Nintendo Wii U, Οικιακή κονσόλα με χειριστήριο tablet και οθόνη 6.2 ιντσών

Ο διάδοχος του Wii, η πρώτη κονσόλα της επόμενης γενιάς οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας, είναι και επίσημα γεγονός και ονομάζεται Nintendo Wii U. Το κύριο χαρακτηριστικό του Wii U είναι το χειριστήριο, το οποίο έχει σχήμα tablet με οθόνη αφής 6.2 ιντσών και επικοινωνεί με την κονσόλα, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι και ανεξάρτητο από αυτή, με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Ο βασικότερος από αυτούς είναι η δυνατότητα που σας δίνει το χειριστήριο να συνεχίσετε να παίζετε από την τηλεόραση σε αυτό. Για την ακρίβεια, σας επιτρέπει να κάνετε… (σχεδόν) ότι θέλετε. Kάθε Wii U θα έχει ένα τέτοιο χειριστήριο και μπορεί να δουλέψει με έως και τέσσερα επιπλέον χειριστήρια Wii Remote ή Wii Remote Plus. Η κονσόλα υποστηρίζει 1080p full HD και HDMI. Είναι επίσης συμβατή με τα παιχνίδια και τα περιφερειακά του Wii.

Για αποθήκευση χρησιμοποιεί εσωτερική flash μνήμη, αλλά είναι συμβατή και με SD κάρτες και εξωτερικούς σκληρούς. Διαθέτει και τέσσερις θύρες USB 2.0. To ισχυρό HD hardware αποτελεί πόλο έλξης για τις third-party εταιρίες, αρκετές εκ των οποίων ανακοίνωσαν ότι θα φέρουν blockbusters σαν το Batman: Arkham City και το Darksiders 2 στο Wii U. Το Wii U θα κυκλοφορήσει το 2012. Εικόνες και βίντεο παρακάτω.

Εντυπώσεις;

, Nintendo Wii U, Οικιακή κονσόλα με χειριστήριο tablet και οθόνη 6.2 ιντσών, Nintendo Wii U, Οικιακή κονσόλα με χειριστήριο tablet και οθόνη 6.2 ιντσών
, Nintendo Wii U, Οικιακή κονσόλα με χειριστήριο tablet και οθόνη 6.2 ιντσών, Nintendo Wii U, Οικιακή κονσόλα με χειριστήριο tablet και οθόνη 6.2 ιντσών

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas P.

Καλο ειναι..!!

Mihalis

Άβολο χειριστήριο και πολύ βαρυ πρέπει να είναι.Δεν μπορώ ν α πω οτί ενθουσιάστικα.

alexpen

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι το εξης…θα “συνεργαζεται” με την παλια μας κονσολα wii ? Θα ειναι περιφερειακο? Η΄καινουρια κονσολα συνοδευομενη απο το περιφερειακο αυτο?

Antonis

Ειναι τελειο και πρωτοποριακο.Δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο και δεν περιμενα ουτε 1 στο εκατομυριο να ειναι ετσι.

Τeo

στο 0.20 του 1ου video φαίνεται ότι πρόκειται για καινούρια κονσόλα,πολύ μικρού μεγέθους….Δεν μου αρέσει αυτό το μάλλον στο gaming,κάτι δεν μου κάθεται καλά :/

Στέλιος

Με τέτοια γραφικά φαντάζεστε το παιχνίδια Mario πως θα δείχνουν?

Ένας υπερρεαλιστικός Mario…..

Που θα μπορείς να διακρίνεις πλέον κάθε
τρίχα από το μουστάκι του και τις ρυτίδες του…

Δεν ξέρω… από την μια θα είμαι ενθουσιασμένος….. από την άλλη λίγο τρομαγμένος….

leathernecks

Σίγουρα πρωτότυπο και εντυπωσιακό, εκ πρώτης όψεως.
Θα φανεί στην πράξη πιστεύω αν αξίζει ή όχι!

κωστας

γνωρίζουμε τίποτα για την τιμή του?

Panagos

Ουάου!!!!!!!!!!!!!!!

