Pokemon Go: Στα 950 εκατ. δολάρια τα έσοδα μόνο το 2016

Το Pokemon GO είναι το παιχνίδι που διατέθηκε το καλοκαίρι του 2016 κάνοντας τεράστια επιτυχία, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ παράλληλα έστρεψε τα βλέμματα όλων στο mobile gaming. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για έσοδα που θα έφταναν το 1 δισ. δολάρια τον πρώτο χρόνο.

Ωστόσο το παιχνίδι ξεπέρασε τις προσδοκίες. Πριν περάσει ο χρόνος κατάφερε να έχει έσοδα 950 εκατ. δολαρίων μέσα στο 2016. Το παιχνίδι διατίθεται δωρεάν στους παίκτες, όμως υπάρχουν in-app αγορές, με τους παίκτες να αγοράζουν διάφορα εργαλεία για να πιάσουν το αγαπημένο τους Pokemon και να ανέβουν level.

Το παιχνίδι που αναπτύχθηκε από τη Niantic, ήταν το πρώτο που έφτασε τα 600 εκατ. δολάρια και γίνεται το πρώτο που ξεπερνά τα 800 εκατ. δολάρια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Χρειάστηκαν μόνο 110 μέρες, που είναι ο μισός χρόνος από το Candy Crush Saga (που χρειάστηκε 250 μέρες). Να σημειωθεί ότι το Pokemon Go δεν ήταν διαθέσιμο παντού αρχικά.

Pokemon Go revenue, Pokemon Go: Στα 950 εκατ. δολάρια τα έσοδα μόνο το 2016

Μπορεί τα έσοδα να εκτοξεύτηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όμως τα Pokemon στα συνολικά έσοδα έρχονται στην τρίτη θέση μετά από Monster Strike και Clash Royale.

Το Pokemon GO έφτασε 500 εκατ. downloads από τότε που κυκλοφόρησε, οι παίκτες του συνολικά έχουν διανύσει 8.7 δισ. χιλιόμετρα. Εκτιμάται ότι η επιτυχία του παιχνιδιού έγκειται στο ότι προσέλκυσε άτομα που δεν ήταν gamers.

Pokemon Go revenue, Pokemon Go: Στα 950 εκατ. δολάρια τα έσοδα μόνο το 2016

Pokemon Go revenue, Pokemon Go: Στα 950 εκατ. δολάρια τα έσοδα μόνο το 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mourgos1234

Ετσι οπως το καταντησανε μετα τον Αυγουστο του 2016 τωρα πια το παιζουν ελαχιστοι και αρα τα εσοδα του μπορει και να μην φτασουν τα 100εκ για ολο το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Niantic

Niantic: Απολύει 230 υπαλλήλους, ακυρώνει παιχνίδια NBA και Marvel

H Νiantic, η εταιρεία πίσω από το hit Pokemon Go, απέλυσε 230 υπαλλήλους, ένα χρόνο αφότου απέλυσε ακόμα 90 υπαλλήλους.

Gear Niantic

Η Niantic παρουσιάζει πρωτότυπο AR headset με τον Snapdragon AR2 Gen 1

Στο Snapdragon Summit 2022, η Niantic παρουσίασε την τελευταία της έκδοση του AR headset της για εξωτερικούς χώρους.

Games Pokemon

Pokemon: O Ash Ketchum είναι παγκόσμιος πρωταθλητής – Χρειάστηκε μόλις… 25 χρονια

Ο Ash Ketchum ξεκίνησε την πορεία του στον κόσμο των Pokemon με έναν μόνο στόχο να γίνει παγκόσμιο πρωταθλητής και μετά από 25 χρόνια, σχεδόν μία ζωή, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Smartphones featured Pokemon Samsung

Η Samsung ετοιμάζει ένα Pokemon Edition Galaxy Z Flip3

Ένα  δώρο στους φανατικούς θαυμαστές των Pokemon ετοιμάζει η Samsung, καθώς θα κυκλοφορήσει ένα Pokemon Edition Galaxy Z Flip3.