Πρώτη επαφή με το PlayStation Vita στα Public

Ελάχιστος καιρός απομένει μέχρι την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου PlayStation Vita στα μέρη μας, και η ελληνική αγορά – με τα διάφορα προβλήματά της – ετοιμάζεται για το μεγάλο γεγονός. Σήμερα βρέθηκα στο Public Συντάγματος για μια σύντομη επαφή με το νέο φορητό της Sony και οι εντυπώσεις μου με μια λέξη μπορούν να χαρακτηριστούν εξαιρετικές. Το PS Vita είναι ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα.

Πανέμορφο, άνετο στο χέρι και όχι ενοχλητικά βαρύ. Πολύ ωραίο και λειτουργικό… λειτουργικό σύστημα, με την οθόνη αφής να κλέβει την παράσταση και να κάνει τα πάντα. Από τις εφαρμογές που λειτουργούσαν, με εντυπωσίασαν τα διάφορα mini-games που σου μαθαίνουν τις λειτουργίες του φορητού. Όσο για τα παιχνίδια, πραγματικά θα σας αφήσουν άναυδους μόλις τα δείτε. Uncharted και Wipeout χωρίς υπερβολή είναι σα να παίζετε PS3 σε φορητό. Πολύ γέλιο και το Little Deviants, για όσους θέλουν κάτι χαλαρό. Τσεκάρετε ορισμένες φωτό από το event παρακάτω και πείτε μας αν έχετε βάλει μπρος για αγορά PS Vita!

To Sony PlayStation Vita κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου σε δύο εκδόσεις W-Fi με 250 ευρώ και Wi-Fi 3G (όχι δεν θα παίρνει τηλέφωνα! μόνο για σύνδεση στο ίντερνετ) με 300 ευρώ.

, Πρώτη επαφή με το PlayStation Vita στα Public

, Πρώτη επαφή με το PlayStation Vita στα Public

, Πρώτη επαφή με το PlayStation Vita στα Public

, Πρώτη επαφή με το PlayStation Vita στα Public

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis Tsagkarakis

Φαίνεται πολύ καλό αλλά για να προσγειωθούμε στη πραγματικότητα η επιτυχία του θα φανεί στο κατά πόσο εύκολα μπορεί να “σπάσει” ώστε να το προτιμήσει ο κόσμος…

και λέγοντας κόσμος δεν εννοώ τα παιδιά μιας και δεν θα αγόραζα σε ένα παιδάκι μια συσκευή των 250ευρώ για να την κάνει μπαλάκι..!!!

Λευτερης360

πως ακριβως θα βαζουμε τα παιχνιδια
θα ειναι οπως το παλιο;

Techfan

Λευτερη, θα εισερχονται στην κονσολα σαν καρτα μνημης.

Με διαφορα η καλυτερη φορητη παιχνιδομηχανη, αλλα αξιζει στο επιπεδο τιμης των επιτραπεζιων? Its your call…

techviewGr (Iphonias)

https://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_Vita
quad core κα πεταει η συσκευη…

michkost

Παιδια, εμενα πολυ χοντρο μου φανηκε. Εσεις τι λετε???

mic17

από τι έχω δει αυτό είναι το 1004 άρα θα βγάλουν μοντέλα όπως το psp, το 2004 μάλλον θα είναι το slim

kkouzinas

@mic17 κανεις λαθος το 1004 κυκλοφορισε στις γιορτες 100 ευρω αυτο αλλο τελειως.και τα παιχνιδια θα τα αγοραζεις με πιστωτικη καρτα μου φενεται μεσα απο την κονσολα.(δεν ειμαι σιγουρος)

