Pokemon Go: 200 εκ. δολάρια τζίρο τον πρώτο μήνα

Το Pokemon Go κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 7 Ιουλίου και ο πρώτος μήνας κυκλοφορίας του έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στο mobile gaming και όπως όλα δείχνουν σπάει και τα ταμεία για την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η Niantic, εταιρεία που έχει κατασκευάσει το Pokemon Go με έδρα το San Francisco στις ΗΠΑ έχει εισπράξει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το ποσό είναι χρήματα που αφορούν τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του ιδιαίτερα δημοφιλούς παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας. Το νούμερο αυτό δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, αλλά μια εκτίμηση τζίρου από την εταιρεία Sensor Tower η οποία και ασχολείται με τέτοια στοιχεία.

Pokemon Go, Pokemon Go: 200 εκ. δολάρια τζίρο τον πρώτο μήνα

Στο γράφημα μπορεί να δει κανείς το τζίρο του Pokemon Go, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος από τα τρία mobile games της σύγκρισης, αλλά όταν αυτό έγινε διαθέσιμο στην Ιαπωνία ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Το δεύτερο σε κέρδη παιχνίδι είναι το Clash Royale, ενώ το ιδιαίτερα δημοφιλές Candy Crash Saga είναι με διαφορά τρίτο.

Αν και ο τεράστιος ντόρος των πρώτων ημερών έχει μειωθεί, το Pokemon Go εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των δημοφιλέστερων παιχνιδιών του App Store της Apple.

Pokemon Go, Pokemon Go: 200 εκ. δολάρια τζίρο τον πρώτο μήνα

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Knight Rider

Γιατι εχουν παθει τοσο εξαρτηση και να ειναι κολλημενοι σε μια οθονη αντι λιγο να χαρουν την μερα εξω με τους φιλους τους ???
Πολυς κοσμος γενικα δεν παει καλα και νομιζουν οτι ετσι θα εχουν καλυτερη ζωη και οτι και καλα θα εχουν καλυτερη ψυχολογια και πως θα ξεφυγουν απο κατι (οπως πχ με τα ναρκωτικα ενα πραγμα).
Δεν εχω κατι με τα pokemon και πραγματικα μου αρεσουν πολυ αλλά αυτο το πραγμα το να πρεπει να εχεις GPS + Δεδομενα MB = Ύποπτο

parisX

knight rider σορρυ αλλα τελειως ακυρη η τοπεθετηση σου!!!!

Techskepticon

Το pokemon go έχει σχέση με το pokemon όσο η Αγγλία με την ΕΕ και οι παίκτες παίζουν απλά ένα παιχνίδι όσο η Ελλάδα είχε κυβερνήσεις που δούλευαν για το συμφέρον τους. (πολιτικό σχόλιο σε ένα cashmachine παιχνίδι)

Solon

Τα ακούς Τσουκαλά; Με 200 μύρια τζίρο σε ένα μήνα τα πόκερμον θα σε g@m1$0YN όχι εσύ αυτά!

Solon

To παραπάνω σχόλιο για όσους είδαν το video
https://www.youtube.com/watch?v=EkJ7zjShn1Q

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games iOS iPhone 13 Pro iPhone 13 Pro Max

Pokemon Go: Καλύτερη λειτουργία στα iPhone με την τελευταία ενημέρωση

Η Niantic κυκλοφόρησε την ενημέρωση 1.191.0 για την εφαρμογή iOS του Pokemon Go, επιτρέποντάς της να τρέχει σε υψηλότερους ρυθμούς τα καρέ.

Games Niantic Pokemon Go

Harry Potter Wizards Unite: Κλείνει μέσα στο 2022

Από τις 6 Δεκεμβρίου 2021, το Harry Potter: Wizards Unite θα αφαιρεθεί από το App Store, το Google Play και το Galaxy Store

Games Niantic Pokemon Go

Pikmin Bloom: Οι δημιουργοί του Pokemon Go ετοιμάζουν το επόμενο AR παιχνίδι

Το στούντιο Niantic έχει τώρα νέα σχέδια για το μέλλον του AR καθώς φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει 3D ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα λανσάρει ένα spin-off του Pokemon GO και ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι AR, που ονομάζεται Pikmin Bloom.

Games Niantic Pokemon Go

Niantic: Πήρε 5 εκατ. δολάρια από δημιουργούς cheat για το Pokémon GO

Το 2019, η Niantic είχε καταθέσει μήνυση ενάντια σε δημιουργούς cheat για τα παιχνίδια της. Τελικά, η υπόθεση έκλεισε με διακανονισμό.