«Κλινικά νεκρό» το Nintendo Wii

Λίγους μήνες πριν παραδώσει επίσημα τη σκυτάλη στο διάδοχό του, είναι προφανές πως το Wii πλέον είναι… κλινικά νεκρό. Για την ακρίβεια, αυτό φαίνεται εδώ και αρκετό καιρό. Οι νέες κυκλοφορίες είναι λιγοστές, οι πωλήσεις έχουν πέσει πολύ, και οι gamers δεν αγοράζουν πια παιχνίδια για την κονσόλα. Σε πρόσφατη έρευνα του ShopTo, παρόλο που το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει Wii, μόλις το 4% τσίμπησε παιχνίδι για την κονσόλα τον τελευταίο χρόνο.

Από την έρευνα φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι casual gamers παίζουν σε συσκευές iOS, Android κλπ, εγκαταλείποντας τις πλατφόρμες της Nintendo, ενώ το 35% γενικώς αφιερώνει περισσότερο χρόνο gaming σε smartphone παρά σε κονσόλες. Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία: οι περισσότεροι gamers έχουν τέσσερις gaming συσκευές – PC, δύο κονσόλες και smartphone, ενώ κατά μέσο όρο αγόρασαν 16 παιχνίδια τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με το ShopTo η τάση φυγής προς τα κινητά αναμένεται να αντιστραφεί με το ξεκίνημα της επόμενης γενιάς και την έλευση του Wii U. Εσείς έχετε Wii, κι αν ναι, το δουλεύετε ακόμα ή το έχετε εγκαταλείψει; Βλέπετε να ασχολείστε όλο και περισσότερο με mobile games;

, «Κλινικά νεκρό» το Nintendo Wii

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
30fillakis

Η αλήθεια είναι ότι οι απαιτήσεις των gamers χρηστών wii είναι παραπλήσιες με αυτές των mobile. Αυτός είναι και ο λόγος που το wii είχε τέτοια απήχηση στο ευρύ μη hardcore κοινό. Αντίθετα, οι gamers σε pc ή ps3/xbox360 είναι πιο απαιτητικοί από τους τίτλους που αγοράζουν και οι mobile συσκευές και τίτλοι δε θα επηρεάσουν παρά ελάχιστα τις επιλογές τους.

κανέλλος

Έχω wii, και ακόμα παίζω.
Θεωρώ τον εαυτό μου gamer. Δεν με ενδιαφέρουν τα casual παιχνίδια. Οπότε δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό μου (παρά μόνο σε emulator).
Δεν πολυκαταλαβαίνω ποια ακριβώς εννόουν οι περισσότεροι όταν μιλάνε για hardcore παιχνίδια. Ας πούμε εγώ θεωρώ πως το donkey kong country returns στο wii είναι hardcore παιχνίδι.
Για οικονομικούς λόγους μπορούσα να αγοράσω μόνο μια κονσόλα πριν από τέσσερα χρόνια που πήρα το wii. Και επέλεξα το wii γιατί ήταν η nintendo, και ήξερα πως θα έχει τουλάχιστον mario, zelda, metroid. Αυτά θεωρώ ότι μου αρκούν.
Η αλήθεια είναι πώς δεν αγοράζω πολλά παιχνίδια, έχω γύρω στα 25 αυτή τη στιγμή, απλά δεν έχω το χρόνο να παίζω περισσότερο. Και όλα αυτά τα παιχνίδια είναι σχεδόν άψογα (ok, έκανα και κάποιες λάθος επιλογές).
Γενικά είμαι ικανοποιημένος από τις ώρες που επαίξα και παίζω στο wii, αλλά έχει όντος πεθάνει σαν πλατφόρμα. Τον τελευταίο χρόνο δεν μπορώ να ονομάσω πάνω από 4-5 καινούρια παιχνίδια που να με ενδιέφεραν.

Teo

Xbox 360 4GB Kinect
χωρίς όρια…
και δεν κρατάμε και τίποτα στα χεράκια μας ..!

GREGO

ειμαι κατοχος wii… και μαλιστα τσιπαρισμενο.
εχω πανω απο 300 παιχνιδια και ουτε ενα αγορασμενο. φυσικα δεν τα εχω παιξει ολα.
φυσικα ολο το μεγαλειο ειναι οταν παιζω παιχνιδια τυπου τεννις, μποουλινγκ και ξιφασκια με τα πιτσιρικια μου.