mic17

αυτό είναι το 1004-Ε

kkouzinas

ααα οκ σορρυ αυτο δεν το γνωριζα

Nickolas

Τα γραφικά των παιχνιδιών και τα ίδια τα παιχνίδια φαίνονται εξαιρετικά, ωστόσο οι τιμές είναι λιγάκι τσιμπιμένες και δε μιλάω μόνο για την κονσόλα. Για αρχή ακτός από τα 250 ευρώ πρέπει να πάρεις και κανα 2 παιχνίδια, δηλαδή ανεβαίνουμε στα 350, μετά μην ξεχνάμε οτι αν θες να κατεβάζεις περιεχόμενο για την κονσόλα όπως εφαρμογές που μάλλον θα βγουν ή άλλα παιχνίδια από το playstation store χρειάζεσαι και κάρτα μνήμης. Το κακό με την κάρτα μνήμης είναι οτι δέχεται δικές του και οχι micro sd, οπότε για τα 16gb δώστου άλλα 50 ευρώ. Φτάσαμε δηλαδή αισίως τα 400 ευρώ. Δύσκολα τα πράγματα ειδικά τώρα που έχει πέσει η τιμή του 3DS. Προσωπικά πάντως και μόνο για τα γραφικά θα το έπαιρνα αν και μάλλον θα περιμένω λιγάκι να δω αν θα πέσει η τιμή του.

MinosChr

Έχω κάνει preorder από Δεκέμβριο και μετράω αντίστροφα! Αν κάποιος άλλως έχει κάνει μπορεί να μου πει αν έχει παραλάβει ήδη το preorder pack ή αν θα το πάρει εκείνη την ημέρα(22/2)? Γιατί σε παλιότερο άρθρο για το Vita είχα διαβάσει σε σχόλιο πως κάποιος το είχε παραλάβει ήδη!!!

Tony Cool

Εκπληκτικο μηχανημα.Κριμα που θα παει απατο…

Mike

Πραγματικα αν ηταν να επιλεξω αναμεσα στο 3DS και το Vita 1000φορες το Sony. Το 3ds μετα απο μιση ωρα σου εχει κανει τα ματια χωμα με την οθονη του. Περα του οτι τα παιχνιδια θα ειναι κλασεις ανοτερα σε θεμα γραφικων…

Σταυρος

Το έχω παραγγείλει ήδη εδώ και λίγο καιρό από τα public Γλυφάδας. Μεγάλος fan των βιντεοπαιχνιδιών αλλά και του σοβαρού φορητού gaming. Περιμένω πως και πως. Άλλωστε μαζεύω λεφτά απο τότε που έμαθα ότι θα βγει. Τα μάζεψα με κόπο και τώρα απλά περιμένω.

spiros

MinosChr…. εμενα μου εχει ερθει το preorder pαck εδω και 1 μηνα και…..!!!

kats

Tony cool,
Δεν ειναι κριμα να κραζεις κατι το οποιο δεν εχει κυκλοφορισει ακομα;οποιες και να ειναι οι πωλησεις του προκειται για μια πολυ καλη συσκευη για games.μπορει πλεον οι hardcore gamers πλεον να εχουν στραφει σε tablet και high-end smartphones αλλα ειναι μια πολυ καλη προταση..

Tony Cool

@kats
Δε με καταλαβες φιλε μου,οχι απλα δεν το κραζω,αλλα το θεωρω την καλυτερη φορητη κονσολα ολων των εποχων απο πλευρας hardware και ενα απο τα καλυτερα gadgets γενικα.Ομως θα πουλησει μονο σε users που θελουν σοβαρο φορητο gaming οπως ο φιλος Σταυρος πιο πανω.Και αυτοι οι users ειναι ελαχιστοι.Το μεγαλυτερο ποσοστο που θελει hardcore gaming το κανει στο pc η στην κονσολα του,και αν θελει casual gaming το κανει στο κινητο του (ναναι καλα το ios και το android) η σε φορητο της nintendo.Ενα απλο παραδειγμα:το psp ηταν απειρως ανωτερο σε hardware απο τα ds,ομως το ds πουλησε εκατο εκατομμυρια κομματια παραπανω!!!Μιλαμε για τρελα νουμερα.Μακαρι να αλλαξει πολιτικη η sony στις τιμες και να αφησει τις γυφτιες επιτελους(εν ετη 2012 να ειναι συμβατο μονο με δικες της m.cards που τις πουλαει και πανακριβα) και να σαρωσει!

MinosChr

@spiros Από ποιο κατάστημα το έχεις παραγγειλει?

