Τετάρτη
03/06/2015

Nvidia GameWorks VR: Για Virtual Reality εξοπλισμό

Η Nvidia ανακοίνωσε την κυκλοφορία του GameWorks VR, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος υποστήριξης για Virtual Reality εξοπλισμό δηλώνοντας ότι αυτό θα «χαράξει το δρόμο για την Εικονική Πραγματικότητα». Το GameWorks VR σκοπεύει να βοηθήσει τους προγραμματιστές παιχνιδιών να δημιουργήσουν την καλύτερη εμπειρία με τις GeForce GPUs.

Το πρόγραμμα GameWorks VR περιλαμβάνει:

NVIDIA Multi-Res Shading (MRS): Μια καινοτομία τεχνικής για rendering όπου το κάθε κομμάτι της εικόνας που αναπαράγεται και δημιουργείται εκείνη τη στιγμή προσαρμόζεται σε μια ανάλυση που ταιριάζει στο αντίστοιχο τοπίο της τελικής εικόνας της Εικονικής Πραγματικότητας (Ε.Π.). Αυτό γίνεται μέσω χρήσης του multi projection που προσφέρει η GeForce GTX 980 Ti.

VR SLI: Για την καλύτερη απόδοση της Ε.Π. είναι δυνατή η χρήση δύο καρτών γραφικών σε SLI, με κάθε μία να αντιστοιχεί στο κάθε μάτι για καλύτερη στερεοφωνική εμπειρία.

Context Priority: Ενεργοποιεί τον έλεγχο στον επεξεργαστή γραφικών να ορίσει τις προτεραιότητες της ουράς επεξεργασίας για την καλύτερη τελική εικόνα, εκμηδενίζοντας παράλληλα την καθυστέρηση της εμφάνισης εικόνας.

Direct Mode: Ορίζει το VR headset σας σαν συσκευή plug&play. Την συνδέετε και αυτομάτως αναγνωρίζεται από το πρόγραμμα σαν VR headset και όχι σαν οθόνη.

Front Buffer Rendering: Τεχνολογία που δεν επιτρέπει να εμφανιστούν πολλές μαύρες οθόνες κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής του VR, δημιουργώντας την καλύτερη δυνατή άνεση στον κόσμο της Ε.Π.

Απαραίτητο Hardware για τη χρήση Oculus Rift VR Headset:
GPU: NVIDIA GTX 970/ AMD 290 ή/και παραπάνω
CPU: Intel i5-4590 ή/και παραπάνω
RAM: 8GB και παραπάνω
Συμβατές θύρες εξόδου εικόνα HDMI 1.3
2x USB 3.0 θύρες
Windows 7 SP1 ή και πιο καινούεργιες εκδόσεις OS.

NVIDIA Gameworks VR logo

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


4 Σχόλια

 1. Ο/Η Manolis λέει:

  Ολόκληρη παρουσίαση έγινε για την 980ti, πως και δεν γράψατε κάτι, τώρα που έπεσε και η τιμή της 980 ειδικά!!

 2. Ο/Η SHREDDER λέει:

  To pc μου καλυπτει οριακα τις απαιτησεις καθως εχω GIGABYTE GTX 970 G1 GAMING CORE I5 2500K 3,3GHZ 12 GB DDR 3 1600 MHZ. Θα μπορεσω να τρεξω λοιπον τα παιχνιδια σε virtual reality και ας καλυπτω οριακα τις απαιτησεις?

 3. Ο/Η AngelsVenom λέει:

  Τα παραπάνω δεν είναι απαιτήσεις ούτε απαραίτητο Hardware αλλά καλύτερα θα λέγαμε, προτεινόμενα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου. Ακόμα και με 960 θα μπορέσεις να παίξεις παιχνίδια με το oculus rift αλλά απλά δεν θα είναι στα 60fps. Άρα αν δεν θες σταθερά 60fps τότε μην φοβάσαι δεν θα έχεις πρόβλημα. Με αυτά που έχεις πάντως θα είσαι μια χαρά, για αρχή βεβαίως και έχουμε και τον ερχομό του directx 12 που εκμεταλλεύεται τους πολλούς πυρήνες του CPU και όταν λέω πολλούς εννοώ πάνω απο 4 κάτι το οποίο δεν έχεις και σίγουρα θα βοήθαγε μόνον βεβαίως για παιχνίδια που υποστηρίζουν directx 12 τα οποία θα βγουν μετά το τέλος τους ’15.

 4. Ο/Η mimis13 λέει:

  Έχουμε γράψει για την 980ti, απλά δεν έχει ανέβει ακόμα. Λίγο υπομονή γιατί γίνεται της Πόπης στην computex και παρακολουθούμε ανελλιπώς.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.