Gaming Κάρτες Γραφικών: Τα χρήματα δεν κάνουν τα γραφικά

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να μπορέσει ο αναγνώστης τελικώς να επιλέξει μια κάρτα γραφικών που να ικανοποιεί τις ανάγκες του και να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του. Προτού ξεκινήσουμε να μιλάμε για εύρη τιμών, μνήμες και απόδοση, να καταστήσουμε σαφές πως δεν μεροληπτούμε για καμία εταιρεία και πως κάθε πρότασή μας είναι προς όφελος των αναγνωστών μας και μόνο.

Λάβετε όμως υπόψιν, πως πλέον τα studio όταν κατασκευάζουν γραφικά, το κάνουν με συγκεκριμένο hardware μίας εκ των δύο γνωστών εταιρειών, Nvidia και AMD, οπότε η βελτιστοποίηση των γραφικών από παιχνίδι σε παιχνίδι για κάθε εταιρεία μπορεί να είναι διαφορετική.

Η κάρτα γραφικών είναι το πλέον σημαντικό κομμάτι όταν έρχεται η ώρα για gaming. Σε καμία περίπτωση η χρήση της κάρτας γραφικών δεν προτείνεται για οικιακή διασκέδαση, αφού οι ενσωματωμένες είναι αρκετά ικανοποιητικές σε αυτόν τον τομέα. Να ξεχωρίσουμε πως οι φορητές κάρτες γραφικών υστερούν κατά πάρα πολύ από εκείνες των σταθερών υπολογιστών. Επίσης, για να αποφύγετε προβλήματα bottleneck, σιγουρευτείτε ότι διαβάσατε το αντίστοιχο άρθρο για τους επεξεργαστές ώστε να κάνετε τη σοφή επιλογή για τον επεξεργαστή που σας ταιριάζει, κατασκευάζοντας το PC-κτήνος που επιθυμείτε.

Ας μιλήσουμε για την οικονομική διάθεση. Στην αγορά hardware πάντα υπάρχει ένα όριο τιμής. Από το οποίο και πάνω οι διαφορές είναι μικρές σε απόδοση, ενώ από αυτό και κάτω οι διαφορές είναι σημαντικές. Πολύ μικρό όφελος έχει μια κάρτα γραφικών των 500 ευρώ σε σχέση με μία των 350 ευρώ. Με λίγα λόγια αν επιλέξετε μια Nvidia GTX 970 που κοστίζει περί τα 380 ευρώ, εν αντιθέσει με την GTX 980 που κοστίζει περί τα 560 ευρώ, οι διαφορές είναι ελάχιστες σε πραγματική απόδοση.

Μιας και μιλήσαμε για την σπατάλη χρημάτων χωρίς λόγο, το να δώσετε λιγότερα από 100 ευρώ για κάρτα γραφικών, ουσιαστικά είναι σαν να καίτε τα λεφτά σας σε έναν κουβά. Περισσότερο πληρώνετε για ένα τεχνολογικό εξάρτημα που προσθέσατε παρά για ένα χρήσιμο προς όφελός σας προσόν.

100 – 120 ευρώ – Entry Level
Σε αυτό το εύρος τιμής μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε κάρτα γραφικών από τις δύο εταιρείες και να είστε αρκετά ικανοποιημένοι. Από την πλευρά της AMD σε αυτήν την τιμή, η R7 260X είναι μια καλή επιλογή, μιας και το XBΟΧ One έχει ενσωματωμένη αυτήν την κάρτα γραφικών στο σύστημά του. Αυτό σημαίνει ότι γι’ αυτά τα χρήματα παίρνετε την ίδια κάρτα γραφικών, σε μη φορητή μορφή, πράγμα που σημαίνει καλύτερα γραφικά και από το XBOX One.

Σαν πρόταση από την πλευρά της Nvidia, καλή επιλογή είναι η GTX 750 που είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την R7 260X. Αν και έχει ελαφρώς καλύτερη απόδοση η έκδοσή της σε Ti, η τιμή γι’ αυτή την βελτίωση είναι αρκετά υψηλότερη και δεν αξίζει.

