SAPPHIRE R9 290 Vapor-X OC για gamers και όχι μόνο

Η SAPPHIRE technology ανακοίνωσε την R9 290 Vapor-X OC βασισμένη στην βραβευμένη αρχιτεκτονική της AMD Graphics Core Next (GCN) με 2560 Stream Processors, ουσιαστικά μια Overclocked έκδοση με 4GB της τελευταίας γενιάς μνήμη GDDR5 στα 1400MHz (5.6GB/s) και γρήγορη μηχανή στα 1030MHz.

Μαζί με τα clocks προσφέρει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο – αλλά για να καταφέρει να προσφέρει με σταθερότητα και αξιοπιστία, την κορυφαία επίδοση στον κόσμο απαιτείται υψηλής ποιότητας υλικά από την αρχική σχεδίαση της (ειδικότερα στο κύκλωμα ελέγχου ισχύος) μαζί με μια εξελιγμένη λύση ψύξης.

Η εξελιγμένη αυτή λύση ψύξης που υπάρχει στην νέα σειρά SAPPHIRE Vapor-έχει κατασκευαστεί σε συνδυασμό με τις καινοτόμες τεχνολογίες της SAPPHIRE όχι μόνο για να προσφέρει αποτελεσματική ψύξη αλλά και για να λειτούργει σε σχεδόν μηδενικό θόρυβο. Στην καρδιά του ψυκτικού συστήματος είναι η μοναδική τεχνολογία της SAPPHIRE, Vapor-X . Η SAPPHIRE πρωτοστάτησε με την χρήση της τεχνολογίαςvapor chamber στις γραφικές κάρτες την οποία και έχει χρησιμοποιείσαι επιτυχημένα σε αρκετές γενιές καρτών τα τελευταία χρόνια.

Η νέα ψήκτρα Vapor-X χρησιμοποιεί την τελευταίας τεχνολογίας και καταξιωμένη δομή Tri-X της SAPPHIRE, που περιλαμβάνει πέντε heatpipes και τρία αποτελεσματικά ανεμιστηράκια. Το κυρίως heatpipe είναι ουσιαστικά ένα καινοτόμο και πρωτοπόρο για τα δεδομένα του, 10mm pipe, πλαισιωμένο από δύο 8mm pipes και δύο 6mm pipes εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας μέσα από τον ψύκτη.

Για να προσφέρει επαρκή ισχύ για μέγιστη απόδοση, η σειρά Vapor-X χρησιμοποιεί ψηφιακό έλεγχο ισχύος και ένα νέο τμήμα Aero6 VRM παροχής εξα-φασικού ρεύματος υψηλής ισχύος τεχνολογία Direct-FET στην μονάδα επεξεργασίας γραφικών, τη μνήμη και το κύκλωμα ελέγχου. Ο ενεργειακός σχεδιασμός χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση της SAPPHIRE Black Diamond chokes, που ονομάζεται έτσι επειδή διαθέτει ένα μαύρο ψύκτη φερρίτη για την καλύτερη λειτουργία και την καλύτερη απόδοση. Χρησιμοποιούνται δε, υψηλής αξιοπιστίας πυκνωτές ηλεκτρολύτη.

Αναγνωρίζοντας ότι η σειρά R9 δεν θα λειτουργεί πάντα σε υψηλές επιδόσεις, Η SAPPHIRE έχει ενσωματώσει ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό στα μοντέλα Vapor-X, το Intelligent Fan Control (IFC). Με το IFC μπορείς να αναγνωρίσεις εάν το σύστημα μπορεί να θέσει σε λειτουργία απλούστερες εφαρμογές, όπως η 2D εργασίες ή βλέποντας βίντεο, μόνο ένας από τους τρεις ανεμιστήρες θα λειτουργήσει, με αποτέλεσμα μία σχεδόν αθόρυβη λειτουργία. Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία του GPU, κατά την εκτέλεση των πιο απαιτητικών εργασιών, όπως παιχνίδια ή 3D rendering, και τα τρία ανεμιστηράκια θα λειτουργήσουν, και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ταχύτητες που θα ρυθμίζονται από την κατάσταση της θερμοκρασίας.

Η SAPPHIRE R9 290 Vapor-X είναι εξοπλισμένη με Dual BIOS – έτσι ώστε με το άγγιγμα ενός κουμπιού να μπορεί να εναλλάσσεται με συμβατότητα μεταξύ του τελευταίου UEFI ή σε συστήματα legacy based. Για βέλτιστη απόδοση η κάρτα αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιείται με υποδοχή επέκτασης σε ένα mainboard με PCI Express Gen3.0. Πολλαπλές

Η SAPPHIRE R9 290 Vapor-X είναι εξοπλισμένη με Dual DVI-D, High speed HDMI 1.4a και εξόδους DisplayPort 1.2 επιτρέπουν να υποστηρίξει τις τελευταίες ψηφιακές οθόνες. Είναι ιδανικό για χρήση με τρεις οθόνες Eyefinity set-ups, χωρίς την χρήση ενεργών προσαρμογέων, ή με τις τελευταίες οθόνες 4K υψηλής ανάλυσης.

SAPPHIRE R9 290 Vapor-X, SAPPHIRE R9 290 Vapor-X OC για gamers και όχι μόνο

SAPPHIRE R9 290 Vapor-X, SAPPHIRE R9 290 Vapor-X OC για gamers και όχι μόνο

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JoniST

παρα πολυ καλη καρτα. δυνατη . εγω προσωπικα σκεφτομαι να αγορασω αλλα θα κοιταξω να υποστιριζει DX12 αργοτερα οταν ανακοινωθει

dimmis

πολύ καλή πρόταση από την SAPPHIRE αρκετά ψιλά χρονισμενη κ καλό σύστημα ψύξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.