Spyros

Καινούργια κονσόλα είναι παίδες, αυτό είναι το χειριστήριο του.
Θα είναι συμβατό με όλα τα περιφερειακά του wii.
To hardware του θα είναι ανώτερο απο τα ps3 και 360.
Η απάντηση της nintendo στο hardcore gaming, διατηρώντας τα πρωτοποριακά στοιχεία του wii.

panayiotis

Απίστευτη φάση. Εφόσον παίζει και τα παιχνίδια του Wii μια χαρά το κόβω. Από τιμή να δούμε τι λεει βέβαια…

@Mihalis

Βαρύ γιατί ναναι το χειριστήριο; Μια οθόνη 6 ιντσών θα έχει… πχ το Samsung Galaxy με την 7άρα…πόσο βαρύ είναι;;; 😉

MANOS

Δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα με τα γραφικά, έχω δει πολύ καλύτερα σε PS3-XBOX360, βεβαια το πιο πιθανό είναι να χάνει στο video οποτε μονο από κοντά θα κρίνουμε με σιγουριά

nio

Παλι ο Ανταγωνισμος Θα Αντιγραφει τι nintendo μετα απο λιγο καιρο..πρωτοτυπια και harcdore gaming χαρακτηριοστικα μαζι.Μπραβο στη ninty.Τα τεχνικα χαρακτηριστικα του οπως εχουν διαρευσει απο χθες ειναι πολυ ανωτερα απο ps3.εχει τετραπηρυνο επεξεργαστη και πολυ καλυτερη καρτα γραφικων.

mixas

πω αισχος σαν κακογουστη φαρσα ηταν το νεο θαυμα τις nintendo 🙁

stratos

Φαίνεται απίστευτο!!!
Βέβαια θα φανεί στην πράξη και σημαντικό ρόλο θα παίξει η τιμή του και οι τίτλοι που θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της κονσόλας αλλά και αργότερα η υποστήριξη απο developers!!! Σε πρώτη φάση φαίνεται πως τα έχει όλα με το μέρος της η nintendo… Τόσα χρόνια περνάνε και όμως κάθε φορά και κάτι καινούριο και πρωτοποριακό!!! Άντε να δούμε και καινούριο zelda 🙂

steve

επαθα την πλακα μου με τα γραφικα του zelda :O:O:O
φενεται σαν να εχει unreal engine στο τρειλερ

Mihalis

@panayiotis Για εμένα αρκετά βαρύ για χειριστήριο κονσόλας και τεράστιο.Το ίδιο ισχύει και για το samsung με την 7αρα αν ήταν χειριστήριο κονσόλας.Καμμία σχέση με τα απίστευτα εργονομικά χειριστήρια του PS3 και του Xbox.Εδώ το Psp μετά απο κάποια ώρα σε κούραζε γιατί και αυτό ήταν άβολο και μεγάλο για hardcore gaming!Με αυτό το χειριστήριο δεν βλέπω να μπορεί κάποιος να παίξει ώρα με τι παρέα του.Εντυπωσιακό αλλά καθόλου εργονομικό

Fotis333

Παιδιά είναι νέα κονσόλα απλά έδειξαν μόνο το χειριστήριο! Φαίνεται από πίσω και είναι έτσι

https://i.imgur.com/rtewj.jpg

Πιστεύω πως θα πάει καλα! Θα δούμε και τιμή…

Alan

Ένα έχω να πω: weird…

Tzimakos

@steve..

Το υλικο που εδειξε η nintendo δεν ειναι απο το wii u αλλα απο παιχνιδια του 360 και του ps3..

Οποτε αγνωστη η ποιοτητα εικονας..

Ειδωμεν

MANOS

Αμέσως μετά τις πρώτες ανακοινώσεις της Nintendo για τη νέα κονσόλα , η AMD αποκάλυψε ότι η νέα κονσόλα βασίζεται σε δικό της chip γραφικών. Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη GPU του Wii U και αρκέστηκε να δηλώσει ότι είναι μια custom Radeon HD.

kostas

Εγώ πάντως προτιμώ box 360 με kinect που δεν χρειάζεσαι κανένα είδους χειριστηριο. περιμένω να δω τι καινούριο θα παρουσίασει η Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.