Call of Duty: Γονείς απειλούνται με καταγγελία αν αφήνουν τα παιδιά να παίξουν

Η συζήτηση γύρω από το εάν τα παιδιά πρέπει να παίζουν videogames, ποια θα είναι αυτά και πόσο συχνά, δεν είναι καινούρια. Πολλές φορές παρουσιάζονται βίαιες συμπεριφορές και εθισμός ο οποίος μπορεί να φτάσει στα άκρα.

Ένα παράδειγμα είναι πριν από 2 χρόνια όταν ένας 14χρονος σκότωσε τη μητέρα του επειδή του πήρε το Call of Duty λόγω του ότι έπαιζε πολύ και αυτό επηρέαζε την επίδοσή του στο σχολείο.

Στη Μ.Βρετανία διευθυντές δημοτικών σχολείων προειδοποιούν τους γονείς ότι αν αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν παιχνίδια όπως Call Of Duty και Grand Theft Auto, θα ειδοποιούν την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες για αμέλεια.

To Nantwich Education Partnership, που αποτελείται από 15 δημοτικά σχολεία και 1 γυμνάσιο, έστειλε ένα γράμμα στους γονείς μετά τις αναφορές παιδιών ότι παίζουν ή παρακολουθούν τα παιχνίδια αυτά που είναι μόνο για ενήλικες.

Οι διευθυντές επισημαίνουν ότι τα παιχνίδια αυτά θα μπορούσαν να αυξήσουν την πρώιμη σεξουαλική συμπεριφορά του παιδιού αλλά και να το κάνουν πιο βίαιο.

Στην επιστολή προς τους γονείς μεταξύ άλλων αναφέρεται: “Call Of Duty, Grand Theft Auto, Dogs Of War and other similar games are all inappropriate for children and they should not have access to them.

If your child is allowed to have inappropriate access to any game or associated product that is designated 18-plus we are advised to contact the police and children’s social care as it is neglectful”.

Επιπλέον, οι γονείς προτρέπονται να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να έχουν λογαριασμούς σε social media όπως Facebook και WhatsApp, καθώς αυτό τα καθιστά ευάλωτα σε πιθανή σεξουαλική παρενόχληση.

cod γονείς απειλούνται με καταγγελία, Call of Duty: Γονείς απειλούνται με καταγγελία αν αφήνουν τα παιδιά να παίξουν

cod γονείς απειλούνται με καταγγελία, Call of Duty: Γονείς απειλούνται με καταγγελία αν αφήνουν τα παιδιά να παίξουν


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kilplix

Απο Ελλαδα μερια που πας σε νετ και βλεπεις το καθε 10χρονο να παιζει League Of Legends και να ευχεται να παιθανουν οι γονεις του αντιπαλου κτλ κτλ θα γινει τιποτα?
Μπραβο παντως για αυτες τις χωρες μιας και οντως περισσοτερα ανηλικα παιδακια βλεπεις σε τετοια παιχνιδια παρα 18+

DatLogic

Σοβαρά τώρα.. φταίει το Call of Duty k to Gta για αυτά? Κάτσε να σκεφτώ … χμμ όλος ο κόσμος παίζει αυτά τα παιχνίδια και μόνον ένας(μερικοί) απατούς σάλεψε(αν) βαφτίστηκαν επικίνδυνα..
Με την ίδια λογική μην ξαναπιείτε γάλα με πήγε αίμα.. είναι επικίνδυνο, μπορεί να καθυστερήσετε να πάτε στην δουλεία σας κ να απολυθείτε.

