PlayStation 4: Η Sony προσθέτει media player

Πριν κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις στο προγραμματισμένο χθεσινό press event της E3 2015, η Sony ανακοίνωσε μέσω blog post ότι προσθέτει ειδικό media player app για το PlayStation 4. Οι χρήστες PS4 θα δουν το νέο εικονίδιο στην κονσόλα και θα πρέπει απλά να επιλέξουν να το κατεβάσουν από το PS Store.

Το app υποστηρίζει διάφορα είδη formats συμπεριλαμβανομένων MKV, AVI, MP4, MPEG3, MP3, και AAC (μπορεί δηλαδή κάλλιστα να παίξει αρχεία που έχουν κατέβει από BitTorrent sites).

Το γεγονός ότι η Sony δεν είχε προσθέσει media player στο PS4 είχε παραξενέψει αρκετούς χρήστες του, όμως το PS4 είχε λανσαριστεί ως gaming συσκευή και όχι media hub. Από την άλλη, το Xbox One της Microsoft είχε υποστήριξη για διάφορους τύπους αρχείων μεταξύ των οποίων και MKV, από τον περασμένο Αύγουστο.

Ένα ειδικό app για το PS4 σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν απλά να βάλουν για παράδειγμα ένα USB stick στην κονσόλα για να ακούσουν μουσική ή να δουν ταινία.

Διαβάστε επίσης: Sony: Τα trailers που ανακοίνωσε στην E3 2015

PlayStation 4: H Sony προσθέτει media player, PlayStation 4: Η Sony προσθέτει media player

PlayStation 4: H Sony προσθέτει media player, PlayStation 4: Η Sony προσθέτει media player

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στυλιανός Βασίλης

Η SONY δεν εκλεισε ακομα και το PS3 μπορεις να τα κανεις αυτα το PS4 το εκανε πιο υπολογιστη

One

Μα γιατι το PlayStation δεν το κραζουν και κράζουν μονο τα κινητά της Sony?? Τους χαλαει ο ανταγωνισμος τους Κορεατες?? Αμα νομιζουν ότι με το μάρκετινγκ και τα πληρωμένα troll θα κερδισουν πελατες είναι γελασμένοι.

Τελης

Τα κινητά της Sony είναι ξεπερασμένα από τον ανταγωνισμό γι’ αυτό τα κράζει ο κόσμος. Το playstation δεν μπορεί να το κράξει γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική (πλην του XBOX που όμως είναι χειρότερο).

aaaalex

Εμένα συνεχίζει και δεν μου αναγνωρίζει το usb stick παρόλο που κατέβασα το media player..

Darth

@aaaalex σε ntfs είναι η σε fat32?

Nick

#ThisIsForThePlayers

One

@Τελης σε σχεση με το PC και οι κονσόλες είναι ξεπερασμένες από τη πρωτη μερα που κυκλοφορουν. Τα κινητα όμως δεν είναι ξεπερασμενα ειδικα οι ναυαρχιδες. Το Ζ3 Compact παραμενει ακομα και τωρα το καλυτερο κινητο κατω από τις 5 ιντσες.

Μηπως είναι θεμα πλυσης εγκεφαλου λογω μάρκετινγκ??

Το λεω γιατι στο PlayStation είναι ο μοναδικος τομεας που η Sony εχει καλο marketing. Ο περισσοτερος κοσμος δεν ξερει οτι βγαζει κι αλλα προϊοντα.

Gvirginia

@One Πάλι Ζ3 Compact…Τέλος πάντων… Λοιπόν, μη συγκρίνεις δύο διαφορετικά τμήματα μίας εταιρείας. Άλλα πράγματα φτιάχνει η Sony Mobile (τα οποία κράζουν όπως λες) και άλλα η Sony Computer Entertainment (η οποία έχει κέρδος σε σχέση με τη S.M.).

Εδώ συκρίνεις κινητά με κονσόλες ή υπολογιστές με κονσόλες… Δηλαδή αν παρουσιάσει η LG το χειρότερο κινητό, σύμφωνα με τη λογική σου θα πρέπει να κράζουν όλα τα προϊόντα της LG (τηλεοράσεις, πλυντήρια κτλ) επειδή ΕΝΑ προϊόν της ήταν κακό.

Σε σχέση με τα κινητά της Sony, όλοι κράζουν για τα περιθώρια (bezels) και όχι για επεξεργαστές – αναλύσεις κτλ. Πχ. στο άρθρο του Z3+ όλοι λέγανε για τα bezel και για το γεγονός ότι επέλεξε τον sd_810 ενώ υπάρχουν τόσα άρθρα για την υπερθέρμανσή του ΚΑΙ το πουλάει 700€. Δεν είδα κανέναν να κράζει το Z3c αλλά εσύ κάθεσαι και το υπερασπίζεσαι…

Πραγματικά, ξαναδιάβασε το σχόλιό σου,σε ένα άρθρο για το Playstation 4, και πες μου ποιος φαίνεται “πληρωμένο troll”.

sotiris

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΦΟΡΜΑΤ ΣΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΡΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ???ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Nick

