Oι κονσόλες κρατάνε πίσω την δύναμη των PCs; [games]

Το αιώνιο debate για το ποιο είναι καλύτερο, το PC ή οι κονσόλες, στην εποχή μας δεν πολυσυζητείται ιδιαίτερα πια. Αυτό γιατί όλοι ξέρουν ότι συγκεκριμένη απάντηση δεν υπάρχει, αφού τόσο το PC όσο και οι κονσόλες έχουν ξεχωριστά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και για τους παίκτες αλλά και για τους δημιουργούς.

, Oι κονσόλες κρατάνε πίσω την δύναμη των PCs; [games]

Αντίθετα, η πιο έντονη συζήτηση στις μέρες μας αφορά το ποια πλατφόρμα πρέπει να είναι η βασική για την ανάπτυξη των τίτλων που βγαίνουν σε κονσόλες και PC. O John Carmack πάντως δεν μασάει τα λόγια του. Ο συνιδρυτής της Id Software δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι κονσόλες κρατάνε πίσω τη δύναμη των PCs, γιατί οι περισσότεροι developers επιλέγουν να δημιουργήσουν τα παιχνίδια τους με βάση αυτές και μετά να τα μεταφέρουν στους υπολογιστές. Σύμφωνα με τον Carmack, πλέον οι καλύτερες κάρτες γραφικών από μόνες τους είναι πιο δυνατές από τις κονσόλες. Από την άλλη, παραδέχεται ότι στην εποχή μας, σοβαρή επένδυση σε κάποιο project με έμφαση στο PC δεν μπορεί να σταθεί.

Ποια η άποψή σας επί του θέματος;

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Το όλο θέμα έχει δύο διαστάσεις:
Α) Τεχνική διάσταση που είναι η ανάπτυξη του παιχνιδιού,
Β) Οικονομική διάσταση που είναι η πολιτική πωλήσεων-προσέγγυσης της αγοράς.
Και στα δυο οι κονσόλες υπερτερούν των PCs και ας έχουν τα PCs περισσότερες δυνατότητες.
Στον θέμα της ανάπτυξης γιατί προσφέρουν σταθερό hardware άρα και σταθερό περιβάλλον ανάπτυξης-απόδοσης των games ενώ τα PCs είναι ευμετάβλητα.
Στο θέμα των πωλήσεων γιατί δημιουργεί μια μεγάλη, εύκολα ελεγχόμενη και μετρήσιμη πελατειακή βάση που επενδύει ειδικά στο gaming και άρα δε αλλάζει εύκολα πλατφόρμα. Επίσης στο θέμα της πειρατείας έχει λιγότερες απώλειες κερδών σε σχέση με τα PCs.
Από τη στιγμή λοιπόν που αυτό συμφέρει τις εταιρείες οι κονσόλες θα ζουν και θα βασιλεύουν άσχετα με το αν οι θηριώδεις κάρτες των PCs μπορούν να συντρίψουν με τις επιδόσεις τους τις ξεπερασμένες κονσόλες.

Ηλίας

σκεφτείτε πως 70000000 playstation ειναι πανομοιοτυπα ενω ο καθενας μας εχει και διαφορετικο υπολογιστη η δημιουργια οικοσυστηματος στις κονσολες ειναι πολυ ευκολοτερη…

kostas_falcon

Απεχθανομαι τα gamepads….αλλα και την τιμη των κονσολοπαιχνιδιων…αν μπορουσα να παιζω με πληκτρολογιο σε μια κονσολα οπως στο pc και οι τιμες ηταν λιγο πιο ανθρωπινες τοτε θα ειμουν κονσολακιας…..σαφως και τα pcs ειναι πολυ μπροστα σε hardware αλλα υπαρχει μεγαλη ανομοιομορφια στα configurations καθως και η πειρατεια θεριζει τα pcs…..