150 – 200 ευρώ – Mainstream Επιλογές
Σαν Mainstream επιλογή, προτείνουμε την R9 270, η οποία έχει πουλήσει αρκετά μέσα στο 2014 και τα γραφικά της είναι του επιπέδου του PS4. Όπως και με το XBOX, το ίδιο και με το PS4, η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη, επομένως αγοράζοντας τη R9 270 παίρνετε κάρτα ακόμα καλύτερη από το PS4, φτιάχνοντας ένα πολύ καλό gaming PC.

Από την πλευρά της Nvidia, συγκριτικά δεν υπάρχει κάποια κάρτα που να αποδίδει το ίδιο καλά ή παραπλήσια, ούτε να ικανοποιεί στην τιμή. Επομένως η AMD R9 270 είναι η καλύτερη επιλογή γι’ αυτά τα χρήματα, δικαιολογώντας τις πωλήσεις της.

220 – 270 Mid-Range
Επιλέγοντας να αγοράσετε μια κάρτα γραφικών με αυτά τα χρήματα, έχετε επιλογές κι από τις δύο εταιρείες. Από την Nvidia, πολύ καλή επιλογή είναι η GTX 960 2GB και από την AMD η R9 280 3GB. Και οι δύο κάρτες είναι πολύ κοντά στην τιμή των 200 ευρώ και τα οφέλη τους είναι παραπλήσια. Με την GTX 960 έχετε πολύ καλές επιδόσεις σε ανάλυση 1080p οικονομικότερα από τη R9 280 που έχει υψηλότερες απαιτήσεις κατανάλωσης. Από την άλλη πλευρά η R9 280 έχει μεγαλύτερο εύρος μνήμης κατά 1GB και παίζει με δίαυλο 384 bit έναντι των 128 bit της Nvidia επιλογής.

Ενώ και οι δύο αποδίδουν το ίδιο σχεδόν στα 1080p, η AMD έχει ένα προβάδισμα λόγω της μνήμης της που μεταφράζεται σε υψηλότερες επιδόσεις σε μεγάλες αναλύσεις και δυνατότητα χρήσης τεχνολογίας Anti-Aliasing. Αν και τα παιχνίδια σήμερα δεν απαιτούν περισσότερη vRAM από 1,8GB σε Full HD ανάλυση, μελλοντικά η επιπλέον μνήμη μπορεί να αποδειχτεί ως πολύ σοφή επιλογή.

270 – 320 Υψηλές Επιδόσεις
Για εκείνους που έχουν μια μεγαλύτερη οικονομική διαθεσιμότητα, σε αυτό το εύρος τιμών θα βρουν πως οι επιλογές τους είναι αρκετές και από τις δύο εταιρείες. Θα πρέπει να κάνουν μια σωστή επιλογή, με όλες τις παραμέτρους υπόψιν, μιας και μπορούν να επιλέξουν και καλή ψύξη για την απόδοση πολλών ωρών αλλά και ποιότητα κατασκευής. Μαζί με όλα αυτά, η πληθώρα εταιρειών τις ξεχωρίζουν και σε ομορφιά για όσους θέλουν να κάνουν ένα κουτί «να το βλέπουν να το χαίρονται».

Μένοντας σε αυτό το όριο χρημάτων, γιατί αν ανεβούμε λίγο συναντάμε κάρτες γραφικών τέρατα, η πρότασή μας είναι δύο κάρτες από την AMD. Η R9 290 και η R9 280Χ. Από την Nvidia, μιας και δεν υπάρχουν πλέον ενδιάμεσες προτάσεις, αφού η σειρά GTX 7ΧΧ έχει σταματήσει να κυκλοφορεί η πρότασή μας είναι να ανεβείτε λίγο σε τιμή για να φτάσετε την GTX 970. Μιας και η έκδοση της GTX 960 στα 4GB, μικρή διαφορά έχει σε επιδόσεις από τις προαναφερθείσες και τιμή αρκετά μεγάλη για να δικαιολογεί την επιλογή της.

Η R9 290 είναι πάρα πολύ καλή κάρτα και έρχεται με τριπλή ψύξη από τις Gigabyte και Sapphire σε τιμή κοντά στα 310 ευρώ. Η μνήμη της στα 4GB με δίαυλο στα 512bit της δίνουν τη δυνατότητα να παίζει παιχνίδια σε max out γραφικά σε μεγάλες αναλύσεις και με φορτωμένες όλες τις δυνατές επιλογές σε Anti-Aliasing και texture.

