Quake, Έγινε port σε Windows Phone 8

Το Quake έχει ως υπόθεση ένα Πεζοναύτη που ταξιδεύει μέσα από εναλλακτικές διαστάσεις για να αποτρέψει μια δαιμονική εισβολή, μια ιστορία παρόμοια με αυτή ενός προηγούμενου δημοφιλούς παιχνιδιού της id, του Doom. Σύμφωνα λοιπόν με σχετικό ποστ που έγινε στο Dev Center της Microsoft, το δημοφιλές αυτό first-person-shooter, το οποίο εμφανίστηκε στη δεκαετία του ’90 και στάθηκε αφορμή για τα μεγαλύτερα LAN parties, έγινε port σε Windows Phone 8.

, Quake, Έγινε port σε Windows Phone 8

Εκμεταλλεύεται πλήρως τις OpenGL δυνατότητες των φορητών αυτών συσκευών και ενώ όλα τα πακέτα δεδομένων, πάνω στα οποία υπάρχουν ακόμα πνευματικά δικαιώματα έχουν αφαιρεθεί, η εμπειρία είναι σχεδόν η ίδια με εκείνη του αυθεντικού τίτλου, με την συνδρομή εναλλακτικών πακέτων από open source πηγές.

Βέβαια ο τίτλος δεν είναι 100% error free και υπάρχουν αρκετά bugs αλλά θα ικανοποιήσει εκείνους που θα θελήσουν να το δοκιμάσουν. Εδώ να κάνουμε και μια επισήμανση για τους τολμηρούς.

Επειδή οι πραγματικοί χάρτες και επίπεδα (PAKS) του παιχνιδιού δεν συμπεριλαμβάνονται, υπάρχει μια διαδικασια προσθαφαίρεσης και εναλλαγών που θα πρέπει να εκτελεστεί χειροκίνητα, προκειμένου να μπορείτε να αλλάζετε επίπεδα, πράγμα λίγο δύσκολο για τον μέσο χρήστη.

Όσοι όμως έχετε στα χέρια σας ακόμα ή μπορείτε να βρείτε ολοκληρωμένο το αρχικό παιχνίδι και έχετε να διαθέσετε χρόνο, μπορείτε άνετα να αφαιρέσετε τα open source packs και να βάλετε τα αυθεντικά που αυτομάτως θα σας δώσουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά του Quake ..

Μπορεί να μην αγγίζει τα επίπεδα των σημερινών games αλλά δεν παύει να είναι ένας θρύλος των FPS…

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.