Απογοητευμένοι χρήστες της Nvidia στρέφονται στην AMD R9 290X

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα παρασκηνιολογίας και δικαιολογιών από πλευράς της Nvidia για το κατασκευαστικό της λάθος στην GeForce GTX 970, oι πελάτες της στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην AMD και περισσότερο στην R9 290X.

Από τη στιγμή μάλιστα, που η Nvidia δήλωσε ότι θα γίνει μέχρι και επιστροφή χρημάτων, παραδεχόταν έμμεσα ότι παρέσυρε ψευδώς τους χρήστες της για το τι πλήρωναν, επομένως η AMD έσπευσε να διεκδικήσει τους πελάτες αυτούς μειώνοντας και τις τιμές.

AMD R9 290X, Απογοητευμένοι χρήστες της Nvidia στρέφονται στην AMD R9 290X

Μάλιστα, στο NewEgg, για όσους αγοράζουν από το ίντερνετ το hardware τους, η τιμή της Gigabyte Windforce R9 290X έχει φτάσει τα 299,99 USD, τιμή που μέχρι πρότινος άγγιζε τα 329,99, ενώ η MSI Gaming αντίστοιχη τα 329,99 USD, δηλαδή -70,00 USD. Επομένως αν κάποιος ζήτησε τα χρήματά του πίσω από την Nvidia, μπορεί να πάει σε μια εξίσου αξιόπιστη λύση στο αντίπαλο στρατόπεδο με πραγματικά 4GB vRAM.

AMD R9 290X, Απογοητευμένοι χρήστες της Nvidia στρέφονται στην AMD R9 290X

Φυσικά δεν άργησαν και τα video documents που σατίριζαν την Nvidia σαν την εταιρεία που νομίζει ότι έχει τα πρωτεία στο χώρο του gaming, αναφέροντας μάλιστα πως η AMD προσφέρει πραγματικά 4GB στη vRAM κι όχι υπό όρους.

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
XperiakiasT

AMD ρεεεε !!!

Conx

Καλα να πάθει αφού Κοροιδευει τους πελάτες…

Ραφαήλ Μητόπουλος

Έχω αλλάξει συνολικά 4 κάρτες γραφικών:

NVIDIA GeForce GTX 650 Ti Boost
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
AMD Radeon R9 270X &
AMD Radeon R9 280X

Το καλύτερο VFM το προσφέρουν οι AMD κάρτες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και οι drivers είναι πλέον πολύ σταθεροί κατά την άποψή μου. Εάν στο μέλλον χρειαστεί να αλλάξω την 280X, θα προτιμήσω και πάλι AMD λύση.

Alexis

Και γω AMD εχω. Και παλι μαλλον AMD θα πάρω οταν αλλάξω.

Topdim

AMD 4ever

boogeyman

Διαβάστε κανα review και θα δείτε ότι και σε ρυθμίσεις παιχνιδιών που τρώνε πάνω απο 3.5gb οι αποδώσεις δεν πέφτουν περισσότερο απο μία καθαρά 4gb κάρτα βλέπε 980. Η 970 εχει 3.5 + 0.5 οπότε πρακτικά είναι το ίδιο. Τώρα για τους fanboyσμους δεν ξέρω εγώ έχω αλλάξει 3 AMD κάρτες και 3 Nvidia αλλά με την 280x είχα artifacts και δυστηχώς και η μεγαλύτερη πλειοψηφία διότι ήταν υπερυπερσυγχρονησμενη 7970 πλασάρωντάς την ως κάτι νεό.

Alexboom

Το θέμα είναι οτι η Nvidia ανέφερε στα specs οτι έχει 4Gb ως 3.5 + 0.5….εγώ αν θα αγόραζα κάρτα με τόσα λεφτά θα έριχνα τη ματιά μου πρώτα, αλλά δεν αλλάζει και πολλά για όσους καταλαβαίνουν…4GB δίνει αλλά το μισό χάνεται σε system/segmentation RAM όταν δεν χρειάζεται παραπάνω, που θεωρητικά το θέλουν για τα μενού και τις επιστροφές απο κατάσταση αδράνειας.

Kostas

Μύθος που η Amd προσπαθεί να καπηλεφτει πελάτες απο ένα μη αποδεδειγμένο πρόβλημα. Όσο κ να προσπαθήσει η amd δεν θα φτάσει στην τρέχουσα γενιά να ξεπεράσει σε επιδόσεις προς κατανάλωση την nvidia!! H 290x καταναλωνει πολυ περισσότερο ρεύμα εώς 120 watt παραπάνω στης ίδιες επιδόσεις με maxwell GTX970, άρα ειναι ασύμφορη!!. Η συγκεκριμένη εχει 3,5+5giga ram 2πλασια σε σύγκριση με την 770!! Οποτε με σωστούς drivers δεν θα υπάρξει ποτέ πρόβλημα.
Οπως είπε παραπάνω δεν εχει αποδειχτεί οτι υστερεί σε επιδόσεις η καρτούλα.
Δεν κατακρίνω ούτε ειμαι Amd hater(κάτοχος ati ειμαι) απλα προσπαθω να το δώ απο όλες της απόψεις για το ποια ειναι καλυτερη κάρτα γραφικών.