Σαν παιδάκι η πρώτη μου και τελευταία κονσόλα ήταν ένα sega master systemII μετά ήρθε στα χέρια μου ένα Amiga 1200 με έγχρωμο monitor και εκεί είδα την μέρα με την νύχτα στο θέμα παιχνιδιών..
Από τότε και περίπου έως το 2005 πιστεύω τα pc είχαν το πρώτο λόγο στα παιχνίδια.
Μετά είδαν ότι λόγο πειρατείας είχαν απώλειες και απλά σταμάτησαν να υποστηρίζουν τα pc και δημιούργησαν μια νέα γενιά από κονσόλες με αποκλειστική διάθεση παιχνιδιών σε αυτές.

“Όμως να μην ξεχνάμε πως τα μεγαλύτερα game παίζονται ακόμα σε pc “

θανασης

τα παιχνιδια στο pc ειναι πολυ ανωτερα απο τις κονσολες
εχω και πολυ καλο pc και ps3. τα γραφικα στο ps3 ειναι πολυ κατωτερα απο το pc

Απόστολος Ν.

Πάντως δεν είναι όλα τα παιχνίδια για τον υπολογιστή ή για το PS3 ή οποιαδήποτε άλλη κονσόλα. Τα παιχνίδια όπως το Sims ή ΜΜΟ παιχνίδια είναι πολύ ποιώ ανώτερα στον υπολογιστή απ’ οτι στης κονσόλες. Πάντως πιστεύω πως στο μέλλον δεν θα έχουν και πολλές διαφορές αν παίζεις παιχνίδια στο Η/Υ ή σε κονσόλες καθώς η ποιότητα θα είναι και στα δύο ίση.

venisk

Θανάση είναι πολύ λογικό..το ps3 έχει μέσα του μια 7800gt του 2005…2 γενιές directx πίσω..Συμφωνώ Ηλία πως το ps3 είναι μια σίγουρη επιλογή για τους developer..όμως εγώ και άλλοι φανατικοί των games στα pc νιώθουμε πως πετάμε τα λεφτά μας όταν βλέπουμε παιχνίδια σαν το medal of honor με γραφικά 5 ετίας και στο pc…
Φυσικά η πειρατεία έχει παίξει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη των παιχνιδιών γιατί δεν βρίσκουν μεγάλη αγορά..αλλά όχι κ έτσι…το 90% έχουν καταντήσει κονσολοπαίχνιδα με γελοία γραφικά ακόμα και το crysis που είναι η σημαία των pc τα τελευταία 4 χρόνια κατάντησε να τρέχει dx9 για το ps3…
Δείτε το dirt3 σε δυνατό pc στα ultra και μετά στο ps3..η κατάσταση είναι χαοτική όπως είναι κ η διαφορά στα χρήματα που δίνεις για να πάρεις μια κονσόλα..

kostas_falcon

@ Ο Γιος του Ερεχθέα ειναι Η ΑMIGA 1200….

θοδωρος

Κατ’αρχας ποιος σας ειπε οτι τα βγαζουν πρωτα για ps3; και αυτο δευτερο ερχεται. Τα περισσοτερα παιχνιδια πρωτα για xbox 360 βγαινουν… υποψην σας δεν ειμαι κατοχος κονσολας αρα δεν ειμαι και “fanboy”

Γιώργος

Το αν βγαίνουν πρώτα για xbox360 εξαρτάται απο την εταιρία. Πχ η square έφτιαξε το ff13 πρώτα για ps3 και μετά για xbox και για αυτό είναι στο πρώτο πολύ καλύτερο. Αλλά σε γενικές γραμμές αυτό ισχύει γιατί το xbox έχει πιο εύκολη αρχιτεκτονική για να δουλέψει ένας developer. Καλά κάνουν πάντως για μένα, επιχειρήσεις είναι και αυτές και η πειρατεία στα pc θερίζει.