Βασίλης Ταγαράκης

Το έχω προπαραγγείλει κι εγώ εδώ και καιρό !!! Το περιμένω πως και πως !!!!!!!!

karma

Και τι με νοιάζει εμένα αν θα πάει άκλαφτο ή όχι ????
Αφού θα παίζω PS2 & PS3 παιχνίδια On The Go μαζί με πολλές άλλες “smart” λειτουργίες, ας είμαι και ο μόνος που θα το αγοράσει !!!! Και άσε τους άλλους να είναι με την νικήτρια Nintendo αφού τους τιμάει !!!! :Ρ

Tony Cool

Φυσικα και δε σε νοιαζει,απο τη στιγμη που θα καλυπτει τις αναγκες σου θα εισαι αρχοντας!Το θεμα ειναι ομως πως σε επηρρεαζει και εσενα το ποσο καλα θα παει το προιον.Οσο πιο καλα παει στις πωλησεις τοσο περισσοτερα καλα games και apps θα βγαζουν οι εταιριες,θα ασχολουνται περισσοτεροι developers μαζι του για να φτιαξουν καινουριες μοντες,η sony θα το υποστηριζει περισσοτερο κλπ κλπ. Οχι βεβαια πως μια ενδεχομενη αποτυχια του θα σε αποτρεψει να το αγορασεις αφου το γουσταρεις,προς θεου,απλα,κουβεντα να γινεται! 😀

kkouzinas

@tony cool και βεβαια η nintedo θα πουλαγε παραπανω γτ το πιτσιρικη το 5χρονω δεν μπορει να παιξει τα παιχνιδια τα δυσκολα 😉 γιαυτο και πηρε nintedo για να παιζει μαριο και αλλα παιχνιδια τετοιας κατηγοριας.(αν αγοραζα νιντεντο θα το επερρνα μονο και μονο για να παιζω μαριο !!!)

Tony Cool

@kkouzinas
Εννοειται φιλε μου.Την αγοραστικη δυναμη στα games την εχει το πιτσιρικι,οχι εγω και εσυ.Εμεις που μπορει να ειμαστε 30-40 χρονων και να εχουμε σπιτι και αυτοκινητο κοιταμε πως να τσιπαρουμε την κονσολα,πως να κατεβασουμε πειρατικα τα games απο το internet και πως να εξοικονομησουμε και το τελευταιο ευρω.Το πιτσιρικι ξερεις τι κανει;Παιρνει χαρτζηλικι 50 ευρω απο τον παππου,αλλα τοσα απο τη γιαγια,το θειο,τη θεια,το μπατζανακη παει στο μαγαζι και σκαει μια 200αρα ζεστη στη nintendo για το mario,το zelda,τα pokemon και τα nintendogs!!!Λες να ειναι τυχαια τοσες δεκαετιες στην κορυφη;Στη nintendo βλεπουνε κατι gears of war,uncharted,skyrim κλπ και γελανε!

Spiros

Minos..chr…Απο το πλαισιο το εχω κανει preorder μπαμμπαμ το στειλανε το preorder pack!!!

kkouzinas

@tony cool εγω 16 ειμαι και θελω hardward games και γενικα οτι θες εσυ θελω και εγω αλλα αντι για χατζιλικια δουλευω συνεργιο τα πρωινα βραδυ σχολειο.και με συγκρινω με τον ξαδερφο μου που ειναι 9 χρονων που παιζει μαριο στο νιντεντο και εγω να λιωνω στο call of duty στο ps3 και να μου λεει μου το περνας χαχαχα.και τωρα δεν θα το τσιπαρο το ps vita για να παιζω Online γτ με το σπασμενο το ps3 δεν μπορω 🙁

Tony Cool

Μπραβο σου και σου ευχομαι να το χαρεις το vita γιατι το αξιζεις και με το παραπανω.Καλα θα κανεις που δεν θα το τσιπαρεις στην αρχη,συνηθως εχουν ρισκο τα αρχικα τσιπαρισματα.