Το PlayStation είναι τόσο πετυχημένο ως προϊόν και τόσο ισχυρό ως brand που είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άτομα (άσχετα βέβαια που δεν ασχολούνται με ονόματα και εταιρείες καθόλου) τα οποία δεν γνωρίζουν καν ποιανης εταιρείας προϊόν είναι, ίσως πιστεύουν δηλαδή ότι η ίδια η εταιρεία είναι το PlayStation. Στην τελική όμως πέραν του πολύ μικρότερου ανταγωνισμού (Microsoft & Nintendo) που έχει έναντι της Sony Mobile, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως “ό,τι καλύτερο” υπάρχει στο κομμάτι του gaming και ουσιαστικά δεν ‘χρειάζεται’ την τρομερή διαφήμιση πλέον, έχοντας κερδίσει τεράστιο κοινό και μάλιστα τους πλέον φανατικούς gamers. Για την Sony Mobile πάλι τί να πεις, και μόνο που υπάρχουν άτομα που δεν γνωρίζουν καν ότι δεν υπάρχει πλέον η Sony Ericsson αλλά μόνο η Sony τα λέει όλα όσον αφορά το μάρκετινγκ της νομίζω. Λες σε κάποιον – προφανώς άσχετο – για το τάδε Xperia και σου απαντάει “μπα δεν μου αρέσουν καθόλου τα Ericsson”. Αυτό το – μεγάλο για τα δεδομένα – κομμάτι του κόσμου που δηλώνει τέτοια άγνοια προς την ίδια την ύπαρξή της θεωρώ πως είναι το χειρότερο αποτέλεσμα του ομολογουμενως κακιστου μάρκετινγκ της και όχι οι haters τους οποίους η κάθε εταιρεία έχει ούτως ή… Συνέχεια »

One

@Gvirginia αμα ημουν πληρωμένο troll της Sony θα υποστυριζα το Playstation και οχι το PC Gaming. Εχω μεγαλωσει με Walkman, στερεοφωνικά, ακουστικά, τηλεοράσεις και τηλέφωνα της Sony αλλα δεν ειχα ποτε μου Playstation (χωρις να αμφιβαλω για τις δυνατότητες του), απλα μου τη δινει που σημερα οι νεότεροι ανθρωποι εχουν συνδέσει μια εταιρια με μια παιχνιδοκονσολα και αγνουν τ’ αλλα προϊόντα. Και σιγουρα εχει και η Sony μεγαλη ευθύνη σ’ αυτο.

@Nick συμφωνώ απόλυτα!

Nick

@One, ακριβώς όπως τα λες. Και πάλι καλά να λες για όσους έχουν συνδέσει το όνομα Sony με το PlayStation και μόνο, εδώ υπάρχουν άλλοι που όπως είπα και πριν λένε Sony και εννοούν αυτομάτως τις τηλεοράσεις της και μόνο, και μην σου πω πόσοι είναι που ξέρουν μόνο το όνομα Trinitron και δεν έχουν ιδέα τι θα πει Bravia. Ας μάθουν λοιπόν και μερικά προϊόντα των Ιαπωνων όπως Xperia, Vaio, Bravia, PlayStation, Cybershot & α (φωτογραφικές), Walkman, κλπ. Δεν είναι δα και τόσα πολλά, δεν βγάζουν φουρνους, ψυγεία, κλπ όπως οι Κορεάτες ανταγωνιστές τους.

Gvirginia

@One Εγώ για το σχόλιο #2 μιλάω πρωτίστως, όπου σε ένα άρθρο για ένα Χ προϊόν αναρωτιέσαι γιατί δε το κράζουν επειδή κράζουν το Υ προϊόν.
Το αν μία εταιρεία δεν έχει καλό marketing δεν ευθύνονται οι πελάτες. Η Sony παλαιότερα είχε συνδέσει το όνομά της με το Walkman, όμως εκεί έχασε το παιχνίδι από την Apple (iPod).

Για το PC που αναφέρεις, είναι σε απάντηση στον “Τέλης” ο οποίος λέει, ότι τα ΚΙΝΗΤΑ της Sony είναι ξεπερασμένα σε σχέση με τον ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ. Οι κονσόλες είναι διαφορετική κατηγορία από το PC, εκτός αν μπορώ να κάνω ότι κάνω στο PC και στην κονσόλα. Πάρε ως παράδειγμα το Wii το οποίο ήταν η πιο “αδύναμη” κονσόλα αλλά πούλαγε σαν τρελή. Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Dionisis

Καλημέρα,
@aaaalex Αν αλλάξεις το format σε exFat θα είσαι οκ. Για να δεις υπότιτλους θα πρέπει να τους “ψήσεις” στο video. Εξωτερικούς (π.χ. srt) για την ώρα δεν υποστηρίζει.
@one μην συγκρίνεις PC με κονσόλες, είναι διαφορετικής φιλοσοφίας. Εγώ προτιμώ τις κονσόλες γιατί απλά βάζεις το Blueray και παίζεις, τέλος, hassle free που λένε και στο Αμέρικα 🙂
Τεσπα ο καθένας με ότι βολεύεται

One

@Gvirginia ξερεις κανενα Ipod να παιζει Ηι-Res Audio και να εχει Noice Cancelling?? Βγαζει η Apple ακουστικα της προκοπής?? Γι’ αυτό επιμενω ότι άλλο το μάρκετινγκ και άλλο η ουσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.