Η R9 280X είναι εξίσου καλή επιλογή στα 270 ευρώ, αλλά πραγματικά η διαφορά της με την R9 290 είναι πραγματικά μεγάλη για τα 40 ευρώ περίπου που έχουν διαφορά. Μιας και η R9 280X έχει 3GB RAM και δίαυλο 384bit.

350 – 420 Υψηλές Επιδόσεις
Για κάρτες γραφικών των υψηλών επιδόσεων η πρότασή μας είναι η GTX 970 και η R9 290X. Και οι δύο κάρτες έχουν διαθέσιμες επιλογές ψύξης, όμορφες κατασκευές με φωτιζόμενο περιβάλλον και είναι πραγματικά θηρία για τον υπολογιστή σας.

Η GTX 970 καταναλώνει πολύ λιγότερο από την AMD και είναι πιο καινούργια κατασκευαστικά κι έχει ένα ελαφρύ πλεονέκτημα σε αυτό. Η R9 290X όμως παίζει σε μεγαλύτερες αναλύσεις πιο άνετα από την GTX 970 αφού σε αναλύσεις άνω των 1080p κάνει τη διαφορά με πραγματική μνήμη στα 4GB, έναντι των 3.5GB που προσφέρει λόγω κατασκευαστικού λάθους η Nvidia επιλογή. Με αυτά τα χρήματα, αν επιθυμείτε μελλοντικά να παίξετε σε αναλύσεις 4K, η GTX 970 θα χωλαίνει σε σχέση με την παλιότερη R9 290X.

450 ++ Για ενθουσιώδεις Χρήστες
Αν για τον οποιονδήποτε λόγο διαθέτετε περισσότερα από 450 ευρώ για αγορά κάρτας γραφικών, η πρότασή μας είναι να κοιτάξετε στην προηγούμενη παράγραφο ξανά. Αφού η πρότασή μας σε αυτά τα χρήματα είναι η GTX 980, που έχει ελάχιστη διαφορά από την GTX 970 και τιμή ημιδιπλάσια σχεδόν, προσφέροντας μόνο 15% καλύτερες επιδόσεις στα Full HD γραφικά.

Δείτε αυτό το άρθρο για του λόγου το αληθές.

Και μιας και η τιμή μπορεί να είναι συνδυασμός πολλών καρτών, αν θέλετε να αγοράσετε δύο κάρτες γραφικών και να κάνετε SLI ή CrossfireX να έχετε κατά νου σας ότι στα Windows 10 είναι δυνατή η συνένωση δύο καρτών γραφικών ανεξαρτήτου εταιρείας, αποδίδοντας το σύνολο της ισχύς, μοιράζοντας ανά κάρτα το φόρτο των γραφικών.

Προτού βιαστείτε για κάποια αγορά, θα σας προτείναμε να περιμένετε και να συντονιστείτε στο techblog.gr, για κάθε εξέλιξη στον τομέα του hardware.

gaming κάρτες γραφικών, Gaming Κάρτες Γραφικών: Τα χρήματα δεν κάνουν τα γραφικά

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

43 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis

Ωραίο άρθρο. Εγώ επειδή τα έπαιξε η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του inspirion 620 desktop PC που έχω πήρα με 34€ την GeForce 210 και ειμαι κομπλέ. Απλός χρήστης είμαι καταλάβατε (techblog-internet-YouTube-music)

steve

ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ! ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!

dimz

Στη τελική, πας και στις αγγελίες π.χ. του Insomnia, όλο και κάποιος θα δίνει μια καλή κάρτα σε καλή τιμή…

Nickolas

Πολύ καλό άρθρο μπράβο. Θέλω να κάνω μια ερώτηση όμως επειδή μάλλον δεν το κατάλαβα σωστά, έχω μια R9 270, όταν με το καλό αναβαθμίσω σε windows 10 θα μπορώ να βάλω και μια GTX 970 και να τις αναγνωρίζει και τις δυο;

mimis13

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα ναι. Τώρα πρέπει να το δούμε και στην πράξη αυτό. μπορεί να μπει σαν κοινός παράγοντας πχ ο ρυθμός του διαύλου να είναι ο ίδιος για να ταιριάξουν… Δεν ξέρουμε λεπτομέρειες. Κάνε υπομονή ως τον Σεπτέμβρη. Αν όμως βιάζεσαι, μπορείς να αγοράσεις την 970 και να την αφήσεις μόνη της, θα σε καλύψει τώρα σίγουρα. Και μελλοντικά βλέπεις με την R9 270 τι θα κάνεις. 🙂