Skatiarhs

@Kilpix εσύ λες μπράβο γιατί δεν θα τους πετύχεις στο game σου. Αλλά πρόσεχε μπορεί να σκοτώσεις την οικογένεια σου.. (α ναι είσαι > 18 αρά δεν σε επηρεάζει.Προσοχή πρέπει να έχεις κόψει κ τούρτα για να θεωρηθείς 18. :D)

customer
ermis

Είσαι μεγάλος ρε customer. Κάντε τον κόπο να πατησετε του λινκ. https://youtu.be/FtezqFHK8Zo

Vasilist

Δεν φταίνε ούτε τα games ούτε οι ταινίες, όλα ξεκινάνε απο το σπίτι και τους γονείς και πως θα περάσεις στο παιδί τι είναι σωστό και τι λάθος όπως και τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Dimitris

@customer, @ermis
Ο Mikeus έχει δίκιο σε πολλά αλλά όχι στο συγκεκριμένο θέμα. Τέλος πάντων άποψή του.

kilplix

Νομιζω και χωρις subs μπορειτε να καταλαβετε τι γινετε
https://www.youtube.com/watch?v=Eodp-rZVe1w

giannisanag

Παν μετρον αριστον ο mikeus μεσα απο μια υπερβολη που οριακα μπορει να τον κανει να χασει το δικιο του λεει κάτι σωστο: τα games ειναι μια νεα μορφη home entertainment. Το πως γινεται η υπεύθυνη χρηση τους ειναι ευθυνη των χρηστων και για τους ανηλικους οιβγονεις τους. ναι το grand theft auto ειναι… βιαιο αλλα εγω πριν 30 χρονια ως παιδακι επαιζα ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ με χοντρο συντριμμα 3Α και πολεμο με φυσοκαλαμα (google it οι μικρότεροι ) γεματα με πετραδάκια η πινεζες. Ως παιδακι διαβαζα αγορι και μπλεκ (θυμαται κανεις τα κομικ εκεινης της εποχης και την βια που ειχαν; μου ερχεται στο νου ο δικαστης Ντρεντ αλλα ειχε και χειροτερα. Τωρα σχεδον στα σαραντα μου ΔΕΝ κυνηγαω οσους δεν χωνευω με πετρες, φυσοκαλαμα η καραμπινες! Γιατι; Γιατι ο κατάλυτης μεταξυ των παιδιων και της επιδρασης στην ψυχολογια τους των μεσων διαακεδασης και διαπαιδαγωγησης τους ειναι πρωτα οι γονεις και μετά οι εκπαίδευτικοι. μονο που δεν γινεται με λογια. Θελει πολυ στενη παρακολουθηση του παιδιου απο την 1η στιγμή (κοντα στα 4) που εχει επαφη με νεες τεχνολογιες. Δεν φταιει το GTA που το παιδί ξημερώνεται τα Σάββατα στα Internet Cafe.αν δεν ηταν το GTA θα ηταν κατι αλλο μη… Συνέχεια »

Νάσος

Datlogic μάλλον δεν έχεις ιδέα τι πάει να πει εθισμός…κάθε είδους εθισμός είναι επικίνδυνος πόσο μάλλον σε μικρά παιδιά.
Με τι σκεπτικό σου πρέπει να πουλήσω άμεσα το αυτοκίνητο και την μηχανή μου γιατί τόσα δις άτομα οδηγούν. Πως οδηγείς όμως το όχημά σου; τί οδηγική παιδεία έχεις;
Μάλλον δεν έχεις ποτέ διαβάσει μελέτες για την έξαρση της βίας μέσα από video games. Άλλο να είσαι 18+ και άλλο 12+ δεν έχεις ιδέα.
Όταν αποκτήσεις και εσύ παιδί-παιδιά με το καλό τότε θα καταλάβεις αυτά που γράφεις.
Τέλος να ξέρεις αυτό Η ΒΙΑ ΦΈΡΝΕΙ ΒΙΑ και είναι κάτι γραμμένο περίπου 3000χρονια
Κάτι θα ξέρουν και αυτοί!
Συγνώμη αν σε κούρασα, πάντα φιλικά.

