Κόντρα PlayStation 4 vs. Xbox One μέσα από ένα infographic

Οι next-gen κονσόλες gaming έχουν ανακοινωθεί και οι απανταχού gamers μαζεύουν χρήματα για να τις αποκτήσουν. Η μάχη αναμένεται μεγάλη και νικητής δεν υπάρχει. Οι νίκες σε επιμέρους μάχες θα κριθούν από τους διαθέσιμους τίτλους games και τις on-line εκδοχές τους. Στο infographic που ακολουθεί ξεδιπλώνονται τα όπλα που έχουν στη φαρέτρα τους το PlayStation 4 και το Xbox One.

Ποιο θα επιλέγατε και γιατί;

PS4 vs Xbox One infographic, Κόντρα PlayStation 4 vs. Xbox One μέσα από ένα infographic

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

για μενα ps4 ευκολα! δυνατοτερο, καλυτερο, φθηνοτερο, καλυτερα παιχνιδια

Γιώργος Κ.

Νομίζω ότι η 8η γενιά κονσολών θα αναδείξει νικήτρια τη Σόνυ γιατι η Μσ ξεκίνησε με πολλά λάθη (Αν και η προηγούμενη γενιά πάλι τη Σόνυ έδειξε νικήτρια ανάμεσα στις 2 – βάσει πωλήσεων)

dimosxania

η προηγουμενη γενια ανεδειξε ως νικητρια την nintendo και μετα την micro$oft και τριτη και καταιδρωμενη την σονυ.Επειδη ομως εδω περα στο ελλαδισταν ειμαστε γνωστα προβατα(φαινετε αυτο απο το ποδοσφαιρακι που προτιμαμε) γιαυτο οι περισσοτεροι πηραν ps3

Γιωργος Κ.

Δήμο από τα πανέμορφα Χανιά εγώ είπα ανάμεσα στις 2, πρώτον, (δεν έβαλα Ν μέσα) και 2ον για ρίξε και μια ματιά εδώ να δεις ποια έχει πιο πολλές πωλήσεις, πλέον
https://www.vgchartz.com/

χώρια ότι το 360 βγήκε και ένα χρόνο νωρίτερα του ps3 αλλά τα τελευταία 2 χρόνια πόνταρε στο κινεκτ και μόνο κι αυτό της γύρισε μπούμερανγκ (εξού και οι πωλήσεις)

bill r

Το Xbox δεν εχει καμια ελπιδα 🙁

Chris

κανένα Απο αυτα!! Ειναι για πιτσιρικάδες αυτα…

andreas kor

PS4 με τα 1000 και με την τιμη που θα εχει ειναι παρα πολυ δελεαστικο!!

Τασος

PS4 ΔΑΓΚΩΤΟ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Καλο και το Xbox one,απλα το PS4 ειναι καλυτερο γενικα…Και για αυτους που λενε για πωλησεις και τετοιες αηδιες,δεν πουλαει παντα το ουσιαστικα καλυτερο αλλα αυτο που διαφημιζεται καλυτερα….

Lefteris

Καταρχήν όσοι λένε για τιμή δε σκέφτονται σωστά, απλά η ms κάνει τη βλακεια να μην προσφέρει επιλογή αν θέλει κάποιος το κινεκτ ή οχι έτσι βγαίνει σε μεγαλύτερη τιμή απο του ps! Τωρα θα μου πείτε με το αντίστοιχο κινεκτ του πς είναι πάλι φθηνότερο, θα συμφωνήσω αλλά το πραγματικό κινεκτ είναι μίλια μπροστά!!! Για αυτό και ακριβότερο!
Παρόλα αυτά εγώ θα επιλέξω το πς4 γιατί βγαίνει νικητής στα χαρακτηριστικα αλλά και στα παιχνίδια λόγω του ότι αρκετά παιχνίδια βγαίνουν και για pc στο xbox.

Conx

Eee Xbox θεωρώ πιο ολοκληρωμένο σύστημα διασκέδασης…ε και βάσει της προηγούμενης γενιάς που ήταν 1η Nintendo 2η Microsoft και 3η sony δεν προβλέπω μεγάλες διάφορες μεταξύ των δυο τελευταίων. Λογικα 1η micro, 2η sony και 3η η Nintendo μιας και το wiι u πατωσε…

Γιωργος Κ.

conx έχεις μείνει κάποιος μήνες πίσω. Είπαμε σε πωλήσεις πλέον είναι 3ο το 360 με ένα μύριο πωλήσεις πίσω από το πλει 3. Αν και συμφωνώ με τον προλαλήσαντα που είπε ότι όλα είναι θέμα μάρκετινγκ

spiros s

Το wiiU δεν πατωσε έχει αρχίσει σιγά σιγά την ανάκαμψη μετά το Zelda πήρε τα πάνω του στην Ευρώπη και Αμερική, καλά παιχνίδια έρχονται και θα δούμε.

