντα μα πάντα τις θέσεις αυτές υπεροχής τις καβάτζωνε κάποιος ανώτατος σου, (όσοι παίζουν FPS χρόνια καταλαβαίνουν τα καβατζωpoints με το που τα βλέπουν) στην ουσία σε έκανε block γιατί έμπαινε μπροστά σου αν τύχαινε και πήγαινες πρώτος και καμία φορά έτρωγε και από καμιά αδέσποτη γιατί ήταν προγραμματισμένος να πάρει αυτή τη θέση μη δίνοντας σημασία ότι έχεις πάει εσύ πρώτος έτσι ώστε να πάει σε κάποιο άλλο σημείο της πίστας. Έτσι σου έκλεβε την παράσταση και τα Kill, βγάζοντας και το μήνυμα “Friendly Fire Will not be Tolerated”, λες και του είπες εσύ να μπει μπροστά στα πυρά σου !!! f*ckin sloppy AI ;( Πάντως, ο βασιλιάς της δράσης με τα πιο επικά σκηνικά EVER είναι για εμένα ακόμη το Call of duty 3 δεν θα ξεχάσω την ανατριχίλα που ένιωσα σε μια πίστα όταν έσκασε ο ηλεκτρομαγνητικός… Συνέχεια »

insomnia

Προσωπική μου γνώμη, το ΜW 3 ειναι κλάσεις ανώτερο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

για το οτι το παιχνίδι εξελίσσεται μέσω flashbacks, στη διάρκεια της ανάκρισης ενός Αμερικάνου πεζοναύτη, εμενα μου κανει καθαρη αντιγραφη απο το black-ops!!!

tasoskafros

το πηρα με 40ε απο το πλαισιο, ειναι μακραν το καλυτερο απο οσα εχω παιξει, δεν θελω να ειμαι απολυτος αλλα το παιχνιδι ειναι τοπ σε ολα, campaign ειναι τρομερο, multiplayer δεν πιστευω οτι ειναι καλυτερο του mw3,αλλα γενικα ισως ειναι λιγακι καλυτερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.