Dark_Zompie 7

Το Vita εχει καλα χαρακτηριστικα και τελεια γραφικα. Πρωτα να πεσει η τιμη γιατι με 250€ παιρνεις ενα PS3! Δηλαδη ελεος…..

mitsos

ουαου τελειο

Σταυρος

Eτσι και βγαλει casual παιχνιδια τυπου iOS/android, ευκολα δηλαδη χωρις να χρειαζεται πτυχιο για να τα παιξεις νομιζω οτι πραγματικα θα σαρωσει.

Το hardware υπαρχει. Το θεμα ειναι το software αν θα ειναι δυνατο.

Φαντασου να σου δωσει το android app store και να κατεβαζεις casual παιχνιδακια στο ps vita. Μαζι με COD να εχεις και ενα tower defence. Χαμος.

Τεσπα, sunday short fest οπως λενε και στο ραδιο αρβυλα, λιγες μερες μεινανε. 🙂

karma

Σταύρο, με ποια ακριβώς λογική θα δινες 450 ευρώ για να παίζεις με (ο θεός να τα κάνει) παιχνιδάκια ?????

Σαφέστατα και θα χει Angry Birds, Snooker και άλλα διάφορα περισσότερο casual πράγματα αλλά προσωπικά θα το θεωρούσα μεγάλη ρεζίλα να εστιάσει η Sony σε τέτοια παιχνίδια, η δύναμη και το βάθος των κανονικών παιχνιδιών είναι που δίνουν στις παιχνιδομηχανές το προβάδισμα από τα κινητά και τα pmps, δεν υπάρχει λόγος να εστιάσει η Sony & η Ninty σε αυτά …

Σταυρος

Δεν εγραψα να εχει μονο αυτα βρε. Ετσι θα εχανε απο τα αποδυτηρια. Κατα την γνωμη μου πρεπει να εχει και αυτα. Ο κοσμος κατα την αποψη μου εχει αρχιζει να κουραζεται με τα παιχνιδια τετοιου τυπου και εννοω cod, uncharted και λοιπα. Δεν υπαρχει χρονος για να παιζεις ετσι πλεον. Τα σημερινα παιχνιδια θελουν αφοσιωση, ”να κολλας ενσημα” στο παιχνιδι, να ασχοληθεις μαζι του με ενταση, να γραφεις ωρες ατελειωτες. Τα 2 παιχνιδια που εγραψα δεν τα εγραψα τυχαια. Εχω καει και με το δευτερο συνεχιζω να καιγομαι. Ειμαι 37 και παιζω κανα 5ωρο την μερα. Κι’ ομως, αν το αφησω 2-3 μερες, με αφησε και αυτο. Θα μπω να παιξω και θα εχω χασει την μπαλα μεχρι να συντονισω παλι. Ασε για το online, εκει αν κατσεις εκτος 2-3-5 μερες, παει το εχασες. Αυτο με κουραζει. Θα ηθελα να εχω και μερικα παιχνιδακια που απλα με χαλαρωνουν. Οτι ωρα και να το πιασω, οσες φορες και να το πιασω να μην χρειαζομαι μεταπτυχιακο για να παιξω. Απλα, παιζω. !!!!!! Το vita λοιπον που μπορει να κανει παπαδες, θα ηθελα να το κανει ΚΑΙ αυτο. Μπορει και νομιζω χρειαζεται. Υ.Γ. Σκεψου να μπορουσαν με καποιον τροπο (δικαιωματα) να μπορουσαν… Συνέχεια »

