PS4, ηγείται για 9 συνεχόμενους μήνες – ρεκόρ πωλήσεων τον Σεπτέμβριο

Παρά τις ενδείξεις ότι η Microsoft ίσως να βρήκε έναν τρόπο να ανταγωνιστεί τις πωλήσεις του PlayStation 4, τελικά οι αριθμοί της NPD Group δείχνουν ότι προσπαθεί μάταια. Η Sony επιβεβαίωσε ότι το PS4 βρίσκεται για 9 συνεχόμενους μήνες στην κορυφή με τις πωλήσεις του Αυγούστου να είναι τριπλάσιες.

Επίσης, σύμφωνα με τη Sony, οι πωλήσεις του Σεπτεμβρίου έσπασαν κάθε ρεκόρ και αυτό οφείλεται κατά πολύ στην επιτυχία του Destiny ενώ τα έσοδα του PlayStation Store τον προηγούμενο μην αυξήθηκαν κατά 90% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2013.

Γενικά οι πωλήσεις παιχνιδομηχανών παρουσίασαν αύξηση ρεκόρ τον προηγούμενο μήνα σε σύγκριση με το 2013. Συνολικά αυξήθηκαν κατά 136%, από τα 183.εκατ. δολάρια που ήταν πέρσι πήγαν στα 432.7 εκατ. δολάρια. Το PS4 και το Xbox One έχουν το 85% των πωλήσεων.

Ακόμη και η Nintendo είδε αύξηση χάρη στο Super Smash Bros. για το 3DS ενώ ακόμη και οι πωλήσεις του Wii U ήταν αυξημένες κατά 50% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Όσο για τα παιχνίδια με τις καλύτερες πωλήσεις, το Destiny είναι στην κορυφή ενώ η πεντάδα συμπληρώνεται από Madden NFL 15, FIFA 15, Super Smash Bros. για 3DS και Middle-earth: Shadow of Mordor.

ps4 sales, PS4, ηγείται για 9 συνεχόμενους μήνες – ρεκόρ πωλήσεων τον Σεπτέμβριο

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bottox

μπορεί να μην τα πήγε καλά με τα smartphones αλλα από κονσόλες είναι top (ακόμα τουλάχιστον)
και δεν το λέω ειρωνικά

Kotsos

Χωρίς 3D δεν λέει τίποτα 2014 έχουμε έλεος δεν ξαναγυρίζω πίσω.

Σπύρος

Όντως ισχύει αυτό Bottox.
Αν αποφάσιζα να πάρω παιχνιδοκονσόλα ξανά μετά το PS2 και το Nintendo DSI XL (το οποίο και πουλάω μάλιστα για όποιον ενδιαφέρεται στις αγγελίες του techblog), θα πήγαινα με κλειστά μάτια στο PS4.
Το brand του Playstation της Sony είναι εγγύηση!

Γιάννης

Με μόνη αντίπαλο την γνωστή για τις γκάφες της Microsoft (το XBOX one δεν σηκώνει ούτε ανάλυση 1080p) ακόμη και η Sony που είναι σε διαρκή πτωτική πορεία σε όλους τους τομείς κάνει πάρτι.

dimitrisdim14

@Γιαννης
Το Xbox one υποστηρίζει ανάλυση 1080 p απλά όχι σε όλα τα παιχνίδια … Δες σκέψου ότι το forza 5 είναι 1080p κλειδωμένο στα 60fps …

https://m.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates

Γιώργος Κ.

Πριν βγει η 8η γενιά κονσολών έλεγα ότι θα βγει πρώτη η Microsoft. Αλλά πλέον είναι σχεδόν πολύ αργά. Απανωτά λάθη και το πλοίο έφυγε. Πλέον προβλέπω στιγμές ps2

andreas

το προβλημα με το xbox ηταν η αργη διαθεσης της συσκευης σε ολες τις χωρες!σκεφτητε οτι στις περισσοτερες χωρες της ευρωπης κυκλοφορησε το xbox τον σεπτεμβρη οταν το ps4 ηταν ηδη διαθεσιμο σε ολες τις χωρες σχεδον απο πριν το καλοκαιρι..!για τα τεχνικα χαρακτηριστικα και των 2 (ps4 k xbox one) ειναι τα ιδια..!το xbox φετος εχει περισσοτερους τιτλουσ παιχνιδιων…η πρωτη φορα που το xbox βγηκε μπροστα οσον αφορα τα παιχνιδια! Tωρα στο multimedia κομματι υπερεχει το xbox one αδιαμφισβιτητα με τα apps me thn CORANA αργοτερα και το εννοποιημενο store με τα windows 10…!Ας μην αναφερτηουμε καν για το kinnect (που τα σπαει) το ps4 δεν υποστηριζει ακομα usb για να αναπαραγωγη ταινιων….ενω με το xbox το υποστιριζει σε beta μορφη…αλλα και παλη γινεται και over the air me to pc σου χωρις την συνδεση καποιου HDMI μεσω του xbox video app…!Επεισης ενα υπερ του xbox ειναι το SNAP (που χωριζεις την οθονη της tv σου σε 2 μερη που στο ενα μερος παιζεις το game σου και στην αλλη ανοιγεις αλλο app πχ ( skype, internet explorer ,youtube,) ακομα και τηλεοραση να βλεπεις…με το HDMI OUT που διαθετη η συσκευη εκτος του HDMI IN ! (δηλαδη 2 HDMI,… Συνέχεια »

Γιώργος Κ.

Αντρέα έχεις δίκιο, multimedia center ήταν το ps3 σε σχέση με το xbox και τα τόσα που του βάλανε (blueray κτλ) ανέβασαν τη τιμή και παραλίγο να καταλήξει 3ο στις πωλήσεις. Αυτό αποδεικνύει πως το κοινό θέλει κονσόλες μόνο για παιχνίδια καθότι για τα λοιπά έχουν τα πισι τα ταμπλετσ κτλ

Φώτης

Αυτή την στιγμή το one εχει ποιοτικότερα games απο ps4..Βλεπε driveclub έναντι Forza harizon 2..Το harizon ειναι εκπληκτικο!!!Κ ακολουθούν κ αλλα quantinum break halo 5 gears 4 κ.τ.λ.Κ η Sony θα βγαλει παιχνηδαρες αλλα το οτι εχει πουλήσει πιο πολυ δεν σημαίνει οτι ειναι κ η καλυτερη..Στα μέχρι στιγμής παιχνιδια..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.