Nintendo 3DS, Με κόστος παραγωγής μόλις 100 δολάρια

Λίγες μέρες πριν, μάθαμε μέσα από το teardown το κόστος κατασκευής ενός iPad 2. Σήμερα μαθαίνουμε το κόστος κατασκευής της νέας 3D κονσόλας της Nintendo, του Nintendo 3DS. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Eurogamer κάθε κονσόλα 3DS κοστίζει στην Nintendo μόλις 100 δολάρια, τη στιγμή που σε κάποιες αγορές φτάνει να πωλείται ως και 370 δολάρια.

, Nintendo 3DS, Με κόστος παραγωγής μόλις 100 δολάρια

Η νέα φορητή κονσόλα της Nintendo φέρνει αναμφισβήτητα αρκετά νέα πράγματα στον χώρο του gaming, ακολουθώντας πιστά την παράδοση της εταιρίας. Παρ’ όλες τις καινοτομίες η Nintendo καταφέρνει να κρατά το κόστος πολύ χαμηλά, αφού κατασκευάζει η ίδια πολλά από τα μέρη του 3DS, όπως τον επεξεργαστή. Σε κάθε περίπτωση η διαφορά μεταξύ τους κόστους κατασκευής και της τιμής πώλησης είναι τεράστια ακόμα και σε σχέση με τα 250 δολάρια όπως θα διαμορφωθεί αυτή στην Αμερική.

Σίγουρα όπως είπαμε και για το iPad 2 δεν πρέπει να ξεχνάμε το κόστος της έρευνας και ανάπτυξης, της διαφήμισης και του marketing, όπως και τις τιμές των ανταγωνιστικών προϊόντων. Όπως και να’ χει φαίνεται ότι η Nintendo θέλει να κερδίσει αρκετά εκατομμύρια από το 3DS και με τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά που προσφέρει, μάλλον θα τα καταφέρει.

Το Nintendo 3DS κυκλοφορεί στη χώρα μας αύριο Σάββατο 26 Μαρτίου.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanos

Σε ποια καταστηματα θα πρωτοκυκλοφορησει???

Κώστας Βλαχάκης

Thanos, σε όλα τα γνωστά, Πλαίσιο, Multirama… και χωρίς να ξέρω σίγουρα, φαντάζομαι και στα Saturn, Media Markt, Ηλεκτρονική κ.τ.λ…

spyros

Η nintendo ποτέ δεν κυκλοφορούσε κονσόλες που ήταν στην αίχμη της τεχνολογίας, γι’αυτό και πάντοτε είχε κέρδος απο την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας τους, σε αντίθεση με την sony που τα δίνει όλα στο hardware.

Δημήτρης Μπ.

Τι ακριβώς περλαβάνει το κόστος παραγωγής; Το κόστος υλικών ή το συνολικό κόστος παραγωγής του προϊόντος (R&D, marketing, depreciation etc…) ;

georgecm

To κοστος που αναφερουμε στο αρθρο αφορα μονο τα υλικα…

vasilis.

spyros συμφωνω αν εξαιρεσεις το snes που ηταν πολυ μπροστα για την εποχη του

nitris

ενταξει, μετα απο το σοκ που επαθα μολις εμαθα οτι το iphone 4 κοστισε για τη παραγωγη 180 δολλαρια και το πουλανε 600-900 ευρω! το κοστος παραγωγης του 3ds δεν με εκπλησσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.