Το console gaming πεθαίνει σύμφωνα με τους δημιουργούς του Angry Birds

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια συζητούσαμε για το χάσμα ανάμεσα στο console gaming και στο PC gaming. Mετά και την τεράστια επιτυχία τίτλων όπως το Angry Birds και τη δημοφιλία που απολαμβάνουν πλατφόρμες όπως το iPhone, πλέον η συζήτηση είναι πολύ πιο γενικευμένη και αφορά τη διαφορά μεταξύ hardcore gaming και casual gaming.

Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης, η Rovio, δημιουργός του Angry Birds, εκφράζει μια άποψη που σίγουρα δεν θα αρέσει στους περισσότερους φανατικούς gamers: το gaming στις κονσόλες πεθαίνει και δίνει τη θέση του στην ενασχόληση με παιχνίδια σε κινητά και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τη Rovio, το παραδοσιακό μοντέλο βάσει του οποίου οι εταιρίες κοστολογούν 40 και 50 δολάρια/ευρώ παιχνίδια που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν, δεν έχει μέλλον.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με τη Rovio, ο όρος «casual gamer» δεν έχει νόημα, αφού είτε κάποιος παίζει Angry Birds είτε κάτι άλλο, μπορεί να είναι εξίσου αφοσιωμένος και εθισμένος gamer.

, Το console gaming πεθαίνει σύμφωνα με τους δημιουργούς του Angry Birds

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilis.

Μας τα εχει ολιγον πρηξει η ροβιο με τους οπαδους της φαρμας που περασαν απο την σπορα στα πουλια.
ακου πεθαινει το console gaming..ok whatever.

panos

λογο τον παιχνιδομηχανων που υπαρχουν σημερα και πολυ περισσοτερο μετα απο λιγο καιρο δυσκολο να πεθανει το console gaming το εχω ξαναπει οταν θα βγει κινητο με 40 ιντσες οθονη πολυ ευχαριστως να πεθανει αλλα τωρα πιστευω σε κανεναν δεν κανει ορεξη να παιξει για καμια ωρα angry birds η farmville

Michael

Ρε δεν πάνε στη γωνία να δουν αν έρχομαι?? Το ίδιο είναι να παίζεις HALO στο XBOX360 με τα βρωμοπούλια στο iPhone? Το έχουν ξεφτιλίσει πια το θέμα!! Εδώ δεν πέθαναν οι κονσόλες από τα PC, από τα smartphones θα πεθάνουν?!!

Αλέξανδρος

Τι εστί rovio και κάνει τέτοιες δηλώσεις; Τί άλλο έχει να επιδείξει αυτή η εταιρεία πέρα από τα angry birds σε διάφορες εκδοχές ( χριστούγεννα, πάσχα, γιορτή της σαρδέλας, angry birds κλαρίνο edition…. )
Εντάξει βγάλανε ένα παιχνίδι που έχει κάνει επιτυχία μαγκιά τους, η EA τί να πει δηλαδή;

DJTaurus

xaxaxa τι αλλο θα ακουσουμε.Nα μας πουν και ποσο χρονο ξοδευουν οι gamers οταν παιζουν ενα game στην σταση του λεοφωρειου και ποσο στην tv τους με το ps2/xbox….και επισης να μας πουν για πχ τα συνολικα τους εσοδα απο τοτε που εβγαλαν το angry birds στην αγορα σε σχεση με ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ τιτλο του Call of Duty.Oλα ειναι σχετικα και ο καθενας μπορει να δηλωνει οτι θελει οπως το θελει…αλλα ειναι γεγονος οτι το console gaming φυσικα και αποφερει τεραστια κερδη τα οποια τους εχει φερει πανω απο την βιομηχανια του κινηματογραφου κατι που πριν μια δεκαετια θεωρουταν αστειο….λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει καιμενακιδες casulades της andry rovio.

Nickolas

Εννοείται οτι δεν έχω ξανακούσει πιο άκυρη και άκαιρη δήλωση. Το console gaming βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ιστορίας του, απ´όλες τις απόψεις. Όσο για τον όρο casual gamer εννοείται και υφίσταται και αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό με την εμφάνιση του wii το οποίο τράβηξε ακόμα και άτομα που παλαιότερα δεν έπαιζαν ίσως και καθόλου παιχνίδια. Το ίδιο έγινε και με το iPhone και τα υπόλοιπα smartphones τα οποίο πολλοί τώρα πια χρησιμοποιούν για ¨casual gaming¨. Αυτό που έγινε στην ουσία είναι να μεγαλώσει η ¨πίτα¨, άλλωστε όσοι έχουν consoles χλωμό το κόβω να τις παρατήσουν και να το ρίξουν στα angry birds!

Gabriel Pal

Πριν λίγο καιρο είχα μια παρόμοια συζήτηση με κάτι φιλαράκια για το πόσο έχουν μπει στη ζωή μας αυτά τα “ελαφριά” παιχνίδια (τα πουλιά, τα χωράφια, κτλ). “Ελαφριά” με την έννοια του ότι δεν κάνεις και τίποτα το δύσκολα ή το σπουδαίο σε αυτά, σε σχέση με τα παιχνίδια κονσόλας ή υπολογιστών που είναι σαφώς δυσκολότερα και πιο ενδιαφέροντα.

Συμφωνώ με τον Αλέξανδρο στο 4, ότι ΟΚ, έβγαλαν ένα παιχνίδι, έκανε επιτυχία, ε και; Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών που έχουν βγάλει πάρα πολλούς τίτλους με τεράστιες επιτυχίες.

Zynga και Rovio να ενωθούν μαζί δεν θα μπορέσουν να σκωτώσουν την κονσόλα. Μόδα είναι και θα περάσει. Για να πεθάνει η κονσόλα χρειάζεται κάτι πολύ δυνατό, όπως ένα παιχνίδι virtual reality.