θεικο το super mario galaxy 2

Tony Cool

Ισχυει σε μεγαλο βαθμο οτι τα mobile games ειναι απειλη για τις κονσολες.Ομως το να βγαλεις νεκρο το wii ειναι λιγο υπερβολη.Μην ξεχναμε οτι βγαζουν καινουρια κονσολα και για την ωρα ριχνουν το βαρος τους εκει.Και φυσικα το wii θα συνεχισει να υποστηριζεται και μετα την ελευση του wii u,οπως βγαινουν και θα συνεχισουν να βγαινουν παιχνιδια για το ds παροτι υπαρχει το 3ds και τα παει περιφημα.Επισης ο αριθμος των games που βγαινει για μια κονσολα δεν λεει παντοτε την αληθεια.Ενα καινουριο mario η zelda να πεταξει η nintendo τρωει για πρωινο ολα τα gears of war,halo,forza,god of war,gran turismo και uncharted απο πλευρας πωλησεων.Επισης απο τη στιγμη που το wii παραμενει η πιο επιτυχημενη κονσολα με πολλα εκατομμυρια κομματια αποσταση απο το δευτερο xbox δε νομιζω οτι εχουν και πολλους λογους να αγχωνονται και να βρισκονται σε δημιουργικο οιστρο (δυστυχως για τους gamers).

ΠΑΠΑγαλλος

το wii ηταν ετσι κι αλλιως καταδικασμενο απο την γεννηση του….θυματα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ υπηρχαν και θα υπαρχουν….μια ερωτηση ομως…που μπορουμε να βρουμε την ”προσφατη ερευνα”?….να διαβασουμε και εμεις τα στοιχεια της ερευνας…..

hayatevo9

παιδιά το wii έχει πεθάνει εδώ και καιρό.Μία κονσόλα που δε λέει να πεθάνει με τίποτα είναι το ps2. Ακόμη και το 3 έχει τόσα χρόνια στην αγορά κι αυτό πουλάει ακόμη. Δεν το απείλησε καθόλου η έλευση νέας κονσόλας όπως λέτε ότι έγινε με τη σχέση wii/wii u. Κι αφού το θίξατε, το ps2 είχε 100 και βάλε εκατομμύρια διαφορά από τον 2ο κι όμως έβγαιναν παιχνίδια για πολλά χρόνια μετά και δεν επαναπάυτηκαν στις δάφνες τους οι δημιουργοί. Οπότε βλέπουμε ότι αλλίως λειτούργησε η Σονυ τότε κι αλλιως η Ν τώρα. Εκεί βρίσκεται η διαφορά.

αποστολος

Kαλυτερη family game κονσολα δεν υπαρχει μη λετε οτι να ναι!Kαι τωρα με την ελευση του wii u θα γινει το μεγαλο come back.Δειτε απλα το τρειλερ του zombie!Η μονη κονσολα που μπορεις να παιξεις και να διασκεδασεις με τα παιδια σου ειναι το wii.Tωρα τα 15χρονα ας κατσουν στον καναπε τους να βγαλουν τα ματια τους στο ps3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Gaming iPhone Netflix

Netflix: Σχεδιάζει την χρήση του iPhone ως χειριστήριο για τα παιχνίδια

Το Netflix εργάζεται σε μια λειτουργία που θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το iPhone σας για να ελέγχετε παιχνίδια στην τηλεόρασή σας, σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το Bloomberg.

Smartphones Apple Gaming iOS

Οι gamers της Apple μπορούν να χρησιμοποιούν νέα χειριστήρια

Οι κάτοχοι συσκευών iOS και οι συνδρομητές του Apple Arcade, μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν νέα χειριστήρια καθώς το 8BitDo έχει ενημερώσει τους ελεγκτές τρίτων κατασκευαστών.

Games Gaming Microsoft

H ΕΕ επιθυμεί την ολοκλήρωση της συμφωνίας Microsoft και Activision

Η ετοιμότητα της Microsoft να προσφέρει συμφωνίες άδειας χρήσης σε ανταγωνιστές είναι πιθανό να ικανοποιήσει τελικά τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard.

Games Gaming

Η EA κλείνει το Apex Legends Mobile

Το Apex Legends Mobile γνώρισε μεγάλη επιτυχία για την EA και το Respawn, αλλά φαίνεται ότι η πρόσφατη μείωση των κερδών και η αδυναμία για παροχή νέου περιεχόμενου οδηγεί στο κλείσιμό του.