NZ

Πλέον είναι υπερβολικά δύσκολο για έναν γονέα να μπει στη διαδικασία να προστατέψει το παιδί του από τέτοιου είδους καταστάσεις. Και τα video games είναι το λιγότερο.
Όταν ακούς γονείς να κατεβάζουν μπινελικια ο ένας στον άλλον παρουσία των παιδιών τους, πιο ο λόγος να μην τους αγοράσουν και ένα video game για να τους αφήσουν στην ησυχία τους; Ή μήπως θα ήταν πιο σωστό να καλέσεις εσύ (σαν σωστός γείτονας) την Πρόνοια και να κάνεις μια ωραιότατη καταγγελία;
Όταν υπάρχει σωστή διαπαιδαγώγηση από τους γονείς, μπορεί μεν το παιδί να είναι επιρρεπή σε εξωτερικούς κινδύνους (λόγω ηλικίας κυρίως), αλλά θα το πει στους γονείς του γιατί έτσι έχει μάθει.
Φίλτατε @DatLogic, έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα video games με αυξημένο δείκτη βίας, είναι πρόβλημα για τα παιδιά κάτω των 18. Είναι και αυτός ένας σημαντικός παράγοντας από τη στιγμή που έχουν γίνει τόσο διαδεδομένα. Βλέπεις τι γίνεται στις ΗΠΑ με τη βία στα σχολεία.
Καλά κάνει λοιπόν η Βρετανία και προχωράει σε αυτή τη λύση. Δε φτάνει που έχει τους τζιχαντιστές να την απειλούν, έχει και την εσωτερική βία που προκαλείται από όλα τα υπόλοιπα. Και η Μ.Β. είναι ένα απλό παράδειγμα του τι γίνεται γενικά.

Νάσος

Φίλε NZ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

nikolas

Δεν θυμαμαι ο Χιτλερ ή ο Σταλιν να ειχαν τετοια παιχνιδια για να κανουν οσες αποτροπαιες πραξεις εκαναν… Αλλωστε ολα τα βιντεοπαιχνιδια εχουν ΠΑΝΩ στη συσκευασια το επιτρεπομενο οριο ηλικιας. Αυτο παει να πει οτι ενας γονιος που ενδιαφερεται για το παιδι του μπορει να κρινει εαν κατι ταιριαζει στην ηλικια αυτου ή οχι, οπως επισης και οι ιδιοι οι πωλητες. (στα 15 μου ειχα παιε να αγορασω το Vice City απο το multirama και ο ιδιος ο πωλητης μου το απαγορευσε λογω οριου ηλικιας).
Εν κατακλειδι, ολα κατα την ταπεινη μου γνωμη ξεκιναν απο το σπιτι και τον κοινωνικο περιγυρο ενος ατομου. (οικογενεια-φιλοι-σχολικο περιβαλλον).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Call of Duty PlayStation 5 Warner

Hogwarts Legacy: Πρώτο σε πωλήσεις παιχνίδι στις ΗΠΑ για το 2023

To Ηogwarts Legacy ήταν το βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 2023 σπάζοντας ένα σερί 15ετίας.

Games Call of Duty Gaming Microsoft

Microsoft: Δέσμευση να φέρει το Call of Duty στις κονσόλες Nintendo

Η Microsoft δήλωσε ότι δεσμεύεται να φέρει το Call of Duty στις κονσόλες της Nintendo, για 10 χρόνια, μετά την εξαγορά της Activision Blizzard.

Games Call of Duty Sony

“To Call of Duty επηρεάζει την προτίμηση της κονσόλας” λέει η Sony

Το γεγονός ότι η Microsoft απέκτησε την Activision Blizzard έχει ταρακουνήσει τους Ιάπωνες καθώς πιστεύουν ότι οι καταναλωτές θα λάβουν υπόψιν τους το CoD όταν θα πάνε να αγοράσουν κονσόλα.

Games Call of Duty

Call of Duty: Η Mobile Season 6 φέρνει αερομαχίες στο Battle Royale

Για πρώτη φορά, οι παίκτες του Call of Duty: Mobile μπορούν να πάρουν τη θέση του πιλότου και να πολεμήσουν στο νέο αεροσκάφος, το Jackal.