greg

ωραιο κ κατατοπιστικο αρθρο…

Batman

Κάτοχος Nvidia gtx 980 G1.Κατα τη γνώμη μου 15% όπως αναφέρεται στο άρθρο δεν είναι μικρή διαφορά και όταν γουστάρεις gaming στο pc έχουν σημασία για τα 60+ fps.Άλλο 50 άλλο 60 και άνω.Π.χ. αν βγάζει σε ένα παιχνίδι η 970 52 frames και με την 980 βγάλεις 60(+8 καρέ περίπου)Είναι διαφορά που αν είσαι εμπειρος και ασχολείσαι φαίνεται μια χαρά.Χώρια το overclocking και οι drivers που αξιοποιούν όλο και περισσότερο την κάρτα,οι διαφορές μεγαλώνουν.

dimmis

Πολυ ωραίο άρθρο.
Απλα η r9 280x βρίσκεται κάτω απο 270 ευρό

Nickolas

@mimis13
Ευχαριστώ πολύ. Καλά για την ώρα δε μπορώ να πω οτι τη χρειάζομαι δεν έχω και τρελές απαιτήσεις, αλλά προς Σεπτέμβριο μεριά να έχουν πέσει και οι τιμές μπορεί να τσιμπήσω καμιά.

Χρήστος

Ωραιο αρθρο. Επελεξα την nVidia GTX 970 καιρο πριν. Συμφωνω κι εγω πως το επιπλεον κοστος για την 980 δεν δικαιολογει μια αγορα, ενω δεν προσφερει αντιστοιχα αυξημενες επιδοσεις,

ΥΓ. “τιμή ημιδιπλάσια”=”αρχικη τιμη”. Μια καλυτερη εκφραση θα ηταν πως “εχει τιμη αυξημενη κατα 50%”

George

Μηπως ειναι και αυτο σαν το αρθρο “Intel vs AMD: Νέες CPU το Q5 2015” απο την Τετάρτη 01/04/2015. Να ξερω να μην διαβασω καθολου.

mimis13

Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τα σχόλια. Θέλω να ξέρετε ότι εκφραστικά θέλω να τα γράφω όσο καλύτερα γίνεται χωρίς να γράφω πολλούς αριθμούς και στατιστικά που κουράζουν και μπερδεύουν. Προτιμώ να το κάνω σε συγκρίσεις εκεί όπου οι αριθμοί μιλάνε. Τέλος πάντων, να ‘στε όλοι καλά, θα συνεχίσουμε να γράφουμε τέτοια άρθρα για εσάς… 🙂

@Batman, το 15% δεν δικαιολογεί την αγορά με +200 ευρώ στο κεφάλι. Άσε που σε πολλά παιχνίδια η R9 290X χτυπάει την GTX 980.

Ευαγγελος

Ωραίο Άρθρο… Θα ήθελα ομως να αναφερθείς στις διαφορες ταχύτητας μνημης (Mhz) Ίδιων Μοντέλων Π.Χ. GTX 750 απο την Gigabyte , απο Saphire απο Palit … Ολες Ιδιο μοντελο διαφορετικα Mhz… Νομιζω θα ηταν καλο να αναφερθουμε και σε αυτο…

Α.Ν.

με λίγα λογία λοιπόν στην ίδια κατηγορία πάντα όλες οι AMD είναι καλύτερες από όλες τις NVIDIA εεε?? και καμιά επαφή να μην είχα μάλλον δεν θα γινόταν να το δεχτώ τόσο εύκολα

μαρια

η amd radeon hd 6850 κυκλοφορει ελλαδα; αν ναι, ποσο κοστιζει;

