Φωτορεαλιστικό δέρμα στο μέλλον των video games;

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, το μέλλον όπου τα παιχνίδια θα έχουν πραγματικά φωτορεαλιστικά γραφικά φαντάζει όλο και πιο κοντινό. Πώς θα καταφέρουν όμως οι developers να δημιουργήσουν χαρακτήρες που θα μας είναι αδύνατο να καταλάβουμε ότι είναι εικονικοί και όχι πραγματικοί;

Η ρεαλιστική απόδοση του δέρματος μέσω της τεχνικής «Separable Subsurface Scattering» του ερευνητή Jorge Jimenez, ίσως είναι μία από τις επαναστάσεις που έρχονται. Ο Jimenez εύχεται η δουλειά του να βοηθήσει στην βελτίωση της απεικόνισης των ανθρώπων στα βιντεοπαιχνίδια, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε ιστορίες με περισσότερο βάθος και συναίσθημα. Δείτε το παρακάτω εκπληκτικό βίντεο ή αν θέλετε κατεβάστε το interactive demo από εδώ (*.exe) και… ανατριχιάστε!

, Φωτορεαλιστικό δέρμα στο μέλλον των video games;

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nik0s

αυτα ειναι..οκ θα πρεπει βεβαια η καρτα γραφικων που θα εχεις να ειναι των 700..

kostis

δεν ειναι θεμα των 700ευρω….οταν αυτη η τεχνολογια θα ειναι μεσα στο direct x και μια mid range θα το απεικονιζει ανετα.

Γιωργος

Ακρως εντυπωσιακο!!! Μενει και τα αντικειμενα τρου χωρου να ειναι τοσο ρεαλιστικα…. Η αληθεια βεβαια ειναι οτι το 2000 π.χ. περιμενα οτι μεχρι σημερα θα ειχαμε δει τον τελειο ρεαλισμο στην απεικονιση γραφικων. Νομιζω τελευταια δοθηκε περισσοτερη προσοχη στη “φυσικη” και στο χειρισμο πολλαπλων αντικειμενων μεσα στα παιχνιδια, παρα στην απεικονιση… H unreal engine 3 παρουσιαστηκε προσφατα και ειναι επισης ενδιαφερουσα!!

Γιωργος

Διορθωση: Unreal engine 4, η οποια προγραμματιζεται απο το 2003 και μαλλον θα βγει το 2014..

mokmo

θεωρητικα μετα απο την μεταβαση 2 γενεων σε τσιπ γραφικων και cpu θα γινει αληθινη η δυνατοτητα φωτορεαλιστικων γραφικων.σχετικη αναφορα εκανε προσφατα το arstechnica, ανεφερομαι για φυσικα περιβαλλοντα.

Makis

Καλέ.. σοβαρευτείτε!

Αυτό είναι αντιγραφή από το demo “Human Head” της nVidia…!!!
Έτρεχε τόοοοτε (2007) σε 8800GTX άνετα!
Μπείτε και δείτε! >> https://www.nvidia.co.uk/object/cool_stuff_uk.html#/demos/17

PS: Το μάτι και το δόντι πάντα το κρύβουν… εκεί δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά..

Andreas

Ειναι λες και βλεπω CGI γραφικα απο το avatar
!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.