Εγώ αυτή την στιγμή κανένα από τα δύο δεν θα πάρω και ένας λόγος ότι τα πρώτα κομμάτια μπορεί να είναι προβληματικά, κάτι που μας έχει συνηθίσει η sony & Microsoft, άσε που πολύ θα μείνουν με αυτά που έχουν για αρκετό καιρό, και για λόγο το χρήμα δεν υπάρχει και ζητάνε πολλά και ότι έρχονται πολλά παιχνίδια ποιοτικά για αυτή την γενιά.
Και μην κρίνουμε ποιος είναι χαμένος και ποιος κερδισμένος ή μάχη δεν έχει ξεκινήσει καν.

Nio

Εγω εχω το 360 κ το play2. To μονο που αξιζε στο xbox ηταν το Halo. Για να παιξεις Tekken αστο. Ο σταυρος ειναι σε λαθος σημειο κ ενιαιος. Μετανιωσα που δεν πηγα στο play3. Δεν ξανα κανω λαθος. Οχι οτι ειχε καποιο προβλημα. Κ ο αδερφος μου (κυριος χρηστης) το ιδιο λεει.
Κατι αλλο. Οι εταιρειες θα επρεπε να προσφερουν δωρεαν online gaming στα παιχνιδια τους απο την στιγμη κ μονο που αγοραζεις τις κονσολες.
Κ ας ξεκινησουν κ κανα cloud gaming.

Sotiris

Σαν φανατικος χρηστης PC θα προτημουσα το PS4 με διαφορα η πιο καλη κονσολα που εχω δει ποτε και η τιμη της πραγματικα Value for money!!!!! PS4 +1

MANOS

Xbox DAY ONE που με το FORZA η FIFA δώρο και το κινεκτ στην ουσία βγαίνει φθηνότερο από κάποιον που θα πάρει PS4 με κάμερα και παιχνίδι και εννοείτε ότι το κινεκτ δεν κοστίζει μονο 60E που έχει η ψευτοκαμερα του PS γιατί είναι πολύ ανώτερο τεχνολογικά. Το κακό είναι ότι δεν σου δίνει την δυνατότητα να το πάρεις χωρίς κινεκτ φθηνότερα γι αυτούς που δεν το θέλουν. Μέγα λάθος η ισοπαλία στους αρχικούς τίτλους γιατί το PS πέρα από το KillZone όλα τα αλλα είναι πανηγύρια, το δε DriveClub μπροστά στο Forza δεν πιάνει μια με ελάχιστα εφέ φωτισμού και πολλά άλλα μείον. Oλοι γραφουν για την GDDR5(PS4) VS DDR3(ONE) αλλα κανεις δεν αναφέρει ότι το Xbox έχει esRam την οποια οποιος διαβάσει το τι κάνει σε συνδυασμό με DX11.2 θα καταλάβει ότι η διαφορα μηδενίζεται και στην ουσία λόγο της ενσωμάτωσης της esRam το XBOX δεν χρειάζεται GDDR5. Γιατί όμως δεν το αναφέρουν? Ίσος δεν θέλουν… X ONE λοιπόν από εμενα λόγο καλλίτερου χειριστηρίου, καλυτερων αρχικών τίτλων, καλύτερο online + τους πάνω από τριπλάσιους servers που ανακοίνωσε και της συνολικής εμπειρίας που ξέρει και έχει προσφέρει μέχρι τώρα η MS. Το hardware αν και φαίνεται δυνατότερο στο PS… Συνέχεια »

tiamat

ημoυν xbox funboy!!! γιατι το eye ειναι γατακι μπροστα στο τιγρη το kinect!!!! και γιατι το χειριστηριο του xbox ειναι το καλυτερο επισης,αλλα δε προκειται να ξαναπαρω microsoft προιοντα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ γιατι το καλοκαιρι πηγαν να μας τα κλειδωσουν ολα και αν δεν ηταν η sony να πει το μεγαλο “ΟΧΙ” η microsoft δε θακανε ποτε πισω για τα κλειδωματα!!!!!!!!!!!!…
οποτε απο νεο ετος εχουμε GOD OF WAR, FINAL FANTASY,GRAN TURISMO,ASSASINS CREED και λοιπες παιχνιδαρες σε SONY PLAYSTATION ΚΑΙ ΜΟΝΟ

spiros s

Διόρθωση; Η sony είπε στην αρχή για κλείδωμα της κονσόλας και μετά η Microsoft το έκανε στην πράξει, και μετά η sony βγήκε και είπε ότι το μηχάνημα είναι free που μόλις τώρα πρόσφατα πριν δύο εβδομάδες βγήκε ένας της sony και είπε ότι αν θέλει ο developer να κλειδώσει ένα παιχνίδι μπορεί να το κάνει.
Το θέμα αυτό δεν έχει λήξει ακόμα απλός το έχουν αφήσει στην αναμονή..

