Sony NGP aka PSP2, Αναλυτικά στοιχεία και τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Sony NGP σχεδιάστηκε έτσι ώστε να προσφέρει μια ασύγκριτη εμπειρία διαδραστικής ψυχαγωγίας, η οποία είναι εφικτή μόνο στο PlayStation. Το νέο σύστημα προσφέρει έναν επαναστατικό συνδυασμό της πλούσιας gaming εμπειρίας με την κοινωνική δικτύωση, μέσα στον πραγματικό κόσμο αξιοποιώντας την εμπειρία από το PSP και το PlayStation3.

, Sony NGP aka PSP2, Αναλυτικά στοιχεία και τεχνικά χαρακτηριστικά

, Sony NGP aka PSP2, Αναλυτικά στοιχεία και τεχνικά χαρακτηριστικά

Εκπληκτική OLED οθόνη και επαναστατικό Περιβάλλον Χρήστη (User Interface)
Το NGP διαθέτει μια πανέμορφη multi-touch οθόνη 5 ιντσών τεχνολογίας OLED. Ο πανίσχυρος επεξεργαστής (CPU) και ο επεξεργαστής γραφικών (GPU) σε συνδυασμό με την OLED απεικόνιση εξασφαλίζουν πλούσια και ολοζώντανα γραφικά -πρωτοφανή σε φορητά συστήματα ψυχαγωγίας, τόσο αναφορικά με games όσο και με άλλο περιεχόμενο. Το νέο σύστημα ενσωματώνει μια μοναδική επιφάνεια αφής (pad) τεχνολογίας multi-touch στην πίσω πλευρά του, ενώ συνδυάζοντας και την εμπρόσθια οθόνη αφής επιτρέπει στους χρήστες την απευθείας αλληλεπίδραση με τα παιχνίδια, μέσω τρισδιάστατων κινήσεων των δακτύλων (άγγιξε, άρπαξε, ακολούθησε, σπρώξε, τράβα).

Εκπληκτικός οβάλ σχεδιασμός και «δίδυμοι» αναλογικοί μοχλοί
Κληρονομώντας τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία του PSP, το NGP υιοθετεί ωοειδείς σχεδιαστικές γραμμές (Super Oval Design), οι οποίες δημιουργήθηκαν ώστε η συσκευή να ταιριάζει άψογα στα χέρια των χρηστών. Για πρώτη φορά, ένα φορητό σύστημα ψυχαγωγίας θα εξοπλιστεί με δύο αναλογικούς μοχλούς, κάτι το οποίο θα επιτρέψει σε μια ευρύτερη γκάμα ειδών παιχνιδιών να μεταφερθεί σε φορητή πλατφόρμα.

LiveArea
Κάθε τίτλος του NGP θα διαθέτει το δικό του χώρο (LiveArea) όπου οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία διασκέδασης και με άλλους παίκτες. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο διαθέσιμο από τη SCE και συνεργαζόμενες εταιρείες ανάπτυξης και παραγωγής μέσω του PlayStationNetwork. Επιπρόσθετα, οι κάτοχοι του NGP θα μπορούν να παρακολουθούν το Activity, το οποίο ανανεώνεται διαρκώς με τα επιτεύγματα των χρηστών, που παίζουν το ίδιο παιχνίδι, ενώ παράλληλα μπορούν να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο μεταξύ τους.

Near
Η SCE θα προσφέρει επίσης υπηρεσίες εντοπισμού θέσης στο NGP, ως αναπόσπαστο τμήμα των λειτουργιών που αξιοποιούν το PlayStation Network. Η νέα εφαρμογή Near, αναπτύχθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και το δίκτυο και θα είναι προεγκατεστημένη στο σύστημα, προκειμένου οι χρήστες να γνωρίζουν ποιοι φίλοι τους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και το παίζουν. Οι χρήστες μπορούν να συναντήσουν εικονικά τους φίλους τους, αλλά και νέους παίκτες, ανεξαρτήτως του τίτλου που παίζουν, κοινοποιώντας απλώς τις πληροφορίες των παιχνιδιών σε διάφορες χωροχρονικές διαστάσεις.

Νέο μέσο παιχνιδιού
Το NGP υιοθετεί ένα νέο μέσο, μια μικρή κάρτα μνήμης τύπου flash, ειδικά σχεδιασμένη για τους τίτλους του NGP. Αξιοποιώντας τη λειτουργία της flash μνήμης, στην πρωτοποριακή αυτή κάρτα μπορεί να αποθηκευτεί το πλήρες παιχνίδι, επιπλέον περιεχόμενο του παιχνιδιού αλλά και τα saves. Στο μέλλον, η SCE θα προσφέρει μεγαλύτερης χωρητικότητας κάρτες παιχνιδιών με flash μνήμη, επιτρέποντας στις εταιρείες ανάπτυξης να αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα, με στόχο την κυκλοφορία πλουσιότερων και πιο διαισθητικών τίτλων.

Το NGP θα διαθέτει επίσης, δύο κάμερες (μία στην εμπρόσθια και μία στην πίσω όψη), τρεις αισθητήρες κίνησης, γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο και ηλεκτρική πυξίδα –όλα τους σχεδιασμένα, ώστε να επιτρέψουν στους χρήστες να απολαύσουν έναν κόσμο ψυχαγωγίας, άμεσα συνδεδεμένο με μοναδικές εμπειρίες της πραγματικής ζωής.