mimis13

@Ευάγγελος, δεν παίζουν ρόλο οι αριθμοί στις προτάσεις. Είναι ξεκάθαρα πεδία διαχωρισμένα σε εύρη τιμών. Αν θες μια κάρτα γραφικών για συγκεκριμένα παιχνίδια, επιλέγεις από διάφορα benchmark, που σου δείχνει και το προτεινόμενο hardware. Εγώ εδώ απλά διαχώρισα στα εύρη τιμών τις καλύτερες δυνατές επιλογές που μπορείς να κάνεις και σε τι επίπεδο hardware βρίσκεται η κάθε επιλογή. Του χρόνου τέτοια εποχή που η Nvidia θα έχει βγάλει τα νέα της μοντέλα και η AMD τα δικά της, θα κάνουμε μια εντελώς διαφορετική συζήτηση. Είμαι σίγουρος, όλα να πάνε καλά, θα ξαναγράψω για κάτι τέτοιο… @Α.Ν., δεν καθορίζω εγώ την αγορά για να μπορέσω να σου πω περισσότερα. Εγώ βλέπω τιμές, δυνατότητες και απλά δίνω απαντήσεις. Το αν το δέχεσαι ή όχι, είναι δικό σου δικαίωμα. Και μιας και είμαι σίγουρος ότι σέβεσαι τα λεφτά σου, δεν θα πας σαν οπαδός μιας εταιρείας, αλλά θα επιλέξεις το καλύτερο για σένα. Αυτή τη στιγμή, αρέσει ή όχι, η AMD κάνει πάταγο. Κι αν θες ψάξε και μόνος σου να μου βρεις για το πιο δύσκολο πεδίο που είναι οι υψηλές επιδόσεις και να μείνεις και σε αυτό το εύρος τιμών. Δε θα βρεις Nvidia. Αυτές που είχε να αναδείξει δεν υπάρχουν… Συνέχεια »

gt-i9506

εγω εδω και 3 χρονια ειμαι κατοχος μια Msi 560 ti twinfrozr III 448core και ειμαι full ευχαριστημενος βασικα τα παιζει ολα σε full hd ή έστω σε υψηλές αν όχι όλα τέρμα ρυθμίσεις δεν εχω κανενα παραπονο. πρόσφατα έκανα και μία αναβάθμιση απο i5 750 σε 4690κ σε συνδιασμο με ddr3 1600hz και ssd το εργαλειο πεταει. (βεβαια τζαμπα το εφτιαξα μιας και δεν πολυ παιζω αλλα να παμε με βαση την τεχνολογια να μη μενουμε πισω…)

μαρια

@mimis13 ευχαριστώ που απαντήσες. Την θέλω αποκλειστικά για να παίζω σε καλά γραφικά το sims 3 και όλα τα expansion packs του και το sims 4. Αφού τo έψαξα είδα ότι αυτή μου κάνει. Άμα έχεις να προτίνεις κάτι καλύτερο και σε λογική τιμή πολύ ευχαρίστως.

μαρια

@mimis13 το ξαναείδα και μου λέει ότι η R9 270x κάνει και δεν έλεγε τίποτα για την σκέτη R9 270. Δεν ξέρω, αλλά ποια είναι η διαφορά; ευχαριστώ

Μιχαλης

Παιδια θα ηθελα να ρωτησω.Πια ειναι η καλυτερη καρτα εκει μεχρι 200€ για να παιζεις ανετα το GTA V οταν βγει?

Ευχαριστω.

mimis13

@μαρια, έχει διαφορά στο ρολόι του επεξεργαστή της. αυτή είναι η πιο σημαντική και μπορείς να τη βρεις σε Χ με το πολύ 20 ευρώ διαφορά. ο λόγος που πρότεινα την απλή είναι ότι καίει λιγότερο, όχι πολύ, αλλά σίγουρα λιγότερο και είναι πιο φτηνή ενώ προσφέρει τα ίδια. αν θεωρείς ότι τα 20 ευρώ δεν είναι πρόβλημα, προχώρα το. Εγώ τη R9 270Χ είχα και έπαιζα BF4 σε ultra γραφικά. που το BF4 είναι πολύ βαρύ παιχνίδι.

@Μιχαλης, ένας φίλος μου πήρε την Nvidia GTX 960 G1 2GB και είναι ικανοποιημένος. Στα ίδια λεφτά είναι περίπου και η R9 280 που έχει 1GB παραπάνω που μελλοντικά μπορεί να χρειαστείς. Είσαι στην κατηγορία mid range, αρκεί κιόλας να έχεις επεξεργαστή από i5 και πάνω και 6core και πάνω. Όλα τα χαρακτηριστικά που προτείνω είναι από το game debate. Όποιος θέλει τσεκάρει και μόνος του.

