Nintendo Wii U: Τέλος η παραγωγή

Η Nintendo προσπαθεί να γυρίσει σελίδα με την κυκλοφορία της νέας κονσόλας Nintendo Switch, η οποία από τα πρώτα δείγματα δείχνει ότι τα πηγαίνει αρκετά καλά. Πρόσφατες πληροφορίες την ήθελαν να έχει σταματήσει την παραγωγή του Wii U στην Ιαπωνία.

Οι πληροφορίες εμφανίστηκαν στην σελίδα της στην Ιαπωνία, αλλά δεν ήταν σαφές αν αυτό ισχύει και για την παγκόσμια αγορά.

H Nintendo Αμερικής έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η παραγωγή του Wii U τερματίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ξεκινήσει να εξαντλούνται τα αποθέματα στα καταστήματα, το πιο πιθανό είναι ότι η εταιρεία δεν θα μπορεί να τα ανεφοδιάσει.

Τον Μάρτιο η Nintendo θα ξεκινήσει την διάθεση του Nintendo Switch, επομένως ο τερματισμός της παραγωγής του Wii U δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Το Wii U έχει κάνει συνολικά 13.5 εκατ. πωλήσεις και χαρακτηρίζεται ως η κονσόλα της Nintendo με τις χειρότερες πωλήσεις. Αντίστοιχα, οι αναλυτές προβλέπουν ότι το Switch θα πουλήσει 40 εκατ. σε 4 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Nintendo Switch: Αυξάνεται η παραγωγή

Wii U production, Nintendo Wii U: Τέλος η παραγωγή

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

R.I.P!!!!!Και πολυ που κρατησε…και το switch απατο θα παει επισης για τους ιδιους ακριβως λογους που πηγε και ο προκατοχος..Οταν προφητικα τα ελεγα τοτε καποιοι εκραζαν αλλα τωρα……………….μουγκα στη στρουγκα τα ΝΙΝΤΕΝΤΟ-φανμποις…Υβριδια-κονσολες και καινοτομιες του κ@λου#!!!DOA θα παει και η καινουργια!!!Ντροπη και αισχος στους Ιαπωνες που πριν το gamecube η νιντεντο ηταν η καλυτερη και μετα μακραν η χειροτερη..Και να προλαβω μερικα φανμποις που θα πουν για το WII,ΜΠΟΥΡΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!Το οτι πουλησε καλα δε λεει τιποτα,(και το playstaion 1 πουλησε καλα αλλα το νιντεντο 64 οταν βγηκε τα μαμησε ολα με τις επιδοσεις παροτι που πουλησε λιγοτερο)μη κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας..Αυτο αποδειχτηκε με την επομενη μπουρδα που βγαλανε,οτι δεν ειναι καθε μερα του Αη γιαννιου και θα ξανααποδειχθει με το υβριδιο που θα βγει τωρα..Ενα σχολιο απο ενα πραγματικο φαν της πραγματικης βασιλισσας νιντεντο με nes,snes,nintento64,gamecube και φανατικο εχθρο της υστερα απο το πουλημα μας εκανε με τις αηδιες της με τα μουβ κλπ..που επρεπε να αγοραζουμε και pc η δευτερη κονσολα για να τα παιζουμε ολα τα παιχνιδια..Μιλαμε οτι μας ξεσκισε..Ε ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!καλα να παθει η αρμεχτρα με τα 100000000…000000000 ρεμαστερ παιχνιδιων 30ετιας…

Nickolas

Καλά εντάξει αναμενόμενο δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίσουν. Πάντως έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα πιστεύω οτι το Switch θα πουλήσει πολύ καλά.

Η αλήθεια είναι οτι προσπέρασα το Wii U όπως έκαναν και πολλοί άλλοι, αλλά το Switch είναι κάτι διαφορετικό. Κανονική κονσόλα αλλά και φορητή, ίσως οχι τόσο φορητή όσο ένα κινητό, αλλά με τέτοιου επιπέδου γραφικά και διαστάσεις σχεδόν σαν ένα 3DS XL, πολλοί είναι αυτοί που θα το προτιμήσουν. Και δε μιλάμε μόνο για τα 14 εκατομμύρια που πήραν Wii U, μην ξεχνάμε και τα 60 εκατομμύρια με 3DS!

Το θέμα πάντως είναι τα παιχνίδια, 100+ είναι ήδη επιβεβαιωμένα και τα περισσότερα έρχονται το 2017. Μπορεί τα περισσότερα να είναι από indie developers και πολλά ports όμως δείχνει μια τάση και πολλοί είναι αυτοί που θα ακολουθήσουν.

Και τέλος δε ξέρω τι μπορεί να γίνει ή αν τελικά πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια κονσόλες, αλλά το νέο απίστευτο Zelda δεν το χάνω με τίποτα ακόμη και μόνο αυτό να έβγαζαν για φέτος και όχι δε θα έπαιρνα Wii U για να μου έρθει φθηνότερα, θέλω να παίζω και στον καμπινέ :p

Tony Cool

@ Νίκος
Κάτσε ρε συ… εχθρέ,μισό λεπτό! Προφανώς και έχεις δίκιο ότι μετά το GameCube για να χαρείς παιχνιδαρες όπως τα elder scrolls η τα GTA και ελάχιστα ακόμα έπρεπε να έχεις και pc. Το θέμα είναι ότι ΕΧΕΙΣ pc όπως και το 98% του δυτικού κόσμου στον οποίο απευθύνεται άλλωστε η gaming αγορά, οπότε problem solved. Τώρα αν εσύ δεν θεωρείς καινοτομία οτιδήποτε έκανε η nintendo (θα διαφωνησουν μαζί σου μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια που αγόρασαν τις κονσόλες της αλλά και οι ανταγωνιστές της που προσπάθησαν ανεπιτυχως να την αντιγραψουν με move και kinect) αλλά θεωρείς καινοτομία το να παίζεις παιχνίδια του pc με χειρότερα γραφικά (βλέπε Xbox και PS) τότε πάω πάσο! Όσο για το αρμεγμα, δεκτον, αλλά ας είχαν οι άλλες εταιρίες τόσο επιτυχημένα ip και να δεις τι θα γινότανε! Εδώ τώρα το κάνουνε φουλ απλά επειδή πρόκειται για games της πλάκας δεν τους δίνεις καν σημασία, ενώ της Nintendo το προσέχεις γιατί είναι παιχνιδαρες!
@ Nickolas
Και το wii u φτάνει μέχρι τον καμπινε (δοκιμασμένα!), θα πρέπει να βρεις άλλη δικαιολογία! ; -)

Nickolas

@Tony Cool
Χαχα Έλα ρε συ νόμιζα οτι θα είχε διακοπές ανάλογα την απόσταση. Ενδιαφέρον… αλλά μπα όχι πάμε για Switch με χίλια, άσε που είμαι σίγουρος τα περισσότερα παιχνίδια που βγήκαν για Wii U θα γίνουν ports 🙂

Πάντως μπορεί να μη φαίνεται εύκολα αλλά με το Switch η Nintendo προσπαθεί να διορθώσει κάποια λάθη, π.χ. η κονσόλα είναι region free, η φόρτιση γίνεται με usb type c και όχι κάποιο ειδικό καλώδιο και μη ξεχνάμε οτι πολλά παιχνίδια θα επιτρέπουν local multiplayer μέχρι 8 ατόμων με αγορά του παιχνιδιού από ένα μόνο άτομο, όπως το Mario Kart 8.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.