PlayStation Move, Έρχεται το Φθινόπωρο για όλα τα PS3

Η Sony Computer Entertainment (SCE) ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία του χειριστηρίου με αισθητήρες κίνησης (motion controller) PlayStation Move για το PS3. Το νέο PLAYSTATION MOVE MOTION CONTROLLER θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο, προσφέροντας μια μοναδική και υψηλής ευκρίνειας εμπειρία gaming, βασισμένη στην κίνηση, που δε συγκρίνεται με οποιαδήποτε άλλη πρόταση της αγοράς.

, PlayStation Move, Έρχεται το Φθινόπωρο για όλα τα PS3

Παράλληλα, η SCE θα λανσάρει επίσης το βοηθητικό χειριστήριο (sub-controller) του PlayStation Move, το οποίο θα χρησιμοποιείται για να προσφέρει ακριβέστερη πλοήγηση στο περιβάλλον του παιχνιδιού – στους χαρακτήρες και τα αντικείμενα. Η πλατφόρμα PlayStation®Move, η οποία συμπεριλαμβάνει το motion controller, το sub-controller και την κάμερα PlayStation Eye, σε συνδυασμό με μια πολύ δυνατή συλλογή τίτλων, θα προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διαδραστικής ψυχαγωγίας μέσω του PlayStation3.

Ο συνδυασμός του συστήματος PlayStation3 με την κάμερα PlayStation Eye αναγνωρίζει την ακριβή κίνηση, γωνία και θέση του χειριστηρίου PlayStation Move στις τρεις διαστάσεις του χώρου, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαύσουν μια «διαισθητική» εμπειρία, σαν να βρίσκονταν οι ίδιοι μέσα στο παιχνίδι. Το motion controller PlayStation Move προσφέρει ασύγκριτη ακρίβεια, χάρη στους ιδιαίτερα προηγμένους αισθητήρες του, στους οποίους περιλαμβάνεται ένα γυροσκόπιο τριών αξόνων, ένα επιταχυνσιόμετρο (accelerometer) τριών αξόνων, έναν αισθητήρα μαγνητικού πεδίου, αλλά και μια σφαίρα που αλλάζει χρώματα, εντοπιζόμενη από την PlayStation Eye camera.

Μέσω του συστήματος PlayStation Move, τόσο οι γρήγορες, όσο και οι πιο «λεπτές» κινήσεις μπορούν να καταγραφούν, είτε ο παίκτης κουνά τη ρακέτα του τένις, είτε ζωγραφίζει με ένα πινέλο! Με το PlayStation Move και μέσω των πλήκτρων «δράσης» και της αναλογικής σκανδάλης, οι χρήστες μπορούν να εισάγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες στο σύστημα, ενώ δέχονται σωματική ανάδραση από τη λειτουργία δόνησης και οπτικές πληροφορίες από τη σφαίρα, χάρη στη δυνατότητά της να απεικονίζει μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Επιπλέον, η PlayStation Eye camera έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τη φωνή ή την εικόνα του παίκτη, δημιουργώντας μια εμπειρία Επαυξημένης Πραγματικότητας (augmented reality).

, PlayStation Move, Έρχεται το Φθινόπωρο για όλα τα PS3

Το sub-controller του PlayStation Move είναι σχεδιασμένο για χρήση με το ένα χέρι και δημιουργήθηκε, προκειμένου να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις επιλογές παιχνιδιού που προσφέρει το PlayStation Move. Tο sub-controller PlayStation Move διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό, με καμπύλες, απόλυτα ταιριαστό με το motion controller, ενώ θα έχει έναν αναλογικό μοχλό και πλήκτρα κατεύθυνσης, τα οποία θα επιτρέπουν στους παίκτες να ελέγχουν την κίνηση των χαρακτήρων ή να επιλέγουν κατεύθυνση. Όπως όλα τα άλλα ασύρματα χειριστήρια για το PlayStation 3, διαθέτει μια ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, αλλά και τεχνολογία Bluetooth, που επιτρέπει στο χειριστήριο να μεταφέρει τις πληροφορίες των κινήσεων σας στο PlayStation 3, χωρίς να απαιτείται η χρήση καλωδίων. Το motion controller PlayStation Move και το sub-controller θα διευρύνουν περαιτέρω την gaming εμπειρία στο PlayStation 3, είτε μέσω παιχνιδιών που θα αξιοποιούν αμφότερα τα χειριστήρια ή τίτλων που απαιτούν μόνο το ένα.

Η παρουσίαση των χειριστηρίων PlayStation Move αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τη βιομηχανία, αλλά και από 36 συνεργαζόμενες εταιρείες ανάπτυξης και έκδοσης παιχνιδιών, που έχουν αποφασίσει να υποστηρίξουν τη νέα πλατφόρμα. Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2010, τα Worldwide Studios της SCE θα κυκλοφορήσουν περισσότερα από 20 παιχνίδια, τα οποία είτε είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για την πλατφόρμα PlayStation Move ή απλώς υποστηρίζονται από αυτήν.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
konstantinos

aidia mm fainetai

Λευτέρης

Έμενα πάλι όχι είναι πολύ ένδιαφέρον και πέριμενω κάτι κάλο να δω σε ότι άφορα τα παιχνίδια κίνησης…..

Κώστας Βλαχάκης

Οι hardcore gamers το κράζουν!
Προσωπικά πιστέυω ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη.

Antreas Psyntrides

Δεν το λες και άσχημο. Για χαβαλέ περισσότερο είναι όμως, όχι τίποτα παραπάνω…

Staf

Eντελως αντιγραφη Wii. Eνταξει δεν ειναι και για κραξιμο.
Αν βγαλουν καλα παιχνιδακια..γιατι οχι??

Κώστας Βλαχάκης

Το Game20.gr έχει τις πληροφορίες για να νέα games https://game20.gr/news/playstation-move-first-games-4851

Staf

Eνταξει για αρχη καλα ειναι.Μου αρεσε το Fighter.Aν βγει και σε ΤΕΚΚΕΝ….Ολα τα λεφτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.