Nvidia GeForce GTX 980M και GTX 970M, επίσημα για mobile gamers

Η Nvidia παρουσίασε επίσημα τις νέες GPU GTX 980M και GTX 970M με ανώτερη επίδοση από τη σειρά Kepler που έρχονται να αντικαταστήσουν. Η GTX 980M και GTX 970M χρησιμοποιούν τη νέα Maxwell αρχιτεκτονική της εταιρείας που χρησιμοποιείται και για τις GPU των desktops. Χάρη στην Maxwell αρχιτεκτονική οι mobile GPU έχουν καλύτερη διαχείριση ενέργειας και καλύτερη επίδοση.

Οι GeForce GTX 980M και GTX 970M έχουν 1536 και 1280 CUDA πυρήνες αντίστοιχα. Η GTX 980 είναι πιο δυνατή χρονισμένη στα 1038MHz ενώ η 970M είναι χρονισμένη στα 924MHz. Είναι κατασκευασμένες στα 28nm, η GTX 970M έχει έως και 8GB GDDR5 RAM ενώ η GTX 980M έως και 6GB GDDR5 VRAM.

Η Nvidia αναφέρει ότι η τεχνολογία BatteryBoost δίνει μέχρι και 55% περισσότερο χρόνο παιχνιδιού παρακολουθώντας το frame rate του παιχνιδιού και προσαρμόζοντας την ενέργεια που δίνει η GPU.

nvidia mobile gpu, Nvidia GeForce GTX 980M και GTX 970M, επίσημα για mobile gamers

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kotsos

Πρέπει να δημιουργήσουν κονσόλες παιχνιδιών ώστε να μπορείς να αλλάζεις κάρτες γραφικών τα γραφικά των κόνσολων είναι είδη περασμένης εποχής. (xbox one,ps4). δεν συγκρίνονται με ένα καλο pc.

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Οπως επισης και η τιμη ΔΕΝ συγκρινεται…

AngelsVenom

Η 980m έχει λιγότερη μνήμη απο την 970m;! Μήπως είναι λάθος αυτό;

Genesis

@kotsos

όντως το pc έχει καλύτερα γραφικά από μια κονσόλα αλλά για να έχεις ένα τέτοιο pc επειδή το έχω ψάξει θες το λιγότερο 1,500 οι κάρτες γραφικών που ξεπερνάνε σε γραφικά το xbox one,ps4 είναι ακριβές όπως και ένας καλός επεξεργαστής για βαριά παιχνίδια…οπότε τώρα να δίνεις 1,000 παραπάνω για παιχνίδια που θα τα παίξεις στη κονσόλα με πολύ μικρή διαφορά στα γραφικά δεν λέει.

στο θέμα μας οι κάρτες γραφικών φαίνονται τουμπανάκια για να δούμε όμως πως θα είναι και υπό επεξεργασία.

tech21man

Και επισης, επι καιρο, τα πρωτεια σε κυκλοφορια και ελαχιστο παρανομαστη τα εχουν οι κονσολες. Κοινως, το grand theft auto για παραδειγμα φτανεις να το τερματιζεις ενα χρονο πιο νωρις ετσι οπως παει μεχρι να “αναβαθμιστει” για pc ενω μερικα παιχνιδια πασχουν απο το συνδρομο iphone 3gs δηλαδη βγαινουν με βαση αυτο και απλα port για τα επομενα, κοινως κοιτανε τις κονσολες και τα σπρωχνουν παρομοια σε pc μετα

TechnewzGR

Οι κάρτες για υπολογιστές είναι πολύ μπροστά σε σχέση με κονσόλες απλά οι κονσόλες έχουν στάνταρ hardware οπότε υπάρχει μεγάλη προσαρμογή ώστε να αποδίδει στο maximum.

Επίσης όπως είπαν και οι πιο πάνω με τετρακόσια ευρώ παίζεις νέα παιχνίδια με αξιοπρεπή γραφικά ενώ σε ένα PC θες τουλάχιστον τα διπλά.

MANOS

Τα λεφτά για το PC που λέτε όλοι τα εξοικονομείς άνετα σε λιγότερο από έναν χρόνο από τα παιχνίδια τα οποια τα βρίσκεις κάτω της μισής τιμής η ακόμα και δωρεάν (τον ξέρετε τον τρόπο) σε σχέση με τα αντίστοιχα μιας κονσόλας.
Aπλό παράδειγμα: battlefield 4 pc 13Euro – PS4 50Euro, watch dogs PC 17E – PS4 47E, Thief PC 11E – PS4 40E και δεκάδες αλλα τέτοια παραδείγματα + τις προσφορες που βγάζουν κάτι steam και σία κάθε μέρα .
Είναι κοροϊδία τα 70αρια που χτυπάνε οι εταιρίες για το κάθε νεο παιχνίδι.
Κονσόλα μονο για συγκεκριμένους αποκλειστικούς τίτλους πλέον…

dark_master

Ρε παιδιά η κατανάλωση για mobile επεξεργαστή δεν είναι μεγάλη?Αλλού διαβασα για 125 watt κατανάλωσης το μεγάλο μοντέλο.

dark_master

*όσον αφορά την κάρτα γραφικών εννοώ.

Kotsos

@genesis ξέρεις παίζω τα παιχνίδια σχεδόν όλους τους τίτλους σε 3d και περίμενα οτι θα γινόταν εύκολα και στις κονσόλες. Το κακό είναι ότι εχουν μεγάλη διαφορα στην τιμή τα παιχνίδια.

Για παράδειγμα το skyrim 3d ειναι απίστευτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.