Project Morpheus, Το headset εικονικής πραγματικότητας της Sony για το PS4

Οι φήμες ήταν αληθινές: Η Sony ασχολείται με την εικονική πραγματικότητα! To επιχείρημα στην παρούσα του μορφή ονομάζεται “Project Morpheus” που παίρνει το όνομά του από τον αρχαιοελληνικό θεό του ύπνου Μορφέα, και έρχεται στο Playstation 4. Το headset αποτελείται από δύο μέρη: Μια οθόνη που καλύπτει τα μάτια του χρήστη και δύο αισθητήρες σαν αυτούς στο Playstation Move.

Ο επικεφαλής του SCE Worldwide Studios Shuhei Yoshida, το αποκάλυψε επί σκηνής στην GDC 2014 και ανέφερε πως το πρωτότυπο δεν είναι ακόμη στην τελική του έκδοση, αλλά θα χρησιμοποιηθεί σαν dev kit για αυτούς που θέλουν να αναπτύξουν λογισμικό για το headset.

Το επιχείρημα αυτό της Sony έχει οθόνη 1080p με οπτικό πεδίο 90+ μοιρών. Στο Project Morpheus υπάρχει επίσης αισθητήρας παρακολούθησης της κίνησης και τοποθεσίας του κεφαλιού και φαίνεται πως θα χρειάζεται την Playstation Camera για να δουλέψει. Από άποψη ήχου, σύμφωνα με την Sony, το headset θα παρέχει “πραγματικό ήχο του χώρου” χρησιμοποιώντας ακουστικά που μπορούν να αναπαράγουν τρισδιάστατο ήχο. Και αν τα ακουστικά του δεν είναι των προτιμήσεών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλα θέλετε (υπάρχει υποδοχή στο headset). Το παρών πρωτότυπο είναι ενσύρματο, όμως το καλώδιο είναι αρκετά μακρύ(περί τα 5 μέτρα).

Μετά την εμφάνιση του Oculus Rift, πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο, η Sony όμως είναι η πρώτη μεγάλη παρουσία στον χώρο από κατασκευαστή παιχνιδομηχανών αλλά και περιεχομένου. Αναμένουμε μεγάλα πράγματα από τον κατασκευαστή του PS4 και από τους δημιουργούς περιεχομένου. Με κολοσσούς όπως την Valve και την Sony να προωθούν την εικονική πραγματικότητα, το μέλλον αναμένεται λαμπρό!

Project Morpheus, Project Morpheus, Το headset εικονικής πραγματικότητας της Sony για το PS4

Project Morpheus, Project Morpheus, Το headset εικονικής πραγματικότητας της Sony για το PS4

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΜΑΝΩΛΗΣ79

Ελεγα οτι μεγαλωσα πια αρκετα και οτι θα εμενα στο PS3…Αλλα ξανανιωνω με τετοια γκατζετ!

Berd

Θα είναι πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε VR hardware να φτάσει την ποιότητα του Rift. To dev kit του Oculus Rift και είναι καθηλωτικό, που να βγει και η commercial version…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.