Gigabyte Brix: Φορητοί “Πύργοι”

Όλοι έχουμε συνηθίσει σε συζητήσεις υπολογιστών, όταν ξεκινάμε να μιλάμε για το PC μας να λέμε «έχω έναν πύργο…» και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αυτό έρχεται η Gigabyte σιγά σιγά να το σταματήσει. Πως; Με το Brix! Το Brix είναι μια εναλλακτική λύση για να στεγάσετε το hardware σας σε mini εκδόσεις μητρικών καρτών και να αποκτήσετε φορητότητα, καθώς και ευελιξία ανάμεσα σε Monitor και TV.

Είναι PC Case κατηγορίας mini Barebone κι όπως λέει και η ονομασία (brix εκ του brick(s) που σημαίνει τούβλο), η θήκη αυτή είναι ορθογώνια παραλληλεπίπεδη, σε μέγεθος όσο ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος 3.5” και κυκλοφορεί από το 2013 χωρίς να είναι διαδεδομένη ιδιαίτερα.

Gigabyte Brix: Φορητοί "Πύργοι", Gigabyte Brix: Φορητοί “Πύργοι”

Στο επίσημο site της Gigabyte, θα δείτε ότι κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις και χρώματα, με μεγάλη γκάμα για σύνδεση περιφερειακών, μέχρι και με ενσωματωμένο προβολέα για να κάνετε το σπίτι σας cinema. Aν επιθυμείτε να το χρησιμοποιήσετε για gaming, να ξέρετε ότι όλες οι κάρτες γραφικών που ενσωματώνονται είναι εκδόσεις mobility ή αν δεν επιλέξετε κάρτα, χρησιμοποιείται εκείνη της CPU.

Πέραν από τη φορητότητά του, μπορεί να γίνει και μόνιμη τοποθέτηση μέσω συνδεσμολογίας Vesa. Αν παρατηρήσετε, σχεδόν όλες οι οθόνες υπολογιστών και σίγουρα όλες οι τηλεοράσεις, κάπου στο κέντρο τους, στην πίσω πλευρά έχουν τέσσερεις οπές για την επιτοίχεια συγκράτηση. Μπορείτε κάλλιστα να το βιδώσετε εκεί και να το έχετε μόνιμα.

Αγοράζοντας ένα Brix, σας δίνεται η δυνατότητα για Customization, καθώς στη συσκευασία εμπεριέχονται μόνο μητρική και επεξεργαστής. Το υπόλοιπο hardware HDD/SSD και RAM το επιλέγετε μόνοι σας και αγοράζεται έξτρα.

Gigabyte Brix: Φορητοί "Πύργοι", Gigabyte Brix: Φορητοί “Πύργοι”

Η χρήση Bluetooth και Wifi, τα οποία έρχονται με τη μητρική του και οι αρκετές θύρες usb μπορούν να σας βοηθήσουν έτσι, ώστε το μόνο καλώδιο που μπορεί να χρειαστείτε απαραίτητα πέραν από του ρεύματος, να είναι μόνο το HDMI για εικόνα/ήχο. Επίσης, σε όλες τις συσκευασίες εμπεριέχεται ο αντάπτορας Vesa. Τιμή εκκίνησης ενός Brix με βάση έναν επεξεργαστή Intel i3 ή AMD Α4 Kabini είναι τα 270 ευρώ. Φυσικά υπάρχουν και έτοιμες λύσεις με καλές επιλογές Hardware σε προσιτές τιμές.

Πρόσφατα η Gigabyte ανακοίνωσε το νέο της μοντέλο, Brix GB-BXi7H-5500. Με περίπου 700 ευρώ, έχοντας όλα τα περιφερειακά που προαναφέρθηκαν, έρχεται με επεξεργαστή i7-5500U Broadwell στα 2,40GHz με turbo boost στα 3.00GHz, hyperthreading στους 4 πυρήνες και Intel Graphics 5500 με δυνατότητα 4Κ ανάλυσης, στα 2x8GB RAM 1866MHz και 120GB SSD Samsung Evo 840. Το αρνητικό είναι ότι το mini pc αυτό δεν προτείνεται για gaming αλλά μόνο για χρήση γραφείου ή οικιακή χρήση λόγω της φορητότητάς του.

Σαν αντιπρόταση, από πλευράς AMD με ίδιο περίπου κόστος, κυκλοφορεί ήδη το Brix –GB-BXA8G-8890 με τον τετραπύρηνο AMD APU «Richland» A8 5557Μ στα 2.1GHz με turbocore στα 3.1GHz κι ενσωματωμένο επιταχυντή γραφικών Radeon R9 275X με δυνατότητα 4Κ ανάλυσης, με 2x8GB 1600MHz RAM, με 120GB SSD Samsung Evo 840. Αυτό το σύστημα μπορεί να παίξει σε μεσαία και κάτω γραφικά σε full HD ανάλυση, το παιχνίδι FIFA 15. Μια καλή λύση για το γραφείο, το σπίτι και ελαφριά gaming χρήση.

Gigabyte Brix: Φορητοί "Πύργοι", Gigabyte Brix: Φορητοί “Πύργοι”

Πηγή: 1, 2

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos7

Καλα φαινονται για τημ τιμη τους και για απλη χρηση αντι για ενα λαπτοπ..Αλλιως περνεις ενα allienware χ51 με τιμη οσο ενα σ6 edge ή ι6 που ειναι σε μεγεθος πσ4 (ή το ονε για τους αλλους φαν) και λιωνεις με τις ωρες οπου και να πας, ειδικα αν παρεις την εκδοση με τα 2ΤΒ σκληρο..

ElexorienGR

Ωραία συσκευή για HTPC αν και δεν αλλάζω το Intel NUC μου, από το οποίο προφανώς προήλθε και η ιδέα της Gigabyte για το Brix.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gigabyte

H GIGABYTE Z790 AORUS TACHYON σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ Overclocking μνήμης DDR5

Η GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd ανακοίνωσε ότι η μητρική για το απόλυτο overclocking Z790 AORUS TACHYON σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ μνήμης στα 5.567,5 MHz, DDR5-11136 (11.136MT/s) με μονή μνήμη 16GB AORUS DDR5 RGB από τον γνωστό overclocker HiCookie.

Internet Gigabyte Hackers

H Gigabyte παραδέχεται ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση ransomware

Εάν νομίζατε ότι οι γίγαντες της τεχνολογίας, όπως η Gigabyte, είναι ασφαλείς από το ransomware, κάνετε μεγάλο λάθος.

Computers Alienware ASUS CES 2021: Έκθεση τεχνολογίας Las Vegas

CES 2021: 5 τούμπανα gaming laptop που ξεχωρίσαμε

5 gaming laptop που έκλεψαν την καρδιά μας στη φετινή CES 2021 και ξεχωρίσαμε από όλα τα υπόλοιπα στην έκθεση.

Gear Dell featured Gigabyte

Xmas Tech Guide: 5 προτάσεις για δώρο gaming monitor 1ms 144Hz

Ένα ακόμη Xmas Tech Guide από το Techblog σας δίνει 5 προτάσεις για δώρο monitor για αναβάθμιση της gaming εμπειρίας.