Stavros

Μια – ισως – χαζη ερωτηση: Γιατι οι ολοκαινουργες κονσολες χρησιμοποιουν Entry Level/Μainstream καρτες γραφικων? Σε καμμια περιπτωση δεν θεωρω οτι χρειαζονται καρτες 500-600 euros για να παιζεις παιχνιδια, αλλα………………………..

mimis13

γιατί εκεί τα παιχνίδια έρχονται με ανάλυση συγκεκριμένη σε 720p, 1080i κλπ και δεν περιέχουν όλες τις τεχνολογίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον υπολογιστή σου.

μαρια

@mimis13 για περαιτέρω ερωτήσεις που μπορούμε να σου γράψουμε ώστε να μη βγαίνουμε εκτός θέματος;

mimis13

Θες να κάνεις ερωτήσεις άλλου περιεχομένου; Αν, ναι πες μου και θα ενημερώσω.

μαρια

@mimis13 θυμάσαι εκείνη τη φορά που ζήτησα γνώμη για pc και μου είπες να φτιάξω; ε λοιπόν αυτό προσπαθώ. Πες πως διαλέγω αυτή τη κάρτα γραφικών που μου προτίνες για να to φτιάξω, τι μητρική, επεξεργαστή και κτλ να διαλέξω για να λειτουργούν οκ; to budget μου είναι εξακόσια.

mimis13

@μαρία, η χρήση σου είναι internet και αυτό το ένα παιχνίδι που παίζεις; έχεις μελλοντικά σκοπό να το δουλέψεις διαφορετικά;

μαρια

@mimis13 εκτός από ίντερνετ και office και απ’ to να επεκτείνω to sims 4 μελλοντικά, και όταν με to καλό βγει to sims 5, τίποτα άλλο, άντε και καμία ταινία.

mimis13

Mπορείς να το κάνεις με intel αλλά θα κοστίσει αρκετά χρήματα σε σχέση με amd. το θέμα είναι αν θα έπαιρνες πχ 6core amd με r9 270 κάρτα γραφικών και 4 γίγα ραμ… περίπου 400 ευρώ θα έχει μητρική, επεξεργαστής, ραμ και κάρτα γραφικών… θέλεις άλλα 100-150 για τα υπόλοιπα. τροφοδοσία, κουτί, δίσκο, αντιγραφικό… με τα 600 που έχεις μπορείς να πάρεις και 8core επεξεργαστή και να έχεις υπολογιστή που παίζει battlefield 4 που είναι ό,τι πιο βαρύ από θέμα γραφικών… ουσιαστικά μπορείς να κάνεις και 6core με ssd και να κάνεις το χαβαλέ σου. αν έχεις και έναν δίσκο ακόμα από το παλιό σου pc και είναι sata, τον πετάς κι αυτόν μέσα με λειτουργικό και προγράμματα/παιχνίδια στον ssd και έχεις κάτι ανταγωνιστικό σε σχέση με έναν gamer. τα σχόλιά μου είναι για να αναδείξω το αποτέλεσμα. 🙂

μαρια

σκεφτόμουν τον amd fx 6350 έτσι και αλλιώς. μπορώ να χρησιμοποιήσω και τον a8 7600? To πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω ποια μητρική να διαλέξω ή ποια ραμ κτλ. Τροφοδοτικο θέλει 500; ssd δεν προκειται να παρω γιατι ειναι ακριβοι. Σκληρό 1ΤΒ νομίζω φτάνει. Τα windows 8 είναι ακριβά;

mimis13

ναι τα windows κοστίσουν αρκετά αν τα αγοράσεις. μητρική αφού θα πάρεις 6core πάρε κάποια 970 σε AM3+ και ραμ πάρε όποια θες με 4 GB με 9-9-9-27 latency στα 1600MHz. αυτά σου προτείνω. όσο για το δίσκο με 60 ευρώ παίρνεις έναν 120GB και αν έχεις έναν παλιό θα σε καλύψει για τη χρήση που τα θες. αν πάντως έχεις λειτουργικό στο άλλο pc που δεν το χρησιμοποιείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το serial. 🙂

μαρια

το παλιο pc πρεπει να ειχε πειρατικα windοws 7 γιατι ελεγε κατι για μια περιοδο που ειχε ληξει. Και δεν ξερω τι εννοεις με το serial. Επισης, ο σκληρος μου δισκος ηταν χωρισμενος σε 2 (c και d) τι κανω για να ειναι και παλι ενας? Εκκαθαρση δισκου πως κανω (πριν λιγο ημουν τελειως ασχετη σε θεματα του η/υ)

σ’ ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σου! Με σωζεις!

mimis13

@μαρια, αν δεν έχεις αρχεία να σώσεις από μέσα, όταν κάνεις φορμάτ κάνε φορμάτ όλο το δίσκο θα τον ενώσει και θα γίνεις ένας. όσο για τα windows, αν είχες ποτέ αυθνετικά το serial οτο παλιό πιάνει. εκκαθάριση δε βοηθάει σε κάτι προς το παρόν.