karma

Σταύρο, πάντα φιλικά, κουβέντα κάνουν δύο gamers : ) Θεωρώ τον εαυτό μου hardcore gamer, αν και παίζω, λόγω υποχρεώσεων, λίγότερο από σένα … Ο λόγος είναι ο ακριβώς αντίθετος, έχω ένα Xperia Play και τα παιχνίδια του είναι παιχνίδια μιας μέρας και ούτε, κάποια από αυτά δεν τερματίζουν και ούτε πρόκειται να τερματίσουν ποτέ και αυτό το πράγμα με σκοτώνει (Fruit Ninja, Speedcar, Drag Racing κτλ κτλ) .. Μόνο καναδυό παιχνίδια είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω τόσο σε διάρκεια/απόλαυση όσο και σε touch (Angry Birds κλασσικά) … Είμαι σε γνωστό forum για PSP Hacking και δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κανέναν να λέει πως δεν του αρέσουν τα “φαβορί” του PSP,Xbox, PS3, Wii κ.α. Αντιθέτως όλοι λένε πως θα θελαν κάτι παραπάνω και όχι τόσο να ξεζουμίζουν οι εταιρίες τα γνωστά ονόματα όπως Metal Gear, Forza, Gran Turismo κτλ κτλ Κάτι που θα σε χαροποιήσει ιδιαίτερα, επειδή πριν από 7 μήνες που παρουσιάστηκε το Vita είχα πεθάνει να γράφω ειδήσεις (: Ρ) η Sony έδινε πολύ βάση σε τέτοια απλά παιχνιδάκια τύπου iOS & Android … Μικρές ιδέες όπως τα Snooker, Golfάκια και Abe’s Odyssey παιχνιδάκια μέχρι και καινοτόμες ιδέες όπως το Little Devians, Gravity Rush & ένα άλλο παιχνιδάκι… Συνέχεια »

kkouzinas

@kama εκανες ενα λαθος στα παιχνιδια που δεν τερματιζουν το drag racing τερματιζει αλλα μπορεις και παιζεις πιστες εριμη να περνας τον χρονο σου εγω εχω αγορασει ολα τα αυτοκινητα και στα περισσοτερα εχω φτιαξει και σοσμαν!

Σταύρος

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Άλλωστε νομίζω τα ίδια λέμε πάνω κάτω. Όσο για τα mame, θα ήθελα κάποια στιγμή να τα πούμε αλλά δεν έχω mail σου. Το έχω κάνει και εγώ, αλλά μια επίσημη υποστήριξη θα ήταν ένα εκπληκτικό δώρο για μας. Παλιούς να γράψω, καμμενους να γράψω… Ότι και να γράψω, το γράφω με χαμόγελο και πολύ καλή διάθεση γιατί ειναι ωραίο χόμπι γαμωτο. 🙂

karma

Σταύρος αν googleάρεις “psp karmaki” θα βρεις καλά πράγματα : Ρ ..

Σταυρος

Ειμαι σε αυτο το φορουμ. 😉

Κώστας

Έδω κάτω συνδίασα το πλήρες πακέτο για εμένα:

Sony PS Vita κονσόλα 1104 Black 3G + Preorder pack (Vodafone+Wipeout 2048) = 299,80 €
Codemasters F1 2011 (PS Vita) = 44,90 €
Sony Uncharted Golden Abyss (PS Vita) = 47,40 €
EA FIFA Football (PS Vita) = 49,90 €
Sony PS Vita In ear Headset = 19,90 €
Sony PS Vita Memory Card 16GB = 49,90 €
Sony PS Vita Portable battery charger = 49,90 €
Sony PS Vita Starter pack = 25,01 €

Σύνολο : 586,71 €

Η τιμή ξεφεύγει πάρα πολύ..Μένω PS3 ακόμα..

MinosChr

Απο οσους το παρελαβαν σημερα βρηκε κανεις την εφαρμογη Skype? Στο store στα social δεν την εχει! Btw το Uncharted μεχρι chapter 10 που εχω φτασει ειναι πολυυυ καλο αν και λιγο ευκολο(στο hard εχει και very hard)

Κώστας Βλαχάκης

Δεν υπάρχει ακόμα διαθέσιμη, ούτε εγώ τη βρήκα πριν λίγο που έψαξα. Λογικά σήμερα θα έπρεπε να είναι. Ίσως αργότερα ή τις επόμενες ημέρες. Από άλλα free τι ανακάλυψες; Εγώ κατέβασα Facebook, Foursquare και Flickr.

MinosChr

Εγω Facebook και Livetweet δε βρηκα κατι αλλο free ουτε το πολυεψαξα κιολας να σου πω την αληθεια! Πρωτες εντυπωσεις? Α, μια υποδοχη που εχει διπλα απο τo game slot τι ειναι?

Κώστας Βλαχάκης

Για αξεσουάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.