Μόνο η Nintendo αρνήθηκε όταν βγήκε το wiiu και είπε όχι σε όλα αυτά, και φυσικά όχι στην EA και γι’αυτό όλη αυτή η κόντρα προς την Nintendo όλη η αμερικανική developer της κάνουν αυτό τον πόλεμο και την διχάζουν έτσι. Να τα ξέρουμε καλύτερα πρώτου πούμε κάτι

Γιώργος Κ.

Συμφωνώ με τον Μάνο στο ότι το forza είναι εξαιρετικό. Αν και gt fan το forza έχει μια ξεχωριστή θέση για μένα (τα καλά να τα λέμε)
Επίσης συμφωνώ ότι το κινεκτ είναι τεχνολογικά ανώτερο της κάμερας και του move αλλά λυπάμαι πολύ που θα διαφωνήσω στο ότι δεν είναι τόσο ανταποκρίσιμο. Θέλει δουλειά ακόμη καθότι το κινεκτ του 360 είχε την πιο αργή ανταπόκριση από τα 3 (wii-motion controller , ps3-move)
Τέλος, ότι και να κάνουμε 100 ευρώ είναι 100 ευρώ και στις παρούσες εποχές δεν είναι λίγα. Χώρια που η ΜΣ στο βάζει σώνει και καλά να το αγοράσεις to kinekt, ένα περιφερειακό στο οποίο βασιζόμενη τα 2 τελευταία χρόνια έχασε τη μάχη εν τέλει (το κοινό, με λίγα λόγια της γύρισε τη πλάτη λόγω που βασίστηκε πολύ στο κινέκτ). Επομένως μήπως θα ήταν καλό να ανθεωρήσει κι αυτή της της επιλογή;

kostas

Αν και παντα μου αρεσε περισσοτερο το xbox και xbox 360 απο οτι τα playstation,αυτη την φορα sorry microsoft but i’m going for sony.

tech21man

Δεν με ενδιαφερουν τα 100 ευρω διαφορας ουτε το kinnect και το move. Στεκομαι μονο στο ποια παιχνιδια εχει το καθενα που να θες να τα παιξεις. Δεν μπαινω καν στο θεμα αν αξιζουν η οχι σε σχεση με ενα συγκρισιμο σε λεφτα pc.

Θελω να παιξω forza, project gotham racing και gears of war και halo. Ο,τιδηποτε αλλο ειναι μεχρι και κοινο στις τρεις πλατφορμες…Αρα…

Κατ ουσια, αν αντι για τα παραπανω θες να παιξεις gran turismo last of us κτλ…Η επιλογη ειναι το ps4…

To pc? Και 2000 ευρω πυργο να ειχα, δεν θα μπορουσα να παιξω αυτα τα παιχνιδια…οποτε…

SakisProHD

Από πότε υπάρχουν GDDR5 μνήμες RAM;Μήπως εννοούν την VRAM της κάρτας γραφικών;

Κωστας

Ρε παρτε Xbox να σωθητε..η καλητερη και η ποιο δυνατη παιχνιδοκονσολα ασχετα που δεν ειναι τοσο δημοφηλες οπως το Ps4..ξερω και απο PlayStation και απο Xbox και γιαυτο προτινω XBOX ΔΑΓΚΟΤΟ!!!!!!!

Γιώργος Κ.

Κώστα μετά από τόσα πολλά και μεστά σε νόημα επιχειρήματα πως να μην πάρουμε ΧΒΟΧ? #not

Alexboom

-Σταμάτησα να διαβάσω τη φωτό όταν είδα για μια ακόμη φορά να λένε οτι η Ραμ του PS4 ειναι DDR5….
-Δεν θα σχολιάσω τα περι τιμής, αφού το PS4 βγαίνει ακριβότερο με την κάμερα κι έχει ακριβότερους τίτλους.
-Ενας άλλος είπε ”σαν φανατικός χρήστης PC, θα προτιμούσα PS4”……ρε μεγάλε, αν είσαι φανατικός δεν θα προτιμούσες κονσόλα αλλά να σκάσεις τα μισά στον Η/Υ σου να δεις προκοπή.
Αν είσαι φανατικός PC χρήστης θα έχεις τα win8, με το xbox live, κι εκεί να δεις cloud party.