Γιαννης

Καλησπερα,εχω στο νου μου να παρω την ASUS Radeon R9 290 DIRECTU II OC…μπορειτε να μου πειτε τι διαφορα εχει με την Gigabyte και την Saphirre στο ιδιο μοντελο? Ευχαριστω!

dimz

@Γιαννης, Είναι υπερχρονισμένη έκδοση με αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης. Οι Gigabyte, Sapphire κ.α. βγάζουν αντίστοιχες, η διαφορά είναι συνήθως πόσο δυνατό είναι το σύστημα ψύξης και πόσο ψηλά είναι ο υπερχρονισμός μνήμης και πυρήνα, και ενίοτε το παρεχόμενο έξτρα λογισμικό.

Γιαννης

Δηλαδη προτεινεις να παρω της Gigabyte η της Sapphirre το ιδιο μοντελο παρα της ASUS?

Γιαννης

ΣΟΒΑΡΟ!!
Πειτε οποιος ξερει ποια ειναι η καλυτερη γραφικων απο αυτες τις δυο…
ASUS Radeon R9 290 ή Gigabyte G1 Gaming GTX 970

dimz

Η 970, λόγω επιδόσεων και χαμηλότερης κατανάλωσης.

Όσον αφορά στο πιο πάνω, κοίτα τι σε συμφέρει και δες και αξιολογήσεις αγοραστών (όχι μόνο από ελληνικά καταστήματα/site), συνήθως λένε πόσο αξιόπιστο είναι το κάθε μοντέλο.

Γιαννης

Κατι τελευταιο ASUS Strix GTX 970, Gigabyte G1 Gaming GTX 970 h MSI GTX 970 GAMING?????

Μιχάλης Πιπερίδης

θέλω να αγοράσω μια κάρτα γραφικών με το μικρότερο δυνατό κόστος για να παίζω LoL.
Έχω ,επεξεργαστή Intel(R)Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, RAM 2GB , και κάρτα γραφικών NVS290 Nvidia Quattro, τι θα μου προτείνατε ??

χρηστος φιλιππου

για σας παιδια! μολις μπηκα σε αυτο το αρθο! θα ηθελα μια μετρια-καλη καρτα γραφικων που να κοστιζει λιγα λευτα! θελω να παικσω ενα παιχνιδι που λεγεται SUBNAUTICA και θελω να εχο καλα γραφικα! δεν κσερω τιποτα απο καρτες γραφικων και ειναι 16 χρονων θα υθελα λιγη βοηθεια παρακαλω

χρηστος φιλιππου

γεια σας παιδια! με λενε χρηστο και ειμαι 16 χρονων! θα υθελα λιγη βοηθεια παρακαλω! δεν κσερω τιποτα απο καρτες γραφικων βλεπεται! θελω μια μετρια-καλη καρτα γραφικων! συγκεκριμενα θελω να παικσω καπια παιχνιδια οπως το δε φορεστ και το σαμπναφτικα! θελω μια καρτα γραφικων που δεν κοστιζει πολυ επισης! τωρα το στεαμ εχει εκπτοσει 40% σε αυτα τα παιχνιδια οποτε πιστευω πως τωρα ειναι μια καλη ευκερια! σας παρακαλω γραπστε απο κατω μια καρτα γραφικων που να ειναι καλη-μετρια αλα οχι πολυ ακριβη! σας ευχαριστω!

Gvirginia

@χρηστος φιλιππου
Καταρχάς βάλε ένα λεξικό στον browser γιατί μας έβγαλες τα μάτια (λογικά από την πολύ χρήση greeklish).
Έπειτα δώσε ένα εύρος τιμής γιατί άλλο μπορεί να θεωρείς εσύ φθηνό και άλλο οι υπόλοιποι, καθώς και τι ανάλυση έχει η οθόνη σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.