The Internet Archive, 900+ δωρεάν arcade κλασικά παιχνίδια στην οθόνη σου

Για όσους έχουν νοσταλγήσει τα παλιά κλασσικά arcade games, τώρα υπάρχει λύση και είναι πολύ απλή. Δεν χρειάζεται ούτε να εγκαταστήσουν MAME ούτε να ψάξουν για τις ROMs των αγαπημένων παιχνιδιών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μπεις στο The Internet Archive και να βρεις τα αγαπημένα σου βιντεοπαιχνίδια των περασμένων δεκαετιών.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Internet Archive (στην προσπάθεια του να κάνει ένα backup του ψηφιακού κόσμου) δημιούργησε το “Console Living Room” το οποίο προσφέρει browser-friendly emulators για έναν μεγάλο αριθμό κονσολών από τα 70s και τα 80s. Για παράδειγμα αν θέλεις να παίξεις Atari 2600 ή Sega Genesis αρκεί να επισκεφτείς τα link στο Ιnternet Αrchive.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε εισήγαγαν μια νέα κατηγορία την οποία ονόμασαν “The Internet Arcade”, η οποία περιέχει 900+ τίτλους παιχνιδιών. Αυτά είναι μέρος του JSMESS project, μια προσπάθεια να κάνουν emulate όσα περισσότερα συστήματα γίνεται.

Μπορεί να μην δουλεύουν όλα στην εντέλεια, οπότε κάποια bugs είναι αναμενόμενα αλλά με τον καιρό θα γίνουν όλο και καλύτερα. Το γεγονός ότι κατάφεραν όλα αυτά να δουλεύουν σε browser είναι εντυπωσιακό. O Jason Scott, ένας από τους developer του JSMESS, γράφει για την δουλειά που έκανε σε αυτό το project σε αυτό το blog post το οποίο έχει ενδιαφέρον να επισκεφτείτε.

the internet archive, The Internet Archive, 900+ δωρεάν arcade κλασικά παιχνίδια στην οθόνη σου

the internet archive, The Internet Archive, 900+ δωρεάν arcade κλασικά παιχνίδια στην οθόνη σου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντώνης Μαρίνος

Για τους παλιότερους ανάμεσά μας, αξία ανεκτίμητη !!! Αν και προφανώς ήδη έχουμε δεκάδες GBs με emulators και ROMs, ποτέ δεν λέμε όχι σε μια ακόμα προσπάθεια αναβίωσης του ένδοξου παρελθόντος !!

jonjon

Wonder boy,bobble bobble,Tekhan world cup 1986,double Dragon , κτλ ωραίες αναμνήσεις!

tech21man

Δειτε και το game oldies com καλυτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.