Θα έλεγα να μην παραμυθιάζεστε, σκεφτείτε καλά να πάρετε ένα htpc για το σαλόνι σας με αυτά τα λεφτά…να μάθετε τις διαφορές μεταξύ GDDR kai DDR, τον χρονισμό των APU κ.λπ.
Δεν υποστηρίζω το ΧΒΟΧ για κάποιο λόγο, μόνο επειδή βλέπω πόσο αδαείς είστε ορισμένοι, πιθανώς λόγω ηλικίας ή οπαδικότητας, και δεν σκέφτεστε καθαρά…
Είχα 2 PS2 κάποτε….προχθές αγόρασα ένα X360 γιατί το χρειάζομαι για δοκιμές, αλλά το PC μου παραμένει Βασιλιάς με win8 και καλύτερο και επεκτάσιμο hardware.

Panos

Με διαφορά PS4, δυνατότητες/υποστήριξη/καλύτερη τιμή/λιγότεροι περιορισμοί σε θέματα ανάγκης χρήσης Internet, αλλά και στα used games, κτλ. Επίσης, φίλος μου που δουλεύει Vancouver, Digital Media,και έχει συνεργαστεί με όλους τους ”μεγάλους”, μου λέει έχει προαποφασιστεί, οι developers this time they go with Sony..επίσης μου χε πει τέλη του 2008 ότι οι ”μεγάλοι'(σε top level meeting),από το 2009 θα στηρίζαν ps3, γιατί αρκετά ”τιμώρησαν”τη Sony, 2 χρόνια, που αρχικά το παίζε”δύσκολη” (και έπεσε μέσα,για αυτό, από τότε ξαφνικά άρχισε να πουλάει πολύ το ps3, μέχρι σιγά σιγά να φτάσει και να ξεπεράσει το 360 τελικά!). Στα του Ελλαδιστάν, η Sony Hellas δεν άντεξε τελικά(με Πλαίσια,Public κτλ), ενώ αρχικά λέγαν ίδια τιμή με Ευρώπη, 399 ευρώ, βάλαν το καπελάκι 10 ευρώ, και πήγε η τιμή 409…επίσης και στα bundles που ανακοίνωσαν 10+ ευρώ καπέλό κτλ(αλλά να λέμε και ευχαριστώ που τα φέρνουν ε!). Εντάξει το PS3 μας κάναν και το πήραμε από εξωτερικό όταν βγήκε(60 ευρώ καπέλο!), μη μας κάνουν και το PS4! Όχι για τα λεφτά..αλλά το γαμώτο που νομίζουν μας δουλεύουν! Α,και για να προλάβω xbox fanboys, το παλιό 360 μου χάλασε 2 φορές(σε ανοιχτό χώρο/σωστή χρήση), οπότε σιχάθηκα να παίζω με το ρίσκο μη κολλήσει και χάσω το gaming… Συνέχεια »

Νικος

To ps4 ειναι χαλια .Για να εισε καλος gamer χρειαζεσαι xbox one !!!

Iraklis

Η μόνη διαφορά για μένα ειναι ότι το χειριστήριο του ps4 βολεύει περισσότερο για παιχνίδια τύπου Fifa, ενώ του Xbox για fps. Η κόντρα Xbox vs ps ειναι για γυμνασιόπαιδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games PlayStation PlayStation 4 PlayStation 5

Playstation 2023 Wrap-Up: Αναδρομή στη gaming χρονιά σας και δωράκι από τη Sony

Το Playstation Wrap-Up 2023 της Sony είναι πλέον διαθέσιμο, με την εταιρεία να κάνει και ένα δωράκι στους παίκτες της.

Internet PlayStation 4 PlayStation 5 Sony

PS Plus Premium: Πρόσβαση σε 100 ταινίες της Sony δωρεάν

Oι συνδρομητές PlayStation Plus Premium και Deluxe θα έχουν ένα μοναδικό προνόμιο στην εφαρμογή Sony Pictures Core.

Games Microsoft Xbox Xbox One

Microsoft: Τέλος στη δημιουργία παιχνιδιών για το Xbox One

Ο επικεφαλής των Xbox Game Studios, Matt Booty, αποκάλυψε ότι η Microsoft δεν αναπτύσσει πλέον παιχνίδια το Xbox One.