Σχολεία ευαισθητοποιούν τα παιδιά για τη βία χρησιμοποιώντας videogames

Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, τα videogames ευθύνονται για την βίαιη συμπεριφορά των παιδιών ή τουλάχιστον έτσι μας λένε οι φωστήρες. Γι αυτό και οκτώ σχολεία στην Αγγλία ξεκίνησαν ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο πρόγραμμα, με στόχο να την αποτρέψουν. Συγκεκριμένα, δείχνουν στα παιδιά βίαιες σκηνές από το GTA IV, προκειμένου να τα ευαισθητοποιήσουν και να τα κάνουν να καταλάβουν τις συνέπειες της βίας στην ζωή. Με λίγα λόγια, προσπαθούν να τα σοκάρουν.

, Σχολεία ευαισθητοποιούν τα παιδιά για τη βία χρησιμοποιώντας videogames

Σύμφωνα με τη Guardian, το πρόγραμμα έχει μεγάλη επιτυχία, οι δάσκαλοι είναι ευχαριστημένοι, ενώ παιδιά δηλώνουν «αηδιασμένα» με το περιεχόμενο ορισμένων παιχνιδιών…

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Staf

Παιδια ενταξει εχω καποια χρονια να παιξω video games αλλα απο τα λιγα που βλεπω απο τα video games του ανιψιου μου…Εχω φρικαρει…Ολα με σκοτωμους, αιματα, δολοφονιες και τετοια!Εχουμε ξεφυγει θαρρω!

Ακομα και τα κινουμενα σχεδια που βαζει στην τηλεοραση ολα ειναι με τερατα…
Εμεις βλεπαμε πολυ πιο αθωα!

Κώστας Βλαχάκης

Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Τα δικά μας παιδικά χρόνια ήταν πιο αθώα. Αν και προχθές έβλεπα βιντεάκια στο YouTube από το Οδύσεια του Διαστήματος και Thundercats και είχαμε και εμείς διαβόλους, σπαθιά και υπερφυσικές φιγούρες. Σίγουρα δεν είχαμε πιστολίδι, ρουφιάνους και μπράβους στα games. Ποσοσφαιράκι, Bubble Bobble άντε το πολύ κανά Fantasmagoria.

Staf

Nαι θυμαμαι κ εγω τους Thundercats και την Oδυσεια αλλα ρε Κωστα το θεμα ειναι ο τροπος εκφρασης.Στα σημερινα παιδικα υπαρχει μια παραξενη εξυπναδα-πονηραδα που κανει τα παιδια να σκεφτοντε διαφορετικα.
Δηλαδη εννοω πως οι διαλογοι ειναι πολυ “Εξυπνοι” για τις ηλικιες που απευθυνοντε.

Eγω προσωπικα μιας και ειμαι κ απο χωριο (αν και ειχα αταρι,Βuble κτλ) προτιμουσα να παιζω στο γηπεδο η στις αλανες με τους φιλους μου ποδοσφαιρο κανονικα.Τα σημερινα παιδια ειναι καρφωμενα στα pc και παιζουν Pro.

Αφησα επιτηδες τον ανιψιο μου στον υπολογιστη το σαββατο που μας περασε, για να δω αν θα τον κλεισει καποια στιγμη μονος του..Τελικα πηγα παλι εγω και τον εκλεισα μετα απο 7 ωρες.

Κώστας Βλαχάκης

Στην Αθήνα δεν υπάρχουν πια αλάνες. Και εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο στη γειτονιά και τώρα έχουν μαντρώσει το οικόπεδο και το έχουν κάνει φυτώριο (καλό είναι).
Θυμάμαι που κατεβαίναμε στην κατηφόρα του σπιτιού μου με τα πατίνια και δεν κοιτάζαμε στη διασταύρωση. Δεν περνούσαν αυτοκίνητα.

Staf

Το θεμα ειναι οτι σε εμας ακομα ετσι ειναι..Δηλαδη εξακολουθουν να υπαρχουν οι ιδιες αλανες,δεν υπαρχουν πολλα αυτοκινητα αλλα τα παιδια οπως προειπα ειναι ολη μερα μεσα στα σπιτια..
Ενα απο τα αρνητικα του ιντερνετ!

giannis

Όπως έχει πεί κάποιος σοφός:
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν επηρεάζουν την ψυχολογία των παιδιών. Αν π.χ το Pac Man είχε επηρεάσει τη γενιά μας-σας, τότε θα έπρεπε να είμαστε σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα χοροπηδούσαμε πάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά, μασουλώντας μαγικά χαπάκια και ακούγοντας μια επαναλαμβανόμενη μουσική…

Staf

Δεν ειναι ετσι ρε Γιαννη.Εχεις τους ιδιους παλμους,τα ιδια συναισθηματα οταν παιζει pac man και οταν παιζεις warcraft?

Το pac man δεν σου παιρναει ασχημες εικονες.Μιλαμε για ορισμενα games που ειναι πολυ επιθετικα και εχουν βιαιο περιεχομενο.

Δεν ξερω ποιος σοφος στο ειπε αλλα εγω εχω ακουσει απο πολλους ψυχολογους οτι επιδρουν αρνητικα στην ψυχολογια του καθε ανθρωπου.Και πιστευω οτι ειναι λογικο αυτο.

