PlayStation 4 κατά μεταχειρισμένων και καθοδόν 2013 [φήμες]

Στο πρόσφατο παρελθόν τα παιδιά από το Game20.gr έχουν διατυπώσει την άποψη ότι το PlayStation 4 μπορεί και να είναι πιο κοντά από νομίζουμε, παρόλο το PS3 φαίνεται ότι έχει πολλά ψωμιά ακόμα. Αυτή η αίσθηση ενισχύεται από μια νέα, βαρβάτη φήμη που κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα. Όπως ακούγεται, η Sony έχει βάλει μπρος για τα καλά το PlayStation 4, το οποίο αναμένεται το 2013.

Μάλιστα, κάποιοι developers ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνουν dev kits της νέας κονσόλας, η οποία έχει κωδική ονομασία «Orbis». Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως η AMD έχει πάρει… εργολαβία το hardware, με x64 CPU και GPU βασισμένη στη σειρά 7000 (Southern Islands), ανάλυσης έως και 4096 x 2160 (!), αλλά και με δυνατότητα απεικόνισης 3D σε 1080p. Aυτό που θα συζητηθεί περισσότερο όμως, είναι το -φημολογούμενο πάντα- σύστημα για την αντιμετώπιση της αγοράς μεταχειρισμένων, βάσει του οποίου τα παιχνίδια θα κλειδώνονται σε έναν λογαριασμό PSN και θα απαιτούν online σύνδεση. Όποιος τσιμπάει μεταχειρισμένο, θα πρέπει να πληρώσει για να ξεκλειδώσει το βασικό μέρος του παιχνιδιού.

Επιπλέον, λέγεται ότι το PS4 δεν θα παίζει καθόλου παιχνίδια του PS3. Όπως είναι λογικό, τα δύο αυτά τελευταία χαρακτηριστικά σίγουρα θα ξεσηκώσουν αντιδράσεις – αν ισχύουν. Υπενθυμίζω ότι φήμη για σύστημα κατά μεταχειρισμένων έχει ακουστεί και για το Xbox Next. To PlayStation 4, λοιπόν, φαίνεται πως όντως είναι καθοδόν.

, PlayStation 4 κατά μεταχειρισμένων και καθοδόν 2013 [φήμες]

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

αυτο με τα μεταχειρισμένα θα καταστρέψει τα λιγοστά DVDclub που έχουν απομείνει…

antnatal

Μεγάλο fail της Sony.

chrisc

το μεγαλυτερο λαθοσ για μενα ειναιη επιλογη σε AMD. επειδη καποιοι κλαφτικαν για τον cell και την IBM αναγκαζεται τωρα να παει αλλου…μεγαλο μειον….πολυ μεγαλο……..

Avgerinos

Καρτελ μου βρωμαει,μακαρι να ειναι μονο φημες και τιποτα αλλο,και για τις δυο εταιριες.Αν ισχυουν ομως,ευχομαι να φανε τοτοιο ακυρο που να πατωσουν οσο δεν παει.Δηλαδη ο χρηστης θα μενει με την καθε “πατατα” που αγορασε και δεν του αρεσε;Ή μηπως ολος ο πλανητης εχει broadband συνδεση για να ειναι συνδεμενη και η κονσολα οσο παιζει;
Παντως για το μονο που συμφωνω ειναι η αλλαγη απο τον cell σε AMD,ο cell μπορει να ηταν κατι δυνατο και πρωτοποριακο,αλλα δυσκολευε τους developers,και η αρχιτεκτονικη του κοστιζε αρκετα και κραταει ακομα και τωρα την τιμη του 3 πανω απο τον ανταγωνισμο.Παντως με τα χαρακτηριστικα αυτα,αναλυση 4Κ και Full HD 3D το βλεπω να εχει παλι τιμη ταβανι….αν και δεν νομιζω να βγει το 2013.Το 2013 το πολυ καμια ανακοινωση να δουμε,και αν δεν πιεσει τα πραματα η Nintendo με το WiiU,δεν βλεπω αλλη κονσολα πριν το 2015…

Antonis

Οντως μεγαλες βλακιες το 2 τελευταια. Εγω παντος θα αλλαζα και τα χειριστηρια τα οποια θελεις χερια 5χρονου για να το πιασεις καλα.

hayatevo9

αντώνη το χειριστηριο του πλέι 2 και του 1 ήταν ίδια με του 3 εκτός από ελάχιστες διαφοροποίησεις τώρα στο 3 γιατί σε πείραξε?

Avgerinos

το χειριστηριο των PS ειναι απλα χαλια….Και γω νομιζα οτι ηταν μια χαρα,αφου απο εποχες PS1 το ειχα συνηθισει,αλλα μολις πηρα ΧΒΟΧ360 καταλαβα ποσο αβολο ειναι τελικα.Οποιος εχει ριξει πολυωρο “καψιμο” και με τα 2 χειριστηρια πιστευω θα εχει την ιδια γνωμη με εμενα…τουλαχιστον με την παρεα μου και με γνωστους,αλλα και σε 1-2 φορουμ που εχει ανοιξει τετοια κουβεντα οι περισσοτεροι συμφωνουν,και λενε οτι πρεπει να αλλαξει ο σχεδιασμος του.Βεβαια με τα καραγκιοζιλικια τυπου kinect & move που μας λανσαρουν,αχρηστα θα ειναι….

hayatevo9

avgerine το χειριστήριο του 360 για μενα έχει 2 λάθη:τον χάλια σταυρό (αυτό το λένε όλοι καθότι παιχνίδια beat em up είναι απλά unplayable-καλά μην παίξετε street fighter θα θέλετε ορθοπεδικό έπειτα αχαχαχα) και το φωτάκι μπροστά εμένα προσωπικά με αποσπά πολλές φορές απο το παιχνίδι και το κοιτάζω(το μάτι έλκεται από το φωτισμό σε σκοτεινό περιβάλλον).

Avgerinos

@hayatevo9
Στο θεμα του σταυρου σου δινω 1000 δικια.Ειναι απλα useless…βεβαια το καινουριο χειριστηριο που το δοκιμασα, με το σταυρο που γυρναει και αλλαζει απο το κλασσικο ΧΒΟΧ σταυρο σε σταυρο οπως πρεπει να ειναι, διορθωνει αυτο το θεμα,αλλα επρεπε να το εχουν φτιαξει νωριτερα και να το δινουν στον στανταρ εξοπλισμο και οχι σαν εξτρα.Για το φωτισμο προσωπικα δεν με ενοχλησε ποτε,αλλα ειναι αναλογα το ατομο.Παντως πληροφοριακα δεν κανει να παιζεις σε τελειως σκοτεινο περιβαλλον,ασχετα αν το κανουν ολοι-και εγω… 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.