Nvidia GameWorks VR: Για Virtual Reality εξοπλισμό

Η Nvidia ανακοίνωσε την κυκλοφορία του GameWorks VR, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος υποστήριξης για Virtual Reality εξοπλισμό δηλώνοντας ότι αυτό θα «χαράξει το δρόμο για την Εικονική Πραγματικότητα”. Το GameWorks VR σκοπεύει να βοηθήσει τους προγραμματιστές παιχνιδιών να δημιουργήσουν την καλύτερη εμπειρία με τις GeForce GPUs.

Το πρόγραμμα GameWorks VR περιλαμβάνει:

NVIDIA Multi-Res Shading (MRS): Μια καινοτομία τεχνικής για rendering όπου το κάθε κομμάτι της εικόνας που αναπαράγεται και δημιουργείται εκείνη τη στιγμή προσαρμόζεται σε μια ανάλυση που ταιριάζει στο αντίστοιχο τοπίο της τελικής εικόνας της Εικονικής Πραγματικότητας (Ε.Π.). Αυτό γίνεται μέσω χρήσης του multi projection που προσφέρει η GeForce GTX 980 Ti.

VR SLI: Για την καλύτερη απόδοση της Ε.Π. είναι δυνατή η χρήση δύο καρτών γραφικών σε SLI, με κάθε μία να αντιστοιχεί στο κάθε μάτι για καλύτερη στερεοφωνική εμπειρία.

Context Priority: Ενεργοποιεί τον έλεγχο στον επεξεργαστή γραφικών να ορίσει τις προτεραιότητες της ουράς επεξεργασίας για την καλύτερη τελική εικόνα, εκμηδενίζοντας παράλληλα την καθυστέρηση της εμφάνισης εικόνας.

Direct Mode: Ορίζει το VR headset σας σαν συσκευή plug&play. Την συνδέετε και αυτομάτως αναγνωρίζεται από το πρόγραμμα σαν VR headset και όχι σαν οθόνη.

Front Buffer Rendering: Τεχνολογία που δεν επιτρέπει να εμφανιστούν πολλές μαύρες οθόνες κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής του VR, δημιουργώντας την καλύτερη δυνατή άνεση στον κόσμο της Ε.Π.

Απαραίτητο Hardware για τη χρήση Oculus Rift VR Headset:
GPU: NVIDIA GTX 970/ AMD 290 ή/και παραπάνω
CPU: Intel i5-4590 ή/και παραπάνω
RAM: 8GB και παραπάνω
Συμβατές θύρες εξόδου εικόνα HDMI 1.3
2x USB 3.0 θύρες
Windows 7 SP1 ή και πιο καινούεργιες εκδόσεις OS.

Nvidia GameWorks VR: Για Virtual Reality εξοπλισμό, Nvidia GameWorks VR: Για Virtual Reality εξοπλισμό

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

Ολόκληρη παρουσίαση έγινε για την 980ti, πως και δεν γράψατε κάτι, τώρα που έπεσε και η τιμή της 980 ειδικά!!

SHREDDER

To pc μου καλυπτει οριακα τις απαιτησεις καθως εχω GIGABYTE GTX 970 G1 GAMING CORE I5 2500K 3,3GHZ 12 GB DDR 3 1600 MHZ. Θα μπορεσω να τρεξω λοιπον τα παιχνιδια σε virtual reality και ας καλυπτω οριακα τις απαιτησεις?

AngelsVenom

Τα παραπάνω δεν είναι απαιτήσεις ούτε απαραίτητο Hardware αλλά καλύτερα θα λέγαμε, προτεινόμενα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου. Ακόμα και με 960 θα μπορέσεις να παίξεις παιχνίδια με το oculus rift αλλά απλά δεν θα είναι στα 60fps. Άρα αν δεν θες σταθερά 60fps τότε μην φοβάσαι δεν θα έχεις πρόβλημα. Με αυτά που έχεις πάντως θα είσαι μια χαρά, για αρχή βεβαίως και έχουμε και τον ερχομό του directx 12 που εκμεταλλεύεται τους πολλούς πυρήνες του CPU και όταν λέω πολλούς εννοώ πάνω απο 4 κάτι το οποίο δεν έχεις και σίγουρα θα βοήθαγε μόνον βεβαίως για παιχνίδια που υποστηρίζουν directx 12 τα οποία θα βγουν μετά το τέλος τους ’15.

mimis13

Έχουμε γράψει για την 980ti, απλά δεν έχει ανέβει ακόμα. Λίγο υπομονή γιατί γίνεται της Πόπης στην computex και παρακολουθούμε ανελλιπώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.