mimis13

@boogeyman, δεν έχεις δίκιο. δε συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια. και αυτό το 3.5 και 0.5 δεν είναι ρύθμιση. είναι σχεδιαστικό λάθος που παραδέχονται έμμεσα. αφενός με τον driver που έλεγαν θα βγάλουν κι αφετέρου με τη διάθεση για refund. επομένως, 100 review να μου πουν ότι είναι τέλεια, το 3.5 + 0.5 μαρτυράει προχειρότητα. ειδικά όταν την αποκαλούν ναυαρχίδα!! @Αlexboom, θα σου πω το εξής, στο forum της Nvidia, κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι, στα σχεδιαστικά τους προγράμματα απαιτείται το πλήρες εύρος των 4GB και αυτό δε λειτουργεί, επομένως λαγκάρουν. γιατί; γιατί δίνεται στο 3.5 προτεραιότητα. και το 0.5 μπορεί και να μην το δουν ποτέ. @Κostas, μη αποδεδειγμένο; αν μπεις στα μπλε, υπάρχουν σύνδεσμοι με άρθρα που λένε για το πρόβλημα. δεν τα εμπιστεύεσαι; μπες στις πηγές τους. δεν τα εμπιστεύεσαι ακόμα; μπες στα φόρουμ της Nvidia να διαβάσεις. όπως επίσης αυτό που λες για τη R9 290x, που πραγματικά δεν είναι το ρεύμα το πρόβλημα και το ξέρεις, στα παιχνίδια που απαιτούν 4GB τρέχει πολύ καλύτερα από την 970, και που να δεις και τις 370, 380 και 390 που θα βγουν. Να δεις και πραγματικό 4GB και επιδόσεις. όσο για τους drivers, αποκάλυψε η Nvidia ότι δε… Συνέχεια »

boogeyman

@mimis13

boogeyman

@mimis13

Δεν είναι σχεδιαστικό λάθος, είναι σχεδιαστική επιλογή. Δεν ξέρω κατα πόσο υπάρχει μειώσει απόδοσης σε παιχνίδι πάνω απο 3.5gb vram λόγο χρησιμοποίησης του 0.5. Για refund απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει. Επίσης η 970 δεν είναι ναυαρχίδα(350ευρώ κάρτα είναι όχι 600) και στην 980 υπάρχει άλλος σχεδιασμός.

Όλη η ιστορία είναι όπως το antenna gate , bend gate και ότι άλλος που έχει 1 ψήγμα αλήθειας που φέρνει έναν πανικό στο internet. (έχω android πλέον)

vaggelisp

Τα benchmark μου λενε οτι η amd ακομα υστερει και υστερει κατι 10 θεσεις πιο κατω.Τωρα το τι λεει στα blog της nvidia και η γνωμη των φανς περισσευει οταν κρατας τα στοιχεια οτι η nvidia ακομα ειναι στην κορυφη.

mimis13

@vaggelisp Η Nvidia είναι κορυφή στα παιχνίδια της και η AMD στα δικά της. άλλωστε σε ένα άλλο άρθρο μου αναγράφεται πως θα βγουν 3 νέες κάρτες της AMD R7 & R9 3** και 3**Χ!! Οπότε και θα ξεπεραστεί η Nvidia και τότε βλέπουμε. Μάλιστα η Nvidia ούτε API δεν έχει και τρέχει με το DX11 ακόμα στις πιο πολλές κάρτες της… @boogeyman, όχι, φυσικά και είναι σχεδιαστικό λάθος. για ποιο λόγο είπε ο PeterS@Nvidia ότι θα βγει driver να το διορθώσει και για ποιο λόγο λέει ότι θα επιστρέψει τα χρήματα; Επειδή δεν ικανοποιήθηκε ο κόσμος από τη σχεδιαστική επιλογή; Αφού τάχα εξηγεί ότι δεν τρέχει μία. Το κάνει γιατί δικαστικά ακόμα είναι ακάλυπτοι. Η κάρτα λέγεται flagship στα πιο πολλά forums. Τι να σου πω, εγώ προσπαθώ να μην κανιβαλίζω τα λεγόμενα των πηγών όταν τις χρησιμοποιώ κατά κόρον για την συγγραφή άρθρων. Από την πηγή μου θα δεις διάλογο: [10:11:39 PM] NV Chat: We have our entire team working on this issue with a high priority. This will soon be fixed for sure. [10:11:54 PM] Me: So, what is the issue? [10:12:07 PM] Me: What needs to be fixed? [10:12:46 PM] NV Chat: We are not sure… Συνέχεια »

e590852

Ο μόνος λόγος που χρησιμοποιώ Nvidia αντί για AMD είναι γιατί οι drivers που βγάζει η AMD για τα Linux είναι χείριστοι και εγώ μόνο σε Linux δουλεύω συνέχεια. Με AMD πάντα είχα προβλήματα με τους drivers στα Linux με Nvidia ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.