Μαθήματα ιστορίας εν όψει PlayStation 4 [video]

Το PlayStation 4 θα παρουσιαστεί στον κόσμο την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και η Sony Computer Entertainment ετοίμασε μια σειρά από βίντεο που παρουσιάζουν τις προηγούμενες κονσόλες της. Η αρχή γίνεται με το πρώτο PlayStation που άλλαξε για πάντα το πρόσωπο της βιομηχανίας μας όταν βγήκε το 1994-95, ακολουθεί το PS2 και φτάνουμε μέχρι και το σημερινό PS3.

Δείτε τα βίντεο και πείτε μας τις εμπειρίες σας με αυτές τις κονσόλες.

PlayStation 4, Μαθήματα ιστορίας εν όψει PlayStation 4 [video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Ωραίες αναμνησεις……..

zak91

Αχ… εχουν περασει ολα απο τα χερια μου με αγαπημενα παιχνιδια crash bandicoot, gran tourismo και βεβαια grand theft auto! Ατελείωτες ώρες gaming αλλα πια, λιγο μετα τα 20 χρόνια εχω σταματησει τα παιχνιδια… Μονο λίγο στο ταμπλετ καμια φορα αν δεν εχω τι να κανω 🙂

Panos7GR

Αχ χρόνια..!! Εγώ όταν βγήκε το PS One ήμουν πολύ επιφυλακτικός να πω την αλήθεια. Ήμουν και ίσως εξακολουθώ να είμαι Nintendo fan, όμως όταν είδα από κοντά το PS One ξετρελαθηκα. Είχε το πιο άνετο χειριστήριο ever και φοβερά γραφικά για την εποχή του. Το αγόρασα φυσικά και έπεσε πολύ κάψιμο. Τα παιχνίδια με τον Crash Bandicoot φυσικά ήταν τα αγαπημένα μου. Αργότερα πήγα και στο PS2, όχι αμέσως βέβαια. Κι αυτή εξαιρετική κονσόλα. Στο PS2 είχα κολλήσει με τα Grand Theft Auto και περισσότερο με το San Andreas, συνέχισα να ήμουν λάτρης του Crash (εμμμ… νοσταλγίες των πιο παιδικών χρόνων είναι αυτές) και με τα PES. Τότε τα PES ήταν ελλιπέστατα, λάθος ονόματα κτλ όμως ήταν πιο ελκυστικά απ τα FIFA (για εμένα πάντα) άσχετα αν το FIFA πλέον έχει ξεφύγει απ τον ανταγωνισμό. Το PS3 δεν το έχω αγοράσει ποτέ μου τελικά. Ήμουν αρκετά μεγάλος για να πάρω μια κονσόλα. Άσε που είχα στήσει με λιγότερα χρήματα ένα gaming PC 1-1,5 χρόνο νωρίτερα, κι έτσι δεν με ελκουσε το PS3. Ωστόσο οπότε βρεθεί η ευκαιρία σε σπίτι φίλου με PS3 βάζουμε ένα Call of Duty έτσι να ξεσκουριασουμε… Τα PlayStation πάντα ήταν μπροστά απ την εποχή τους.… Συνέχεια »

Ανδρέας Τσάφος

PLAYSTATION FOR EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημήτρης Κ.

Αααχ βρέ Κώστα τι μας κάνεις πάλι μεσημεριάτικο,νοσταλγία στο φούλ.Μπράβο στην Sony πάντως για το υλικό που συγκέντρωσε,φέρνει ωραίες μνήμες :))

spyros

1. Παρε PS2
2. Παρε ολα τα Ratchet and Clanc
3, Κλειδωσου σε ενα δωματιο με ρευμα, τηλεοραση και φαγητο
4. Το Καψιμο δεν θα σταματησει ΤΕΛΟΣ

jim

ΤΟ EYETOY το ειδατε κατα τα αλλα η ms λεει kinetic = καινοτομια και κατ νε ο προτοτυπο που δεν εχει ξανα παρουσιαστει και αλλα τετοια στην παρουσιαση του!!!

nick

θυμάμαι όταν είχα αγοράσει το ps2 και ήμουν πανευτηχισμένος το είχα αγοράσει όταν είχε πρωτοβγεί και όλοι οι φίλοι μου είχαν έρθει στο σπίτι μου να το ανοίξουμε…σίγουρα οτι καλύτερο είχε βγεί εκείνη την χρονιά..

Κωνσταντίνος

jim@ το eye toy και το kinetic ειναι δυο εντελως διαφορετικες πατεντες.Το eye toy βασιζεται πιο στο software ,διοτι ειναι μια απλη καμερα και το kinetic βασιζεται σε hardware,μιας που ειναι πολυ πρωτοποριακη η τεχνολογια που χρησιμοποιει.

kostaszx

Αααχχχ… τι χρόνια. Παρότι δεν είχα αγοράσει εγώ PS one θυμάμαι ότι ένας φίλος που το είχε πηγαίναμε και παίζαμε τα παιδιά απο τη γειτονιά όταν έβρεχε. Μιλάμε για straight 2ωρο στο crash ( η ειρωνία, τοτε αυτό το θεωρούσαμε απόλυτο κάψιμο ) mortal kombat και δεν είμαι καλά. Παράλληλα, εγώ είχα πάρει το πρώτο PC 2 χρόνια μετά και έπαιζα mame32…….Γαμωτο δηλαδή… για εμένα αν θες να λέγεσαι gamer πρέπει να έχεις ζησει την εποχή της μαγειας , να κοντευεις να κλαψεις από την ομορφιά των γραφικών του shadow of the colossus όταν πρώτο βγήκε για το PS2 (σοβαρά τώρα, αμα δε το έχετε παίξει να το κατεβάσετε σε emulator η όπως αλλιώς θέλετε, πιστεύω ότι αξίζει) , να βριζεις τον φίλο σου που σε πέρασε απο την εσωτερική στο grab turismo στην τελική ευθεία που ήδη πανηγύριζες και να μη κάνω μεγαλύτερο post καλύτερα, αρκετά σας κούρασα ήδη. Απλά ευχαριστώ τους φίλους στα πρώτα σχόλια που μου έφεραν πίσω αυτές τους αναμνήσεις…

