E3 2009, Electronic Entertainment Expo

Η Electronic Entertainment Expo (E3) είναι μια ετήσια έκθεση που αφορά μόνο τα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο event στη βιομηχανία των videogames. Στην Ε3 γίνονται οι μεγάλες ανακοινώσεις, αποκαλύπτονται νέα παιχνίδια, γίνονται διαθέσιμα διάφορα demos και γενικότερα, η κοινότητα του gaming έχει τα βλέμματα στραμμένα πάνω της, για την περίοδο που αυτή διαρκεί.

, E3 2009, Electronic Entertainment Expo

Πότε και πού διοργανώνεται η E3
Tα τελευταία δύο χρόνια η E3 λάμβανε χώρα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Φέτος, όμως, τα πράγματα άλλαξαν και το event θα πραγματοποιηθεί 1 με 4 Ιουνίου, στο Los Angeles Convention Center, στην Αμερική.

Τί θα δούμε στην Ε3 και ποιοι θα είναι εκεί
Όλες οι μεγάλες εταιρίες θα δηλώσουν και φέτος παρούσες, εκτός από την Atari. Σίγουρα, θα μάθουμε περισσότερα για διάφορα πολυαναμενόμενα και ήδη γνωστά παιχνίδια, όπως το BioShock 2, το Heavy Rain, το Final Fantasy XIII και το Halo 3: ODST, αλλά μέχρι να γίνει η έκθεση, κανείς δε μπορεί να προβλέψει τι ακριβώς θα γίνει γνωστό και ποιοι τίτλοι θα ανακοινωθούν. Πάντως, οι εταιρείες και κυρίως οι Sony, Microsoft και Nintendo, θα αποκαλύψουν τα σχέδιά τους για το άμεσο (και όχι μόνο) μέλλον.

Εγώ θα μπορώ να είμαι εκεί
Δυστυχώς, παρόλη τη διάθεση σας να ταξιδέψετε μέχρι την… άκρη του κόσμου για να απολαύσετε από πρώτο χέρι τη φρενίτιδα της E3, δε μπορείτε να παρεβρεθείτε ούτε στις συνεντεύξεις τύπου, ούτε και στον εκθεσιακό χώρο, καθώς απαιτείται πρόσκληση. Παρόλα αυτά μπορείτε να παρεβρεθείτε στη συναυλία “Video Games Live”, που θα διεξαχθεί στο Greek Theater(!) του Los Angeles και θα αφορά τη μουσική των videogames.

Πότε είναι οι συνεντεύξεις τύπου των τριών μεγάλων Microsoft, Nintendo και Sony
Ως συνήθως, την E3 θα ανοίξει η Microsoft την 1η Ιουνίου, στις 8.30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος. Συνέχεια έχει η Nintendo που θα κάνει την δική της παρουσίαση στις 2 Ιουνίου, ώρα 7 το απόγευμα, και αμέσως μετά η Sony στις 9 το βράδυ την ίδια μέρα.

Αν και δε θα είμαι εκεί, θα μπορέσω να δω από κάπου τις συνεντεύξεις τύπου
Πολλά από τα ξένα μεγάλα gaming sites καλύπτουν, είτε με streaming video, είτε με live blogging, τις συνεντεύξεις τύπου.

Ποιος διοργανώνει την Ε3
H ESA (Entertainment Software Association). Επισκεφθείτε το επίσημο site του event εδώ.

Βooth Babes θα έχει;
Υποθέτω πως ναι.. Aλλά από τη στιγμή που δεν μπορείτε να είστε εκεί, θα πρέπει να αρκεστείτε στις φωτογραφίες και στα videos, όπως κάθε χρόνο άλλωστε.

Πηγή: Game 2.0

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games E3

Οριστικό τέλος για την έκθεση Ε3 μετά από 28 χρόνια

Η Electronic Entertainment Expo, πιο γνωστή ως E3, κατέβασε επίσημα ρολά μετά από 28 χρόνια παρουσίας, μετά από πολλά προβλήματα.

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.