Call of Duty: Αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer

Πολλές φορές οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τα action games και την επίδραση που έχουν στη συμπεριφορά νεαρών ατόμων. Νέα έρευνα δείχνει ότι εκατομμύρια gamers μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν από Alzheimer και άλλες πνευματικές αρρώστιες, αργότερα στην ζωή τους παίζοντας action games, όπως Call of Duty ή Assassin’s Creed.

Η νέα μελέτη
Το πανεπιστήμιο του Montreal, διαπίστωσε σε μια μελέτη ότι οι παίκτες video games πλοηγούνται στην οθόνη χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, η οποία αποκαλείται κερκοφόρος πυρήνας, κάτι που οδηγεί στην απώλεια του φαιάς ουσίας στον ιππόκαμπο (εγκεφαλική δομή που είναι μέρος του μεταιχμιακού συστήματος).

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει το ίδιο, φανερώνοντας μειωμένο όγκο του ιππόκαμπου, ο οποίος ελέγχει την μνήμη, την μάθηση και τα συναισθήματα. Επίσης συνδέεται με ψυχολογικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη. Η ομάδα από τον Καναδά αναφέρει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι σε ψυχικές αρρώστιες.

Τα αποτελέσματα
Στην μελέτη τέσταραν 26 gamers και 33 άτομα που δεν παίζουν παιχνίδια, φορούσαν ειδικά κράνη τα οποία κατέγραφαν τα εγκεφαλικά τους κύματα και την κίνηση των ματιών, την ώρα που οι χρήστες περιηγούνταν σε έναν ψηφιακό λαβύρινθο διακοσμημένο με δέντρα και βουνά και ταυτόχρονα έπρεπε να ψάξουν για αντικείμενα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι gamers είχαν διπλάσια πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν τον κερκοφόρο πυρήνα (80.76%) κατά την πλοήγηση σε σχέση με τους non gamers (42.42%), οι οποίοι στηρίζονταν στην χωρική μνήμη του ιππόκαμπου. Ο κερκοφόρος πυρήνας έχει συνδεθεί με τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό.

3 δισεκατομμύρια ώρες gaming εβδομαδιαίως
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο ξοδεύουν 3 δισεκατομμύρια ώρες την εβδομάδα παίζοντας παιχνίδια και τα νεαρά άτομα υπολογίζονται ότι μέχρι να γίνουν 21, θα έχουν παίξει 10.000 ώρες. Όμως, μόλις τώρα ξεκινούν να εμφανίζονται και να καταγράφονται οι συνέπειες του έντονου gaming στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Call of Duty: Αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer, Call of Duty: Αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Glorious

Έτσι όπως το βλέπω πάει για φούντο το game20.gr! Χαχαχαχαζ

Peter Giankls

Καταρχας ειμαι μεγαλος φαν και των δυο franchise. Δευτερον ο ιπποκαμπος ελεγχει την βραχυπροθεσμη μνημη και οχι γενικως την μνημη. Τριτον μπορει και να αληθευει θα το μαθω σε 40 χρονια απο τωρα.

nickthegreek

Τα αποτελεσματα του αλσχαϊμερ φαινονται εκτος απιο βραχυπρόθεσμα καί αμμεσα!!!ξεχναν να φανε ξεχναν να πανε σπιτι και καθονται σαν τα ζομπι στα netcafes ξεχναν να ζησουν και παθαινουν καρδιακα μπροστα απο τα pc και το πιο τραγικο ειναι οτι τους καταλαβαινουν μετα απο καμια 2-3 μερες γιατι νομιζουν οι αλλοι οτι κοιμουνται τα παιδια!!!!!η ουσια ειναι να εχουμε μετρο σε οτι κανουμε!!!!παν μετρον αριστον,παν αμετρον αχαριστον ξερω εγω!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Call of Duty PlayStation 5 Warner

Hogwarts Legacy: Πρώτο σε πωλήσεις παιχνίδι στις ΗΠΑ για το 2023

To Ηogwarts Legacy ήταν το βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 2023 σπάζοντας ένα σερί 15ετίας.

Games Call of Duty Gaming Microsoft

Microsoft: Δέσμευση να φέρει το Call of Duty στις κονσόλες Nintendo

Η Microsoft δήλωσε ότι δεσμεύεται να φέρει το Call of Duty στις κονσόλες της Nintendo, για 10 χρόνια, μετά την εξαγορά της Activision Blizzard.

Games Call of Duty Sony

“To Call of Duty επηρεάζει την προτίμηση της κονσόλας” λέει η Sony

Το γεγονός ότι η Microsoft απέκτησε την Activision Blizzard έχει ταρακουνήσει τους Ιάπωνες καθώς πιστεύουν ότι οι καταναλωτές θα λάβουν υπόψιν τους το CoD όταν θα πάνε να αγοράσουν κονσόλα.

Games Call of Duty

Call of Duty: Η Mobile Season 6 φέρνει αερομαχίες στο Battle Royale

Για πρώτη φορά, οι παίκτες του Call of Duty: Mobile μπορούν να πάρουν τη θέση του πιλότου και να πολεμήσουν στο νέο αεροσκάφος, το Jackal.