Η Sony Computer Entertainment εξαγοράζει τα Evolution Studios και τα Bigbig Studios

, Η Sony Computer Entertainment εξαγοράζει τα Evolution Studios και τα Bigbig StudiosΗ Sony Computer Entertainment (SCEE) ανακοίνωσε την εξαγορά της κορυφαίας εταιρείας ανάπτυξης Evolution Studios Ltd και της θυγατρικής της, Bigbig Studios Ltd εντάσσοντάς τις στα Worldwide Studios της Sony Computer Entertainment (SCE WWS), προκειμένου να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες ανάπτυξης παιχνιδιών.

Μέσω αυτής της στρατηγικής κίνησης εξασφαλίζει και διατηρεί την υπεροχή της στον τομέα ανάπτυξης παιχνιδιών, τόσο για σύγχρονες όσο και για μελλοντικές πλατφόρμες του PlayStation. Η εξαγορά των Evolution και Bigbig επισημοποιεί την πολυετή και ιδιαίτερα επιτυχημένη αποκλειστική συνεργασία των δύο στούντιο με τη Sony Computer Entertainment.

Η Evolution Studios –με έδρα στο Runcorn της Αγγλίας- είναι η πολυβραβευμένη εταιρεία ανάπτυξης, η οποία δημιούργησε το MotorStorm™, έναν από τους πλέον επιτυχημένους τίτλους για PLAYSTATION3 (PS3) με εκατομμύρια πωλήσεων.

Από την ίδρυσή της το 1999, η σχέση της Evolution με την SCE αποδείχτηκε ιδιαίτερα παραγωγική κι εμπορικά επιτυχημένη. Το συγκεκριμένο στούντιο διατηρεί ένα άτυπο ρεκόρ απαράμιλλης ποιότητας και παραγωγικότητας, δημιουργώντας έναν τίτλο κάθε χρόνο την τελευταία εξαετία. Η Evolution θεμελίωσε τη φήμη της ως επιτυχημένη δημιουργός της σειράς World Rally Championship στο PlayStation2, η οποία επίσης κυκλοφόρησε από τη SCE. Το studio ετοιμάζει ήδη τη συνέχεια του Motorstorm για PS3, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2008 σε δίσκο Blu-ray. Επίσης ετοιμάζει αναβαθμίσεις κι επιπλέον περιεχόμενο για το πρώτο MotorStorm, προκειμένου να διανεμηθεί μέσω του PLAYSTATIONNetwork.

Η Bigbig Studios -με έδρα στο Leamington Spa, της Αγγλίας- ιδρύθηκε το 2001 με την υποστήριξη της Evolution Studios και της SCE και είναι η εταιρεία που ανέπτυξε το Pursuit Force για PSP™ (PlayStation Portable) –έναν τίτλο με παγκόσμιες πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 800.000. Αυτό το διάστημα το στούντιο ολοκληρώνει τη δεύτερη συνέχεια της σειράς, με τίτλο Pursuit Force: Extreme Justice, που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο για PSP και στις αρχές του 2008 για PlayStation2.

Τα στούντιο που εντάσσονται στο δίκτυο των WWS «μοιράζονται» τεχνογνωσία, μεθοδολογία παραγωγής και δημιουργικούς στόχους, προκειμένου να «χτίσουν» τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες για τους χρήστες, επιτρέποντάς τους να απολαύσουν τις πλατφόρμες και τις δικτυακές υπηρεσίες της οικογένειας του PlayStation. Με περισσότερους από 2.500 υπαλλήλους, τα Worldwide Studios της SCE συνδυάζουν το ταλέντο 15 στούντιο ανάπτυξης στην Ιαπωνία, τις Η.Π.Α., τη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games PlayStation PlayStation 4 PlayStation 5

Playstation 2023 Wrap-Up: Αναδρομή στη gaming χρονιά σας και δωράκι από τη Sony

Το Playstation Wrap-Up 2023 της Sony είναι πλέον διαθέσιμο, με την εταιρεία να κάνει και ένα δωράκι στους παίκτες της.

Games PlayStation PlayStation 5 Sony

Η Sony λανσάρει το πρώτο χειριστήριο PS5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Η Sony συνεργάστηκε με ειδικούς στην προσβασιμότητα για να κυκλοφορήσει ένα χειριστήριο PlayStation 5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες.

Gear PlayStation PlayStation 5 Sony

PS6: Φήμες και προσδοκίες για την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony

Το 2020 σηματοδοτήθηκε από την εντυπωσιακή παρουσίαση του PlayStation 5 από τη Sony, μια στιγμή που αναμένονταν με μεγάλη ανυπομονησία.