Nintendo Wii U, Πόσο δυνατό είναι;

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το Nintendo Wii U, κατέστη προφανές ότι είναι λίγο πιο δυνατό από τα PS3 και Xbox 360, ώστε και να προσφέρει εντυπωσιακό HD gaming, αλλά και να μεταφέρονται εύκολα σε αυτό τίτλοι των άλλων δύο. Σύμφωνα με προδιαγραφές που υποτίθεται προέρχονται από Ιάπωνα developer που μεταφέρει παιχνίδι από το PS3, το Wii U έχει τετραπύρηνο PowerPC-based επεξεργαστή 3GHz των 45nm (παρόμοιο με του Xbox 360)…

…768MB DRAM μνήμη από την IBM ενσωματωμένη στον επεξεργαστή για “περισσότερο bandwidth”, και GPU των 40nm από την ΑMD. Μάλιστα, στην τελική έκδοση του Wii U η μνήμη παίζει να είναι 1GB, γεγονός που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους developers που ζητούν απεγνωσμένα περισσότερη μνήμη στις κονσόλες. Διαφορετικές παίζει να είναι και οι υπόλοιπες τελικές προδιαγραφές, καθώς οι παραπάνω δόθηκαν στους devs τον Μάρτιο του 2011. Με βάση όλα αυτά, το Wii U θα την κάνει τη δουλειά του (HD games/ports) καλά, αλλά τι γίνεται όταν θα βγουν τα νέα Xbox και PlayStation;

, Nintendo Wii U, Πόσο δυνατό είναι;

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mikemilos

ποτε θα κυκλοφορισει τελικα αυτο?

hayatevo9

Στην επόμενη Ε3 θα γίνει κανονική παρουσίαση οπότε το πολύ σε ένα χρόνο θα έχει βγει και, δυστυχώς η ευτυχώς, πάλι θα είναι κατώτερο του ανταγωνισμού από άποψη δυνατοτήτων..

bec

Ενταξει θα παιζει αναμεσα και σε tablets οπως το βλεπω,και θα εχει καποια στιγμη new gen graphics mario και zelda games αρα καλιυτσικο ειναι.Αν σερφαρει και στο internet ακομα καλυτερα.

Eaglos

Νομίζω κινείται σε λάθος κατεύθυνση η Nintendo.
Αντί να εξελίξει το Wii και να το κάνει καλύτερο
από το Kinect κάθεται και βγάζει χαζομαρούλες.

Ποιό πολύ σαν πρόσθετο του Wii είναι παρά σαν
κάτι νέο. Θα μπορούσε άνετα να το βγάλει μαζί
με το Wii Fit ή ότι άλλο…

Marios

Σιγουρα θα ειναι σχετικα κατωτερο του ανταγωνισμου οταν αυτος κυκλοφορησει ακομη και εαν τα tech specs αυξηθουν(που θα αυξηθουν) σε σχεση με τα οσα αρχικα μας ειπαν.

Το καλο στην υποθεση ειναι οτι η διαφορα στην επομενη γενια δεν θα ειναι τοσο χαωδης οσο τωρα. Διαφορες θα υπαρχουν, αλλα δε θα….κλαινε τα ματια σου καθε φορα που θα κλεινεις το ps4 και ανοιγεις το wii u(οπως συμβαινει τωρα :p )

md03582

σιγουρα θα ειναι σχετικα ανωτερο σε σχεση με τον ανταγωνισμο αν οντως ισχυουν αυτα τα specs. εχω και το ps3 και το nintendo wii και ενω εχω παιξει παρα πολλα παιχνιδια και στις 2 παχνιδομηχανες, οσο χαρηκα το zelda twilight princess και το mario galaxy 2 δεν χαρηκα κανενα. Αν το wii u εχει αυτα τα specs ανετα θα σηκωνει ολα τα παιχνιδια συν τα διαμαντια που εχει στα χερια της η nintendo οπως τους τιτλους zelda, donkey kong και mario που τους ξερει και η κουτση μαρια. Η nintendo παντα ηταν πρωτοπορος στο gaming (πρωτη L,R (snes), πρώτη μοχλο (Ν64), πρώτη ασυρματα χειριστηρια με κινηση στον χωρο (wii). και με το wii u απο οσα βιντεο εχω δει, μαλλον κατι καλο ετοιμαζει… https://goo.gl/IBfSs