κώστας

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ PLAYSTATION 1—Καλά παιδιά μιλάμε τι να πρωτοθυμηθεί κανείς γι αυτές τις τρομερές εποχές…ήταν η μετάβαση στα 32 bit από τα 16bit τότε snes και sega mega drive που κυριαρχούσαν στις αρχές των 90ς–η-μετάβαση ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ AΛΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ για τα games γιατί πήγαμε από την 2d στην 3d era!….ΠΡΩΤΑ εξαπέλυσε η sega το τρομερό για την εποχή του SATURN και λέω ”εξαπέλυσε” γιατί όταν βγήκε το PLAYSTATION Π-Ρ-Α-ΓΜ-Α-Τ-Ι-Κ-Α έγινε πόλεμος μεταξύ τους στην αρχή από φανατικούς gamers και αρθογράφους (έχω ακόμα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ σε περιοδικά θρύλους της εποχής gamepro-pixel next generation,games,playstation magazine κλπ).Με την τεράστια θραύση όμως που έκανε το playstation ανάγκασε τη sega να κρυφτεί στο καβούκι της και οι εταιρείες στράφηκαν προς την Sony..μιλάμε για τίτλους σταθμούς στην ιστορία του gaming που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ άλλαξαν τα δεδομένα..έχουμε και λέμε FINAL FANTASY VII KAI VIII-GRAN TURISMO 1-2 -CRASH BANDICOOT 1-2-RESIDENT EVIL 1-2 (Ο ΧΑΜΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ!)-LEGACY OF KAIN SOUL REAVER-PARASITE EVE-CASTLEVANIA SYMPHONY OF THE NIGHT-ISS PRO KAI EVOLUTION αργότερα, SILENT HILL-ΟDDWORLD ABE’S ODYSSEY-MORTAL KOMBAT TRILOGY-COMMAND AND CONQUER KAI RED ALERT-RETALIATION(διπλό σε 2 tv με 2 playstation συνδεδεμένα με link cable και ΕΠΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ BROTHER)-NBA LIVE-NBA IN THE ZONE 1-2 -INTERNATIONAL TRACK AND FIELD-TEKKEN 1-2 ,SOUL BLADE (… Συνέχεια »

Γιωργος

Κωστας respect. Best comment ever! 🙂

ilias

Καλημέρα !!!
Κώστα πολύ ωραίο το άρθρο σου και το ταξίδι στο χρόνο. Συμφωνώ απόλυτα μόνο που εγώ δεν θα θέλω να κρύψω κανένα παιδί μέσα μου , θα βάλω τα πράγματα σε τάξη, θα δουν ποίος θα είναι ο gamer του σπιτιού. Χάχαχα !!!! Βασικά πριν κάτι βδομάδες μου καϊκε το ps3 και αναγκάστικα να πάρω άλλο (φυσικά σε καλή τιμή , έκατσε περίπτωση). Δεν ξέρω αν ήταν βιαστική κίνηση εν όψη του ps4…. τι λέτε;

Panos7GR

Μπα… Δεν νομίζω, ilias. Αν είχες τόσο πολύ “ανάγκη” το PS3 σου δεν ήταν βιαστικό. Εξάλλου όπου να ‘ναι μπορεί να παρουσιαστεί το PS4 επίσημα, αλλά θα αργήσει να το δούμε στα ράφια… Ειδικά και για την Ελλάδα θα κάνει κάτι παραπάνω μήνες ακόμα. Άσε που επειδή θα είναι ολοκαίνουριο η τιμή του θα είναι στα ύψη (όπως γίνεται πάντα). Οπότε συνέχισε με το ακόμα εξαιρετικό PS3 που έχει ακόμα πολλά ψωμιά (εδώ μετά από τόσα χρόνια βγαίνουν ακόμα ορισμένοι τίτλοι για το PS2, φαντάσου πόσο θα αντέξει το PS3). Κι όταν μπει το νερό στ αυλάκι και στρώσει η τιμή του και τα όλα του, πουλά το καινούριο σου PS3 και τα παιχνίδια που έχεις και θα σου έρθει πιο φθηνά 😉 Μην φοβάσαι θα υπάρχουν ακόμη αρκετοί που θα ήθελαν έστω και το PS3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games PlayStation PlayStation 4 PlayStation 5

Playstation 2023 Wrap-Up: Αναδρομή στη gaming χρονιά σας και δωράκι από τη Sony

Το Playstation Wrap-Up 2023 της Sony είναι πλέον διαθέσιμο, με την εταιρεία να κάνει και ένα δωράκι στους παίκτες της.

Games PlayStation PlayStation 5 Sony

Η Sony λανσάρει το πρώτο χειριστήριο PS5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Η Sony συνεργάστηκε με ειδικούς στην προσβασιμότητα για να κυκλοφορήσει ένα χειριστήριο PlayStation 5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες.

Gear PlayStation PlayStation 5 Sony

PS6: Φήμες και προσδοκίες για την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony

Το 2020 σηματοδοτήθηκε από την εντυπωσιακή παρουσίαση του PlayStation 5 από τη Sony, μια στιγμή που αναμένονταν με μεγάλη ανυπομονησία.