Το PlayStation Suite (PS Suite), θα συνεργάζεται εξίσου στενά με το NGP. Θα προσφέρει gaming περιεχόμενο σε φορητές συσκευές με λειτουργικό Android και φυσικά στο NGP. Έτσι, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση όχι μόνο σε ολοκαίνουριο περιεχόμενο, αλλά και σε ορισμένες από τις πιο casual εμπειρίες που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vagosnet

κωστα για να γινω και λιγο προφητης πιστευω οτι τα επομενα χρονια οι κονσολες που εχουμε στα σπιτια μας σαν το playstation 3 θα αντικατασταθουν απο συσκευες χειρος σαν το psp2 το οποιο θα το συνδεουμε και στην τηλεοραση μας…εχει γινει μια δειλη προσπαθεια και απο καποια καινουρια κινητα οπως το lg optimus 2x και το nokia n8 και αλλα που θα ακολουθησουν στο μελλον….θα ερχομαι σπιτι σου θα συνδεουμε τις δυο συσκευες με την τηλεοραση μεσω hdmi και θα παιζουμε ενα ωραιοτατο pro 2013!!!!!

REDODIN7

Ειμαι σε μεγαλο δυλιμα ,εκει ποου ειχα οχι απλα ψιθει αλλα καρβουνιαστει 😛 να παρω το LG OPTIMUS 2Χ τωρα ερχετε το NGP και δεν ξερω τη να παρω , αρε καταραμενη κρηση 😛

kostas black

pww toumpano to psp2 i allios NGP!! egw prosopika tha tre3o na to agoraso!! 😛 an k ithela na anafero to e3is!! to psp otan vgike legane exei grafika san to ps2 isos k ligo kalitera!! twra fantazeste to psp2 na exei ta idia grafika tou ps3 isos k kalitera?? OMG!! treli fasi 😀

Κώστας Βλαχάκης

kostas, σου έχω στείλει και email. Σε παρακαλώ μην γράφεις με greeklish.

spiroK (spiros)

Βρε παιδια δε σαs φαινετε λιγο παχουλο; A και κατι που ξεχασα να ρωτησω, αληθεια θα εχει γραφικα τυπου ps3 & xbox360 δηλαδη σαν τις κονσολες?

Thanasis

τελειο απο τιμη να δουμε τι θα γινει

Paschalis

Θέλω να πιστεύω ότι το λογισμικό δεν θα έχει καμία σχέση με Android..

Konstantine X

Κώστα, κάτι που ξέχασες να αναφέρεις…4πύρινος ο κεντρικός επεξεργαστής, όπως επίσης 4πύρινος & ο επεξεργαστής γραφικών. 8πύρινη ισχύς σε όλο της το μεγαλείο. Στο youtube έχουν ανεβάσει βίντεο με metal gear solid 4, lost planet 2, uncharted, dynasty warriors, yakuza(working title), epic unreal engine(το ίδιο demo του infinity blade αλλά στο NGP). Γραφικά ισάξια του ps3…!

Lazaros

Δηλαδη εγω ο ηλιθιος που εχω αγορασει γνησια παιχνιδια του psp δεκαδες,ειμαι πολυ μ…..κας?παρακαλω ας μην το απαντησει κανεις,το ξερω.οταν λοιπον καταλαβα οτι το λιγοτερο που ειμαι ειναι το βλακας ,ε το εσπασα το psp κυρια sony! Γιατι ρε ……. Φρουτα της ασιας πρεπει να με υποχρεωνετε να αλλαζω format η να μην υποστηριζετε στις νεες σας συσκευες αυτα που σας χρυσοπληρωσα?ε?γιατι φρουτα?

Μάριος

Έλα μωρέ… φάε κανα χάμπουργκερ 😛 (πλακίτσα)

Ναι έχεις δίκαιο σε αυτά που λες αλλα ήταν τόσο καιρό το psp έτσι, κάποτε θα άλαζε!

fred

να δουμε κ τιμουλα τωρα,τερας ειναι

Ανδρέας

Απιστευτο ειναι,η τιμη θα ναι απιστευτη επισης! 😀

Konstantine X

& 350 να κάνει, από το 3DS πολύ καλύτερο είναι & περισσότερα πράγματα, όπως φαίνεται, θα προσφέρει. & μη μου πείτε για 3D οθόνη…με μόνο μία θέση απεικόνισης. Για να φτάσουμε σε καλό 3D έχουμε πολύ δρόμο. Τώρα για γραφικά, μέρα με νύχτα…το ένα προσφέρει ps3 ποιότητα & το άλλο με το ζόρι το πολύ gamecube (αν μπορεί & τόσο). Κοιτάξτε να δείτε που έχουμε φτάσει, από τα ασπρόμαυρα gameboy & τα atari με τα 5-10 χρώματα & γραφικά τουβλάκια & τελείες, σε γραφικά cinema quality & παραπονιόμαστε…! Θυμάστε την πρώτη τιμή του 1ου playstation. 340.000 δραχμές (κοντά στα 1000 ευρώ).

Γιώργος Μ.

Για την τιμή παιδιά , τα πράγματα (απ’ότι είπανε) δεν θα είναι καλά (για εμάς τους καταναλωτές).Εννοώ , ότι άνθρωπος της sony (δεν θυμάμαι τί ακριβώς θέση έχει στην εταιρία) , ανέφερε ότι τα NGP δεν θα κοστίζει πάνω από 599 δολάρια.Αν το μεταφράσουμε σε ευρώ , τότε μιλάμε για 599 ευρώ…Βέβαια η τιμή του μπορεί να μην είναι αυτή και απλά να θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις , πράγμα που το κατάφεραν με τις επιδόσεις που θα έχει το νέο psp2.
Πάντως προσωπικά , αν στιχοίζει στα 500 ευρώ , δεν πρόκειται να τα αγοράσω άμεσα.Θα περιμένω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.