Ηλίας

ρε παιδια ασ μην τα ισοπεδωνουμε ολα λιγα σας πεφτουν τα γραφικα του ps3? εγω που εχω ps3 λεω πως εχει καταπληκτικα γραφικα που μονο τα πανακριβα pc μπορουν να ξεπερασουν..

telas

Κατ’ αρχήν ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Όλα τα παιχνίδια δημιουργούνται με υπολογιστή, αυτό και μόνο μας λέει ότι ο υπολογιστής είναι το άλφα και το ωμέγα στο gaming και ότι πάντα θα είναι ανώτερος σε σχέση με τις κονσόλες. Τώρα επί του θέματος, μετά λύπης παρατηρώ πως οι εταιρείες κάνουνε μια στροφή προς τις κονσόλες και σε περίπτωση που βγάλουν κάποιον τίτλο για υπολογιστή θα είναι port από κονσόλες. Αυτό μας λέει πως οι εταιρείες πρώτα φτιάχνουν τις εκδόσεις για κονσόλες και χρησιμοποιώντας αυτές με μετατροπές και πατέντες δημιουργούν την έκδοση που θα τρέχει σε υπολογιστή και αυτό είναι λάθος, διότι το τελικό προϊόν αν και τρέχει σε υπολογιστή δεν δείχνει τα δόντια του και τα full τεχνικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να έχει. Βασικό ρόλο σε όλη αυτή την κατάσταση παίζει η πειρατεία που για τους υπολογιστές είναι πέντε κλικ ενώ για τις κονσόλες θέλει τσιπαρίσματα κλπ. Έτσι οι εταιρείες επιλέγουν να επενδύσουν σε κάτι που θα έχουν λιγότερη χασούρα. Με λίγα λόγια δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα configurations των υπολογιστών είναι ποικίλα και δεν μπορούν να βγάλουν άκρη και έχουν ασυμβατότητες κλπ αλλά με την πειρατεία. Διότι με το direct X όλα έχουν μπει σε… Συνέχεια »

Βασίλης

Με μια κάρτα γραφικών αγοράζεις 2 xbox 360 και 1,5 playstation 3!

Ήμουν παλιά PC Gamer αλλά όλο αυτό το παραμύθι με τις καινούργιες κάρτες γραφικών ανά 4 με 6 μήνες ΚΑΙ το το γεγονός ότι έκανες το σταυρό σου αν έτρεχε το παιχνίδι σωστά με έκαναν να καταφύγω στην λύση της κονσόλας.

Σε κανέναν δεν πέφτουν λίγα τα γραφικά, 1080p ανάλυση λίγη είναι; Και γιατί μιλάνε οι PCάκηδες αφού οι περισσότεροι τα παιχνίδια τα παίζουν σε 22 άντε 24 ιντσών monitor.

Κονσόλα και πάλι κονσόλα. Το δισκάκι μέσα και έπαιξες !!!

venisk

Βασίλης τα 1080p ανάλυση σκέτο δεν λέει τίποτα..τα γραφικά είναι ελεεινά χωρίς φίλτρα και ρυθμίσεις..Συμφωνώ πως η κονσόλα είναι “έβαλες το δισκάκι κ έπαιξες” αλλά μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι….

Silender

Ουτε κάν αυ΄το δεν είναι… δοκίμασε να παίξεις το GT5 χωρίς install στο PS3 και έλα ξανα πές το μου…

chris0v

στο PC εχει ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΦΙΚΑ και απλα κανεις installation και μετα δεν σε αγχωνει το αν θα σπασει ή το αν θα γραντζουνιστει

ASDF

Ε οκ ο Καρμακ δεν είπε κάτι που δεν ξέραμε.

Επειδή βλέπω διαφορα περιεργα πιο πανω, κατανοήστε πως οι κονσόλες είναι hardware εποχής 2005. Επίσης καμία κονσόλα δεν τρέχει σε 1080p που είπε κάποιος. Αυτή είναι η ανάλυση της τηλεόρασης, ναι, αλλά το παιχνίδι δεν τρέχει σε 1080p γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να σηκώσει το Χ360/PS3 1080p με σοβαρό frame rate. Το καλύτερο που βλέπουμε είναι 720p που είναι στη καλύτερη (ακα οχι παντα) 1280×720 ανάλυση και μετά γίνεται upscale σε 1080.

