Project Natal, Powered by Microsoft

Το Xbox 360 κατάφερε με το Project Natal, που αποτελεί έναν εντελώς καινούριο τρόπο παιχνιδιού καταργώντας το χειριστήριο, να ενθουσιάσει τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο. Δημιουργοί από όλο τον κόσμο έχουν ήδη αγκαλιάσει τη νέα τεχνολογία και ξεκίνησαν να εργάζονται σε τίτλους που θα προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας για όλους. Μόλις τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του Project Natal, οι ανακοινώσεις στο Tokyo Game Show επιβεβαιώνουν την ταχύτατη ανταπόκριση και υποστήριξη του κλάδου για τις επαναστατικές εμπειρίες χωρίς χειριστήριο που αναπτύσσονται αποκλειστικά για το Xbox 360.

Στην ελίτ των εταιρειών ανάπτυξης παιχνιδιών που δουλεύουν εντατικά σε παιχνίδια που αξιοποιούν το «Project Natal», συγκαταλέγονται οι Activision Blizzard, Bethesda Softworks, CAPCOM, Disney Interactive, Electronic Arts, Konami, MTV Games, Namco Bandai, Sega, Square Enix, THQ Inc. και Ubisoft. Στο σύνολο τους, αυτές οι εταιρείες εκπροσωπούν περισσότερο από το 70% των πωλήσεων λογισμικού τρίτων για κονσόλες αυτής της γενιάς αλλά και την πλειοψηφία των πλέον αναγνωρισμένων βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα project, που εμπνέονται από το «Project Natal», θα ανακοινωθούν στο μέλλον.
Ενισχύοντας τον ήδη υπάρχοντα ενθουσιασμό για το «Project Natal», το Xbox 360 φιλοξένησε ένα δυναμικό πάνελ στο Tokyo Game Show, αποτελούμενο από τρεις διακεκριμένους Ιάπωνες που θεωρούνται αυθεντίες στον κλάδο: τον Keiji Inafune της CAPCOM, δημιουργό των «Mega Man» και «Dead Rising», τον Toshihiro Nagoshi της Sega, δημιουργό του «Super Monkey Ball» και τον Hideo Kojima της Konami, δημιουργό της σειράς «Metal Gear Solid». Οι τρεις δημιουργοί συζήτησαν για τις δυνατότητες των νέων εκπληκτικών εμπειριών που θα μπορεί να βιώσει κανείς μέσω του «Project Natal».

Το «Project Natal», τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο, είναι η κωδική ονομασία ενός εντελώς νέου τρόπου παιχνιδιού. Συνδυάζοντας μία κάμερα RGB, έναν αισθητήρα βάθους και ένα πολυδιάστατο μικρόφωνο μαζί με ειδικό λογισμικό, το «Project Natal» παρέχει στους παίκτες τη δυνατότητα να παίζουν με ένα νέο ρεαλιστικό και φιλικό τρόπο, καταρρίπτοντας τα εμπόδια που συνεπάγεται η χρήση χειριστηρίων και αξιοποιώντας τη κίνηση, ομιλία και όραση του παίχτη.

, Project Natal, Powered by Microsoft

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Costas Gheraniou

Ενδιαφέρουσα η πρόταση της Microsoft δεν μένει παρα να το δούμε και στην πράξη. Σημείωση οτι αναμένεται και η απάντηση από την Sony με το δικό της motion τηλεχειριστήριο.

ioannis

Ξέρουμε πότε θα είναι διαθέσιμο; Σκέφτομαι να πάρω ή xbox360 ή PS3 αλλά περιμένω και το project Natal και το Motion Controller for PS3 αντίστοιχα για να επιλέξω

Terminator

Γιάννη, το motion controller του PS3 αναμένεται την άνοιξη, ενώ το Natal θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2010.

isidorosr20595

Τιμή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games Microsoft Xbox

Η Microsoft απαγορεύει τα ‘μη εξουσιοδοτημένα’ χειριστήρια και αξεσουάρ τρίτων για το Xbox

Η Microsoft αποφάσισε να αναλάβει δράση και έχει αρχίσει να απαγορεύει χειριστήρια και αξεσουάρ Xbox τρίτων.