Angry Birds, Οι νεόπλουτοι δημιουργοί του θέλουν να ξεπεράσουν την… Disney

Όπως σε κάποιες κοινωνίες υπάρχουν οι νεόπλουτοι άνθρωποι, έτσι και στη βιομηχανία υπάρχουν οι νεόπλουτες εταιρίες, που ξαφνικά νομίζουν ότι μπορούν να κυριαρχήσουν… παντού. Με το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Angry Birds να συνεχίζει να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του (10 εκατομμύρια downloads σε τρεις μέρες για το νέο Angry Birds Space), η δημιουργός του παιχνιδιού, Rovio, θέτει έναν εξωφρενικό στόχο.

Θέλει να γίνει πολύ μεγαλύτερη από την Disney, έναν κολοσσό αξίας 24 δις δολαρίων. Το θέμα είναι ότι η εταιρία στηρίζεται αποκλειστικά στην τεράστια επιτυχία του Angry Birds franchise, επεκτείνοντάς το και σε μπλουζάκια, βιβλία, γλυκά, κουκλάκια κλπ, τα οποία φυσικά γίνονται ανάρπαστα. Η Rovio είναι μια νεόπλουτη εταιρία που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την έκρηξη του casual/social/mobile gaming (μαγκιά της). Όμως για πόσο ακόμα θα κρατήσει η τρέλα με το Angry Birds; Μήπως το μυαλό κάποιων έχει πάρει αέρα;

, Angry Birds, Οι νεόπλουτοι δημιουργοί του θέλουν να ξεπεράσουν την… Disney

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VaL

Μπράβο στα παιδιά εκεί στη rovio, το καβαλήσανε το καλάμι κ κόβουν βόλτες γύρω-γύρω…
Επικίνδυνο πράγμα ο νεοπλουτισμός.

Fotis

Απλά η Rovio εκμεταλεύεται ένα παροδικό φαινόμενο (ή ξέσπασμα) και βγάζει χρήματα.
Με 300 υπαλλήλους και 42 εκ. δολλάρια σε venture capital και εγώ θα έλεγα ότι θα πάω στο φεγγάρι…

Petros

42 εκ. σε VC, αλλα οχι απο την αρχη. Οταν φτανεις στο δις απλα με ενα τετοιο παιχνιδι το οποιο απαιτει ελαχιστους πορους αναπτυξεις προφανως εχεις αρκετα ταμειακα διαθεσιμα για κατι νεο. Το ζητημα ειναι αν ετυχε η επιτυχια ή αν μπορουν να δουν τι θελει ο κοσμος

Fotis

Καθαρή τύχη. Απλά για ότι άλλο παιχνίδι, εφαρμογή ή ότι άλλο τους κατέβει να φτιάξουν και να πουλήσουν θα χρησιμοποιούν πάντα την επιτυχία του Angry Birds για την προώθηση του.

tainia

παιδιά μπορεί να γίνετε χαμός και με το Angry Birds Space αλλά δεν είναι τόσο πρωτότυπο όσο το πρώτο Angry Birds.. πιστεύω ότι δεν θα έχει την τρελή επιτυχία των προηγούμενων…

Τώρα για τα θεματικά πάρκα και για να ξεπεράσει σε 2-3 χρόνια τη disney που κοντεύει να γίνει 100 χρονών και υπάρχει στο DNA κάθε μικρού και μεγάλου δεν νομίζω να τα καταφέρει..!!!

Nickolas

Χαχαχα γελάσαμε πάλι. Έτσι όπως πανε σε λίγο θα μας συγκρίνουν τη σφεντόνα με τα πουλιά που χτυπάνε γουρούνια, με το Fantasia της Disney.

Solon

Ίσως το ποιο υπερεκτιμημένο παιχνίδι όλων των εποχών!!!

stelakos

ο καθε νεοπλουτος ή νεοπλουτη εταιρια οτι θελει λεει καλα σιγα μην μια μοδιτσα ξεπερασει εναν κολλοσο 100 ετων ντα3ει λιγο σεβασμος τουλαχιστον δεν θα βλαπτε σε λιγο θα μας πει και η τζουλια οτι θα ξεπερασει την τσιτσιολινα(αστειακι) 😛

md03582

“Συντρίψει Κύριος γλώτταν μεγαλορρήμονα”

dali13gr

Εγώ, πάλι, το λέω φιλοδοξία και όχι καλάμι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Disney featured

Disney: Συγχώνευση με την Reliance στην Ινδία – Tεράστιο deal 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Reliance, ο κορυφαίος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων της Ινδίας, και η Walt Disney ανακοίνωσαν μια σημαντική συνεργασία στην Ινδία.

Internet Disney

Disney Plus: Στα βήματα του Netflix, πολεμά το password-sharing

H Disney θα ξεκινήσει τη διαδικασία καταπολέμησης του password-sharing στην υπηρεσία της Disney Plus το ερχόμενο καλοκαίρι.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.

Internet Disney Netflix

Netflix: Φέρνει τα θρυλικά Lost και Prison Break μαζί με 12 ακόμα δημοφιλείς σειρές της Disney

Η Disney σχεδιάζει να κάνει μεγάλες αλλαγές στον τομέα του streaming το επόμενο χρονικό διάστημα και φαίνονται καλές!