Για να το κάνουμε πιο κατανοητο, δείτε τώρα που διαβαζεται αυτο το σχόλιο, σε τι αναλυση έχετε την οθόνη σας. Από την εποχή που είχαμε 17άρες TFT χρησιμοποιούσαμε 1280×1024 που είναι μεγαλύτερη ανάλυση από τα σημερινά παιχνίδια.

Το να κάνεις ένα PC που να έχει ίση δύναμε με PS3 (ακα 720p με το πολύ 2xMLAA) είναι πάμφθηνο, αλλά ποιος PC Gamer παίζει σε τόσο χαμηλη αναλυση; Κανείς.

spyroskonst

κανείς δεν αναφέρθηκε στο πιο σημαντικό και αυτό είναι πως τα pcs ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΕΣ! Αυτό και μόνο τα λέει όλα, και όποιος αγοράζει ένα super duper κ*λοφτιαγμένο pc για να παίζει μόνο παιχνίδια είναι fail αγορά κατ’εμέ. Όταν αγοράζεις λοιπόν pc δεν το αγοράζεις με το σκεπτικό να παίζεις παιχνίδια, γιατί ένα αρκετά μέτριο pc κοστίζει 400-500€, δηλαδή όσο ένα ps3 & xbox360 μαζί! To αν κρατάνε πίσω οι κονσόλες τα pc σε θέμα ισχύος, πιστεύω πως ναι, τα κρατάνε πίσω αλλά και πάλι καλύτερα για εμάς τους καταναλωτές. Κατά 90s μεριά (που τα pcs ήταν στα πάνω τους στο θέμα κυκλοφορίας παιχνιδιών) ήταν σχεδόν κανόνας να παίρνεις κάθε 6μηνο κάτι “παραπάνω” για να αναβαθμίζεις το pc σου, καθώς κάθε εταιρία προκειμένου να ακουστεί το παιχνίδι της στην αγορά, του έβαζε μέσα ότι περισσότερο μπορούσε ώστε να γίνει γνωστό πως το συγκεκριμένο παιχνίδι “γονατίζει” ακόμα και τα πιο ακριβά pcs. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν δεκάδες (quake 3, unreal, serious sam, crysis 1, κλπ κλπ), με αποτέλεσμα το χέρι να μπαίνε ξανά βαθιά στην τσέπη για να χαρούμε εμείς το παιχνίδι μας. Πολλοί τότε απογοητευμένοι λοιπόν κατέφευγαν σε psx & saturn και καλά κάνανε. Τουλάχιστον στο… Συνέχεια »

Giorgos Vairamidis

Amiga 500 For Ever !!!!!!

pablo

@ spyroskonst : πραγματικα οπως ακριβως τα λες ειναι τα πραγματα, ασχολουμαι με pc gaming κ οχι μονο, απ το 1989 και εδω και 4-5 χρονια το εχω παρατησει..(το pc-gaming οχι το προγραμματισμο) Εχω αγορασει pc 800 ευρω κ με update κτλ.. μου εφτασε στα 1200 κοντα.. πραγματικα ΔΕΝ αξιζει πια..αφηνω εξω ολα τα παλια PC μιας κ δεν ειχαμε τοσο ανταγωνιστηκες κονσολες.. Αγορασα μια 46 Samsung FullHD εχω κ το PS3 κ πραγματικα ειμαι υπερευχαριστημενος..
Αυτα απο ενα Gamer που το 1989 επαιζα Conan de Barbarian και ATF (οι παλιοι ξερουν)
Οσο για τις τιμες στα games tou PS3 καντε μια βολτα στο amazon.uk και μπορειτε να δειτε οτι οι τιμες ειναι φυσιολογικες.. games περσινα (καλά) με 15 κ 20 ευρω..

konstantinosid

Εγώ πάλι επειδή είμαι fun των MMORPG games θα πω δαγκωτό pc….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.