Nikos K

Για να έχει 768MB DRAM μνήμη από την IBM ενσωματωμένη στον επεξεργαστή πρέπει ο επεξεργαστής να είναι περίπου όσο ένα δωμάτιο, η φήμη όπως είναι δεν έχει πολύ βάση.
To πιθανότερο είναι να είναι 768megabits, γενικά αποκλείεται πάντως να μιλάμε για Megabytes, δεν γίνεται πρακτικά.

manolis45

Appliances Miscellaneous Graphics in Games: WII U> XBOX 360 SLIM> PS3 SLIM> PS VITA> 3DS> WII> GAMECUBE> PS2 SLIM> PSP> iOS (4/5)> Android (2.3/4.0)> Symbian(Αnna/Belle)> WP7(mango 7.5)> Meego 1.2( Harmattan)> Maemo(5)> OS (simple functional for mobile).

gogos

Και παλι ενα μετριο των περιστασεων συστημα απο την νιντεντο.. Μα ειναι δυνατον να θελει να κανει ανοιγμα στην επομενη γενια με 4πυρηνο επεξεργαστη και 768mb ram?? Δηλαδη εχει μολις 1 παραπανω πυρηνα απο το xbox360 και 25% παραπανω μνημη.. Πιστεψτε με δεν θα φαινεται σχεδον καθολου η διαφορα του απο το ps3 και θεωρω αυτονοητο οτι η διαφορα του με το ps4 θα ειναι χαωδης για ακομα μια φορα.. Οποιος το παρει πριν βγει το ps4 απλα θα κλαψει τα λεφτα του..

stavros

Σιγά ρε παιδιά που καταδικάζετε το μηχάνημα από τώρα..
Το WiiU θα έχει επεξεργαστή αρχιτεκτονικής power7 όχι power5 που είχε το xbox360..
Είναι σαν να συγκρίνετε Core i7 Sandy Bridge με Celeron…
Οσων αφορά την ενσωματωμένη στον επεξεργαστή μνήμη,αυτά τα νούμερα όχι μόνο είναι καλά,αλλά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά..
Ο επεξεργαστής του xbox360 δεν έχει ούτε 2mb ενσωματωμένα.
Και κάρτα 40nm της AMD σημαίνει κάρτα της σειράς HD 5XXX.
Τώρα αν θα είναι 5450 ή 5870 δεν το ξέρουμε,αλλά αν μη τι άλλο το WiiU φαίνεται πως θα χρησιμοποιεί πολύ καλές τεχνολογίες.

manolis45

stavros σιγουρα το wii u θα ειναι η καλυτερη κονσολα στα γραφικα και οταν βγει θα πεσει τρελη πορωση και για να σου δοωσο να καταλαβεις το πως θε ειναι η καλυτερη κονσολα στα γραφικα δες αυτο που γραφο και και σε προηγουμενο ποστ.

Appliances Miscellaneous Graphics in Games: WII U> XBOX 360 SLIM> PS3 SLIM> PS VITA> 3DS> WII> GAMECUBE> PS2 SLIM> PSP> iOS (4/5)> Android (2.3/4.0)> Symbian(Αnna/Belle)> WP7(mango 7.5)> Meego 1.2( Harmattan)> Maemo(5)> OS (simple functional for mobile).

Πάνος Λ.

Μελετώντας την ιστορία των video games πάντα μα πάντα η επιτυχία μιας κονσόλας δεν εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, όσο από τα παιχνίδια που την πλαισιώνουν. Η Nintendo το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τον καθένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.