Nightmare

Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό…το ότι επηρεάζονται πολλά παιδιά δεν έχει να κάνει με τα παιχνίδια διότι έχουν πάνω μια ένδειξη που λέει για ποια ηλικία είναι κατάλληλα….οπότε είναι πρόβλημα των γονιών…ναι ξέρω πως κανείς δεν ασχολείτε με αυτό αλλά υπάρχει….για να επηρεαστεί τοσο πολύ ένα παιδί από ένα τέτοιο παιχνίδι ή πρέπει να μην ξέρει τι του γίνεται ή να είναι πολύ μικρό….υπάρχουν εκατομμύρια παιχνίδια για τους μικρούς που είναι πολυ επιμορφωτικά…ας καταφέρουν να φτάσουν την Παιδεία πρώτα σε ένα επίπεδο που ακόμα και ο μικρότερος να μπορεί να αντιληφθεί τι είναι σωστό και τι όχι…και να στταματήσουν τους αληθινούς πολέμους που γίνονται στις ανατολικές χώρες….ας διδάξουν στα παιδιά πόσο σημαντική είναι η βοήθεια και η αλληλεγγύη…ας τα μα΄θουν να προσφέρουν και να δίνουν σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη…και ας σταματήσουν να κατηγορούν τα βιντεοπαιχνίδια (εύκολος στόχος)….δυστυχώς όμως όλα αυτά που παρουσιάζονται σε αυτά τα “βίαια” παιχνίδια ειναι εξομοιώσεις της πραγματικότητας…..ας ασχολιθούμε και λίγο με την πραγματικότητα….γιατί δεν τους δείψνουν σκηνές από το τους πολέμους που κάνουν οι Αμερικάνοι?? μήπως δεν τους συμφέρει?? άμα το πάμε έτσι να μην υπάρχοΑυν και πολεμικά ντοκιμαντέρ, να μην διδάσκετε ο Β’ Παγκόσμιος στην Ιστορία, ας μην υπάρχουν ενημερώτικες εκπομπές για… Συνέχεια »

tsak4

@Nightmare τα είπες όλα.. Συμφωνώ μαζί σου..
Και όπως είπε ένας δεν παίζει ρόλο το παιχνίδι, αν υπάρχει η γνώση και η σωστή καθοδήγηση από τους γονείς δεν πρόκειται να επηρεάσει κανένα παιχνίδι, αν δεν υπάρχει τότε μπορεί το παιδί να παίξει tetris και να βγει έξω και να πετάει τουβλά..

Nightmare

χαχαχαχχαχα…..σωστό αυτό με το tetris…. ;D

Alan

sorry gia ta greeklish… ta paidia den ftaine giati einai mikra otan vlepoun tis skhnes autes kai tous aresoun. an o goneas omws den afhsei to paidi na paiksei to paixnidi tote tha dei pws den mporei na kanei tipota kai tha katalavei pws einai lathos, kai isws kai na to varethei to paixnidi auto me ton kairo. kai pali sorry gia ta greeklish….

Θοδωρής

Eγω πιστεύω πως όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν αρνητικές επιπτώσεις αλλα οχι στην ψυχολογια…Το θέμα ειναι οτι τα παιδια καθονται με τις ωρες σε μια οθονη κι αυτό εχει επιπτώσεις στη σωματικη υγεια(προβληματα στα ματια,κοκκαλα…ακομα και παχυσαρκία αφου καθονται συνεχως).Οσο για το θεμα της ευαισθησιας των παιδιων ισως να εχουν μια ευθύνη και τα ηλεκτρονικά παιχνιδια αλλα ελαχιστη(δεν μπορεις να κατηγορεις αυτα οταν στις ειδήσεις καθημερινα μιλουν για δολοφονίες κ.λ.π.Οπου τα πραγματα ειναι αληθινα).Απο ψυχολογίκη αποψη το προβλημα ειναι οτι αν πραγματικα πορωθεις χανεις την πραγματικη ζωη με αποτελέσμα να αποβλακωνεσαι και να απομακρυνεσαι απο τους αλλους.και παλι ομως αν οι γονεις ελεγχουν το ποτε και ποσο παιζουν τα παιδια δεν υπαρχει κανενα προβλημα

Alan

Σαφώς έχουν ευθύνη και τα παιχνίδια, αλλά όπως λες είναι πολύ μικρή, γιατί το παιχνίδι το γράφει: 18+. Είναι ευθύνη του γονέα απο εκεί και πέρα αν θα το πάρει το παιδί και πόσες ώρες θα το παίζει. Όσο για την σωματική υγεία πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει αυτή η δεκαετία, γιατί κάθε σπίτι έχει και από έναν υπολογιστή,τουλάχιστον. Οι παλιότερες γενιές βγαίνανε, παίζανε, και γενικώς τότε υπήρχαν και αλάνες όπως λέει και ο Κώστας. Δεν υπήρχαν ηλεκτρονικά. Άμα πήγαινες να παίξεις pacman, πήγαινες με κάποιο φίλο, όχι μόνος σου και να παλουκωθείς μπροστά απο το pacman. Γενικώς έχουν αλλάξει οι εποχές. Εγώ προσωπικά που είμαι 14 χρονών, δεν μπορώ να κάτσω να παιξω pacman εκτός και αν είναι να κάνω αγώνα με κάποιον φίλο μου. Ο πατέρας μου όμως που με αυτά μεγάλωσε μπορεί να κάτσει και να παίξει με τις ώρες, αλλά δεν πρόκειται με καμοιά δύναμη να μάθει να παίζει GTA. Έχουν αλλάξει οι εποχές και φοβάμαι πως πηγαίνουν προς το χειρότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.