Ο δημιουργός του Minecraft προτρέπει fan του παιχνιδιού να το τσιμπήσει πειρατικό

Ο δημιουργός του Minecraft Markus «Notch» Persson κρατάει χαλαρή στάση απέναντι στην πειρατεία και το αποδεικνύει για άλλη μια φορά. Όταν κάποιος fan στο Twitter του είπε ότι δεν έχει χρήματα να τσιμπήσει το Minecraft και μάλλον θα το παίξει πειρατικό, ο Notch του έδωσε μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη απάντηση: συμφώνησε, προτρέποντάς τον να κάνει ακριβώς αυτό, και αν του αρέσει να το αγοράσει στο μέλλον!

Πάντως πειρατεία ξε-πειρατεία, το Minecraft τα πάει περίφημα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το παιχνίδι αριθμεί πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες, εκ των οποίων πάνω από τέσσερα εκατομμύρια το έχουν αγοράσει. Φαίνεται πως αυτή η «ανοιχτή» φύση και φιλοσοφία – τόσο ως προς την πειρατεία, όσο και γενικά – του βγαίνει σε καλό.

, Ο δημιουργός του Minecraft προτρέπει fan του παιχνιδιού να το τσιμπήσει πειρατικό

, Ο δημιουργός του Minecraft προτρέπει fan του παιχνιδιού να το τσιμπήσει πειρατικό

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lambros

Μπράβο στο «Notch» δεν περίμενα τέτοια απάντηση απ’ αυτόν…

Αυτή είναι η σωστή στάση απέναντι στην πειρατεία ! 🙂

Θοδωρής

Καλύτερα να δοκιμάζεις ένα παιχνίδι πειρατικό και ύστερα αν σου αρέσει να το αγοράζεις, παρά να το αγοράζεις και στην τελική να μη σου αρέσει κιόλας.

axil

Θοδωρή αυτό που λες ονομάζεται demo 😉

@axil, με γύρισες 150 χρόνια πίσω με το comment σου :thumbsup:

Nikos K.

“Ειρωνικα” τον προτρεπει.
Αφου στο τελος του γραφει “dont forget to feel bad”

Αλέξανδρος

@ Nikos K. δεν τον προτρέπει ειρωνικά.. πλάκα του κάνει απλά στο τέλος

Βασιλιάς Όθων

Λες και αν του έλεγε να μην το ”κουρσέψει”, αυτός θα τον άκουγε. Πάντως Μπράβο για την χαλαρότητά του και την στάση του γενικός στο θέμα της… Eλεύθερης Διακίνησης Αρχείων 😛

ΥΓ. Μετά την χρονομηχανή-σχόλιο του Θοδωρή που δοκίμασε επάνω στον Λούπα, να σας καθησυχάσω λέγοντάς σας ότι ο Λούπας είναι μια χαρά και βρίσκεται εδώ μαζί μου στο 1862 βοηθώντας με, με της βαλίτσες γιατι σε λίγο την κάνω απο την Ελλάδα. 🙂

Jimmy

λογικο αφου τωρα οι περισσοτεροι στο multiplayer που παιζουν σχεδον ολοι πρεπει να το αγοραζεις.

telas

Έτσι πως το θέτει σε σκλαβώνει, πρέπει να είσαι πολύ άνιωθος να μην το αγοράσεις έστω και μελλοντικά, έτσι για το γαμώτο! Έχω ακούσει πως το παιχνίδι είναι άκρως εθιστικό γι αυτό δεν μπαίνω στον κόπο ΟΥΤΕ να το δοκιμάσω, άσε καλά είμαι!! 😀

giannis

Έχω φίλο πάντως που έχει παίξει ότι έχει κυκλοφορήσει απο παιχνίδια σε pc και τον βλέπω να αγοράζει τα αντίστοιχα παιχνίδια μετά και απο 2 χρόνια.Όταν τον ρωτάω γιατί το αγοράζει μου απαντάει ότι εντάξει θέλω να το έχω και το αγοράζω έστω τώρα για να το στηρίξω γιατί μου άρεσε.Και φυσικά τότε έχουν πιό λογικές τιμές..

kostas

Αν το έχουν αγοράσει ήδη 4 εκτατομ. χρήστες θα έχει βγάλει τα λεφτά του ο δημιουργός, δεν είναι άπληστος να πει ότι “ααα” θα τους κυνηγήσω με το νόμο. Αντιθέτως είναι περήφανος που το παιχνίδι είναι τόσο δημοφιλές, ανεξάρτητα αν το παίζουν χωρίς να το έχουν πληρώσει. ετσι πρεπει να είναι ένα παιχνίδι να είναι δωρεάν για τον κόσμο και με κάποια εξτρά χρέωση να παρέχει παραπάνω υπηρεσίες.

Panagiotis R.

Ναι, γιατι αν δεν τον προτρεψει θα ντραπει να το παιξει πειρατικο ο αλλος. Οποτε γιατι να μην του πει απο την αρχη να κανει αυτο που ειχε σκοπο, δλδ να το παιξει πειρατικο, για να φανει “cool” στα ματια του κοσμο?

baggelas95

Παιδιά ξέρει κανείς πως μπορώ να αποκτήσω premium account δωρεάν… Το ξέρω ζητάω πολλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.