George

Tην είπε η rovio :/
Εντάξει μπορεί να έβγαλε ένα πολύ γαμάτο παιχνίδι για iphone και αφού έκανε επιτυχία το έβαλε ακόμα και σε υπολογιστές όμως καμία σχέση το angry birds με ένα cod που παίζεις στο ps3 ή στο xbox360….Και φυσικά δεν πρόκειτε οι κονσόλες να πεθάνουν…

vasilis.

οταν πολυ συντομα θα το δουμε στο xbox arcade shop οπως το plants vs zombies να δουμε τι θα λενε. :p

DJTaurus

Η δηλωση τους αν μιλησουμε καθαρα σε εγκατεστημενη βαση χρηστων μπορει να εχει νοημα…..δλδ ο συνολικος αριθμων ατομων που παιζουν τα χαζοπαιχνιδα του fb η εχουν αφιερωσει εστω μερικα λεπτα gaming στα smartphones λογικα ειναι περισσοτερος απο αυτους που εχουν στην κατοχη τους κονσολες….και λογικο ειναι αφου πλεον τα smarts εχουν περασει σε πωλησεις τα pc….αλλα η γενικευση που εκαναν ειναι εντελων ακυρη….μου θυμιζει τις ερευνες πανω σε android οτι πλεον ολες οι συσκευες μαζι που εχουν android ξεπερασαν σε χρηστες αυτες του ios….αυτο δεν μου λεει κατι οταν η apple διαθετει μονο μια συσκευη των 600 ευρω και οταν στο android βρισκεις κινητα απο 80 μεχρι 600 ευρω…κανοντας ταμειο σε εσοδα η apple τους ριχνει πολλες πολλες καροτσες κατι που προφανων συμβαινει αν συγκρινουμε την rovio για πχ με την EA….δεν αναφερουμε καν activision-blizzard η οποια κινειται σε αστρονομικα νουμερα.

Μανωλης

Αστους να λενε οτι πεθαινει, εμας μας συμφερει να βγαινουν τετοιες στατιστικες γιατι ετσι υπαρχει περιπτωση να πεσουν οι τιμες στα games 😛

Fotis333

Ότι να ναι!!! Δεν ξυπνάνε καλύτερα να μην ακούμε και άλλες τέτοιες μαλ@#$ς!!!

Βαγγέλης

Θα ήθελα να σχολιάσω γενικότερα πάνω στο ζήτημα: Αρχικά να αναφέρω οτι η Rovio δεν ειναι τυχαία εταιρεία, είναι απο τις μεγαλυτερες εταιρείες σε mobile gaming απο την εποχη του καθαρου java (jar) παιχνιδιου στα παλιά μας κινητά. Προσωπικά σέβομαι την γνώμη της γιατι έχει πάρει πολλά βραβεία best mob game. Συνεχίζοντας θα πρέπει να δούμε λίγο τις ανάγκες του casual gamer αλλα και του ανύπαρκτου gamer. Και οι 2 κατηγορίες θα λατρέψουν αυτα τα παιχνιδακια (χαζο γλυκουλικα) βλέπε γκομενίτσες, τρεντυ αγοράκια κτλ. πχ η κοπέλα μου τρελαίνετε με bejewels και angry birds και ανήκει στην κατηγορία: τι σημαίνει game; Θα έπαιζε ποτε κονσολα; θα έπαιζε ποτε pc; Επόμενη κατηγορία casual gamer προς hardcore gamer. Θα παίξουν αυτα τα χαζοπαιχνιδακια για να σκοτώσουν την ώρα τους καθως περιμένουν στο γιατρό. Καθώς περιμένουν τις ουρές τις ελληνικής γραφειοκρατίας. Όχι για πολυ αλλα θα τα παίξουν. To conclude: Για φανταστείτε πόσα βγάζει η Rovio και η κάθε Rovio απο ένα μικρό κομμάτι software το οποίο το πληρώνεις απο 10€ και κάτω; Κάθε 4 downloads μας κάνουν ένα hardcore game. Πόσοι harcoραδες υπάρχουν; το 10% του πληθυσμου; Πόσα ζουζουνιάρικα κοριτσάκια και τρεντοαγοράκια, μεσηλικες, άνθρωποι που τρέχουν όλη μέρα, γιαγιάδες, παππούδες υπάρχουν; Συμπέρασμα: Το… Συνέχεια »

βασιλης

η διαφορα ειναι οτι με το angry birds θα ασχολι8εις οταν εισε καπου και βαριεσαι εκτος σπιτιου.

Paris

game over
τώρα μια συσκευή για όλα.
τα PC μόνο θα μείνουν

nick

μονο αν τα πουλια μεταμορφοθουν απο πουλια σε σουπερ κοτοπουλα λογο μιας ραδιενεργης εκρηξης και θα πρεπει να σκοτωσεις ολους τους αντιπαλους για να επιβιωσεις στην γη(ολα σε 3D gameplay με υψηλα γραφικα ) θα μπορεσουν τα ποποπουλα στο iphone kai android να νικησουν παιχνιδια επιπεδου crysis 2

γιώργος

αν αναλογιστει κανεις τη διαφορα των τιμων ενος παιχνιδιου κονσολας και ενος mobile game, καθως και το γεγονος πως το iphone ή smartphone το κουβαλας παντου και παιζεις οποτε γουσταρεις, ενω για την κονσολα χρειαζεσαι ηλεκτρικο ρευμα, εν μερει μπορει να εχει δικιο η rovio. ισως το console gaming να μην πεθανει, πολυ πιθανο ομως ειναι να χασει τη δυναμη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.