Halo: Reach, Review

Φτάσαμε αισίως στο 2010 και στο πέμπτο παιχνίδι Halo, το πολυαναμενόμενο Halo: Reach. Ανεξάρτητα από το πόσο καλό ή κακό είναι τελικά το Reach, έχει ξεχωριστή σημασία γιατί αποτελεί το κύκνειο άσμα της Bungie όσον αφορά την εν λόγω σειρά. Το Halo: Reach είναι το τελευταίο Halo game του στούντιο και ευτυχώς αυτό το τέλος εποχής σφραγίζεται όπως πρέπει. Η δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή εμπλουτίζεται με κάποια νέα στοιχεία, αλλά στα βασικά παραμένει απαράλλαχτη.

, Halo: Reach, Review

Αν είστε φαν της γενικότερης ιστορίας του Halo, γνωρίζετε για τον πλανήτη Reach, o oποίος είναι (ήταν) ένας από τους σημαντικότερους για την ανθρωπότητα. Ο πλανήτης καταστράφηκε από τους Covenant πριν τα γεγονότα του πρώτου Halo, κάτι που γνωρίζαμε εξαρχής. Το παιχνίδι αφηγείται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες πριν την καταστροφή, δηλαδή είναι prequel ολόκληρης της σειράς. Αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός νέου μέλους της λεγόμενης Noble Team, μιας ομάδας ειδικών αποστολών, που απαρτίζεται από έξι συνολικά Spartans. Τόσο ο δικός σας χαρακτήρας, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έχουν ξεχωριστό και ενδιαφέρον backstory. Η εξέλιξη του παιχνιδιού είναι δραματική και απλά θα σας πω ότι σεναριακά συνδέεται με την αρχή του Halo: Combat Evolved και το σημαντικότερο, αποκαλύπτει την προέλευση της Cortana. Tώρα, ως προς την ποιότητα του ίδιου του σεναρίου, μην περιμένετε πολλά πράγματα, καθώς από τη στιγμή που μιλάμε για prequel, υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί.

To campaign του παιχνιδιού είναι ένα κλασικό campaign τίτλου Halo. Ως Spartan, προχωράτε και καθαρίζετε δεκάδες Covenant διαφόρων ειδών, στην προσπάθειά σας να ολοκληρώσετε την κάθε αποστολή και φυσικά στο πλευρό σας πολεμούν πάντα κάποια από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Ο πλανήτης Reach έχει τις δικές του ιδιομορφίες, με συνέπεια να επισκέπτεστε όμορφες περιοχές με χλωρίδα και πανίδα που διαφέρουν από τα περιβάλλοντα των προηγούμενων παιχνιδιών, αποκομίζοντας έτσι μια απαραίτητη αίσθηση ανανέωσης (έστω και περιορισμένης). Τα περισσότερα όπλα που βρίσκονται στη διάθεσή σας είναι γνωστά, αλλά υπάρχουν και ορισμένες νέες, εκπληκτικές προσθήκες, όπως το target locator με το οποίο καλείτε βομβαρδισμό σε συγκεκριμένο σημείο/εχθρό. Η ποικιλία πάντως είναι εξαιρετική. Το εχθρικό ΑΙ, ειδικά στους υψηλότερους βαθμούς δυσκολίας, είναι άριστο και πραγματικά η Bungie αποδεικνύει ότι σε αυτόν τον τομέα λίγοι μπορούν να την ανταγωνιστούν στη βιομηχανία. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το ΑΙ των συντρόφων σας, οι οποίοι μένουν πίσω σε αρκετές μάχες και… όπως πάντα δεν μπορούν να οδηγήσουν και πολύ καλά τα οχήματα.

Διαβάστε ολόκληρο το χορταστικό Review του Halo: Reach στο Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Halo Microsoft YouTube

YouTube Premium: Προσφέρει δωρεάν 3 μήνες από το «PC Game Pass» της Microsoft στους χρήστες από ΗΠΑ

Δικαιούχοι της προσφοράς είναι κάτοικοι τον ΗΠΑ που έχουν έναν λογαριασμό Microsoft και τη συνδρομή YouTube Premium.

Games Halo

Halo Infinite: Καθυστερεί η κυκλοφορία των campaign co-op και Forge mode

Το campaign co-op σχεδιαζόταν για την αρχή της σεζόν 2, ενώ το Forge mode για την αρχή της σεζόν 3.

Games Halo Microsoft Xbox One

Halo Infinite: Το sandbox περιεχόμενο είναι 90% έτοιμο

Η 343 Industries ανακοίνωσε ότι το sandbox περιεχόμενο του Halo Infinite είναι 90% έτοιμο, όμως χρειάζεται να τελειοποιηθεί πριν την κυκλοφορία.

Games Halo Microsoft Xbox 360

Τέλος εποχής: Κλείνουν οι servers των Halo στο Xbox 360

Η 343 Industries ανακοίνωσε πως όλοι οι servers των παιχνιδιών Halo στο Xbox 360 θα κλείσουν στα τέλη του 2021.