Αυξάνεται η πειρατεία στα videogames

Παρά τη ραγδαία εξάπλωση των digital downloads και όλες τις άλλες εξελίξεις στη βιομηχανία τα τελευταία χρόνια, η πειρατεία παρουσιάζει αύξηση. Σύμφωνα με έρευνα για την αγγλική αγορά, η πειρατεία στα games έχει αυξηθεί κατά 20% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ τα πέντε κορυφαία παιχνίδια του 2010 κατεβάστηκαν παράνομα σχεδόν ένα εκατομμύριο φορές.

Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, για κάθε παιχνίδι που πουλιέται, τέσσερα αποκτώνται πειρατικά, με τις χαμένες πωλήσεις για τη βιομηχανία να ανέρχονται σε 1 δις λίρες κάθε χρόνο. Εντωμεταξύ, ακόμα μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν οι πειρατικές ταινίες και σειρές, ενώ μειώνεται η πειρατεία στη μουσική.

, Αυξάνεται η πειρατεία στα videogames

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βύρωνας

Στη μουσική μειώνεται γιατί άλλαξαν τακτική οι εταιρίες και τα προσφέρουν και μέσω Internet. Ας κάνουν το ίδιο και για τις ταινίες και παιχνίδια και σιγά σιγά θα μειωθούν κι εκεί.

sakislsr

Δεν έχει ο κόσμος λεφτά να φάει και περιμένουν να πάει να δώσει 50-60 ευρώ για ένα παιχνίδι ;; χίλιες φορές να το κατεβάσω! Επίσης ας μειώσουν τα εισιτήρια στο σινεμά! Δεν βλάπτει

EliasKir

Τα παντα μπορεις να κατεβασεις (νομιμα) απο το ιντερνετ. Αλλα οταν αγοραζεις ενα παιχνιδι απο ενα μαγαζι με το κουτι του, δυο DVD κτλ 40 ευρω και στο Steam εχει 50, ε πας γυρευοντας. Επισης ειναι μερικα παιχνιδια που απλα δεν δικαιολογον την τιμη τους. Δεν γινεται να δινεις 50 ευρω για 4 ωρες gameplay και να ειναι και το multiplayer σου για τα μπαζα.

Ender

Μου θύμισες το steam..ό,τι πιο απαράδεκτο έχει βγει…παπαπαπα

bec

γιαυτό λέτε να του επιτέθηκαν οι hackers; Καθόλου απίθανο…

Alex

Στην Ελλάδα είναι πανάκριβα γιατί έλα μου ντε μην αρχήσω,στο εξωτερικό έχουν λογικότατες τιμές.

tetra

Συνεχίστε να βγάζετε 100.000 πανομοιότυπα FPS το χρόνο με διάρκεια 2 ώρες και τιμή €50 και αναρωτηθείτε μετά γιατί ο κόσμος κατεβάζει torrents!!! Aπο το 1988 ασχολούμαι με το gaming. Ποτέ δεν τσίπαρα κονσόλα, ποτέ δεν κατέβασα παιχνίδι. Το Modern Warfare 3 το κατέβασα απο την Reloaded και δεν ντρέπομαι καθόλου να το γράψω! Η Activision καντάντησε ενα απο τα καλύτερα FPS να είναι σαν το FIFA… Κάθε 6 μήνες εχουμε και απο ενα CoD με διάρκεια ζωής 5 ώρες!!!!

telas

Η αλήθεια είναι πως οι εταιρείες δεν δίνουν κίνητρο στον αγοραστή ειδικά όταν μιλάμε για digital download, μα να κοστίζει ακριβότερα και απ΄ότι στα μαγαζιά; Κάτι δεν πάει καλά, αν είχαν τα παιχνίδια σε τιμές 15-20€ θα υπήρχε σαφώς λιγότερη πειρατεία και αυτόματα οι εταιρείες περισσότερα κέρδη.

Christos

Λογικό ακούγεται…

DarkPain

Ειναι λογικο επακολουθο οτι θα αυξηθει η πειρατια και θα συμφωνησω με ολους τους προλαλλησαντες!!!
Δεν γινεται εν καιρω οικονομικης κρισης να μου πουλας ενα παιχνιδι 60 ευρω μεσω steam π.χ και να το βρισκεις στο κουτι απο retailers 40-50 ευρω!!Αυτο ειναι αδιανοητο!!
Ουτε γινεται να μου πουλας ενα παιχνιδι 40-50 ευρω ,το οποιο δεν εχει multiplayer που θα το τελειωσω σε κατι ωρες και μετα να ζητας τα ρεστα!!
Δεν ειμαι υπερ της πειρατειας και εχω αγορασει πολλα παιχνιδια, αλλα δεν μ`αρεσει να με εκμεταλλευονται εταιρειες για να γινονται αυτες παμπλουτες!!
Ως developer που ειμαι, κατανοω και καταλαμβαινω οτι ειναι πολυ ασχημο να κανεις τοσο κοπο και εξοδα για να δημιουργησεις κατι και να κυκλοφορα ελευθερο παρανομα αλλα αν δεν ηθελαν να γινεται ολο αυτο και στο τελος να ζημιωνουν ας τα διαθεταν σε μια πιο φυσιολογικη τιμη για να τα αγοραζουν και περισσοτεροι!!

Sakis

Συμφωνώ με τις απόψεις που διατυπώθηκαν. Επίσης να τονίσω και κάτι άλλο για τα pc games με τα οποία ασχολούμαι: Περιμένεις μήνες, χρόνια, αιώνες να κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι από κάποια εταιρία το οποίο το έχει πολυδιαφημίσει. Συνεχώς οι ημερομηνίες κυκλοφορίας παίρνουν αναβολή. Συνεπώς σκέφτεσαι κι εσύ ότι δεν το βγάζουν ακόμα γιατί του κάνουν βελτιώσεις έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερο. Και όταν τελικά στο δίνουν βλέπεις ένα παιχνίδι που είναι εντελώς αδιάφορο και μία από τα ίδια. Και δεν είναι μόνο αυτά. Σου λέει ότι υπάρχει το ένα bug, το άλλο crash και περίμενε κι άλλο μετά μέχρι να βγάλουμε τα patch, τα fix κλπ. Δηλαδή τόσο καιρό που το ετοιμάζατε ρε παιδιά και το δουλεύατε δεν τα είχατε παρατηρήσει αυτά;;; Οι εταιρίες νομίζω ότι ενδιαφέρονται μόνο να μοσχοπουλήσουν τα παιχνιδάκια τους (τα οποία είναι προβληματικά σχεδόν πάντα) σε πολύ καλή γι’ αυτές τιμή. Κανένας σεβασμός προς τον καταναλωτή. Βγάλτε λοιπόν ένα αξιοπρεπές παιχνιδάκι (δεν ζητάμε το τέλειο) σε μια λογική τιμή και μετά να δουν πως θα ανέβουν οι πωλήσεις. Δεν λέμε ότι θα εκλείψει η πειρατεία, αλλά θα μειωθεί σε κάποιο βαθμό. Ας μου δώσουν λοιπόν οι εταιρίες που βγάζουν παιχνίδια, έναν καλό λόγο για… Συνέχεια »

Νικος

ρε παιδιά λάθος κάνετε . ο κόσμος κατεβάζει γι αυτό τον λόγο
https://imageshack.us/f/822/funnyimagepiracyisenvir.jpg/

Vikentios

@Ο/Η Νικος πολύ έξυπνο και ρεαλιστικό 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.