Nvidia GeForce GTX 970: Διόρθωση λάθους με νέο driver

Πριν από λίγες ημέρες, με επίσημη ανακοίνωση από το forum της Νvidia, έγινε ευρέως γνωστό το πρόβλημα της GPU Νvidia GeForce GTX 970: να μην μπορεί να διαβάσει όλο το εύρος της vRAM σε όλα τα παιχνίδια ή ακόμα και σε προγράμματα που χρησιμοποιούνται στον υπολογιστή για benchmarks.

Έτσι, αφού το πρόβλημα έκανε το γύρο του κόσμου και πολλές διαμαρτυρίες έφτασαν στα αφτιά των μηχανικών της Nvidia, στο επίσημο forum τους ανακοίνωσαν πως πρόκειται για μηχανισμό που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και καθησύχαζαν τον κόσμο ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα, ούτε κάποιο λάθος.

Σήμερα όμως, η Nvidia έσπευσε να ανακοινώσει πως εργάζονται πάνω σε έναν driver ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα για άμεση χρήση του 0,5GB. Αν προσέξουμε λεπτομερώς πώς εργάζεται μια κάρτα γραφικών στο σύστημά μας, θα προσέξουμε ότι δεν προσφέρει μόνο γραφικό περιβάλλον σε παιχνίδια, αλλά εικόνα με εφέ στο περιβάλλον εργασίας μας όπως επίσης κι άλλες έξυπνες λειτουργίες. Οι Forceware drivers της Nvidia φορτώνονται στη vRAM στο background γι αυτό το σκοπό και με τον καινούργιο driver θα έχουν ως κύρια χρήση το δεύτερο τομέα των 0,5GB, αφήνοντας τον πρώτο με τα 3,5GB ελεύθερο για χρήση με τα παιχνίδια.

Αν παρ’ όλ’ αυτά κάποιος χρήστης, δεν επιθυμεί να κρατήσει την GPU του, στο επίσημο forum της Nvidia ο εργαζόμενος στα HQ της Santa Clara, “PeterS@NVIDIA” ανέφερε μεταξύ άλλων: «ανάλογα την εταιρεία που κατασκεύασε το chip σας θα έχετε και την ανάλογη προσφορά για επιστροφή, αλλαγή ή ακόμα και κάποια πίστωση για αγορά άλλης GPU».

Καλά νέα για όσους απογοητεύτηκαν από την αγορά αυτής της GPU, αλλά να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την καλύτερη κάρτα γραφικών αυτή τη στιγμή, σε μία προσιτή τιμή για τους φανατικούς gamers που επιθυμούν να παίζουν σε max out γραφικά τα παιχνίδια τους.

Νvidia GeForce GTX 970 πρόβλημα, Nvidia GeForce GTX 970: Διόρθωση λάθους με νέο driver

Πηγή: 1, 2, 3

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Εφόσον το fixαρουν είμαστε jet.

Nick Paschalidis

Η 970 μεχρι στιγμης ειναι η καλυτερη καρτα με βαση την αποδοση/τιμη. Μεγαλο λαθος της Nvidia στην συγκεκριμενη περιπτωση αφου επισης ανακοινωσε διαφοροποιημενη L2 Cache και ROPs.
Χαρακτηριστικα : “ROPs are directly tied to a card’s performance and the GTX 970 was reported as having 64, when it actually has 56. The GTX 970 also has a smaller L2 cache than originally stated, at 1.75MB instead of 2MB”. Καιρος να καταλαβουν καποιες εταιρειες οτι δεν μπορουν να κοροϊδεψουν το ιντερνετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.