Sony NGP, Θυσιάζει τεχνικά χαρακτηριστικά για είναι φθηνότερο;

Αν, όταν αποκαλύφθηκε το Sony NGP, θεωρήσατε ότι τα χαρακτηριστικά του είναι… too good to be true για φορητό, μπορεί και να έχετε δίκιο. Σύμφωνα με νέες φήμες, η Sony αποφάσισε να θυσιάσει ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του NGP (του μοντέλου χωρίς 3G), ώστε να μπορεί να του δώσει τιμή ανταγωνιστική του 3DS, δηλαδή γύρω στο 250-300άρι.

, Sony NGP, Θυσιάζει τεχνικά χαρακτηριστικά για είναι φθηνότερο;

Συγκεκριμένα, λέγεται ότι η μειώνεται η RAM από 512ΜΒ σε 256ΜΒ, και αφαιρούνται τελείως τα 16ΜΒ εσωτερικής flash μνήμης για χάρη φθηνότερου εξωτερικού μέσου αποθήκευσης. Πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Sony NGP αναμένεται φέτος στην Ιαπωνία και του χρόνου στα μέρη μας. Η Sony θα ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με το NGP (και όχι μόνο) στην έκθεση Ε3 τον Ιούνιο.

Σε περίπτωση που ισχύουν αυτές οι φήμες, εσείς τι προτιμάτε, δυνατό και ακριβό φορητό, ή λιγότερο δυνατό αλλά και πιο φθηνό;

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Στείρος

Γιατί να μην δώσω λίγα ακόμα λεφτά να πάρω το καλύτερο; Πόσο παραπάνω θα έχει;

Alan

Ακριβώς, συμφωνώ με τον φίλο από πάνω. Πόσο πάνω θα πάει η τιμή; Αλλά αυτά που λέει ότι μπορεί να θυσιάσει δεν είναι και τόσο σημαντικά. Εγώ με το που διάβασα τον τίτλο λέω μην κάνει στον επεξεργαστή τίποτα…

Nickolas

Αν η μείωση της ram δεν έχει επίπτωση στα ίδια τα παιχνίδια τότε δεν έχει και μεγάλη σημασία, ίσα ίσα καλύτερα γιατί θα πέσει και η τιμή. Ωστόσο η έλλειψη της flash δε ξέρω κατα πόσο συμφέρει καθώς έχω την εντύπωση ότι η Sony δε θα υποστηρίζει τις κάρτες sd αλλά δικό της format, οπότε πάλι θα πρέπει κάποιος να σκάσει χρήματα για έξτρα μνήμη. Αλλα και sd να υποστηρίζει τελικά, όπως και να το κανείς μια 16αρα κοστίζει.

nick

Προτιμώ κινητό με Tegra Kal-el που παίζει το πρώτο game για quad-core κινητο(Shadowgun).επίσης ο Kal-El μπορεί να παίξει ported ΧΒΟΧ360 games(great battles medieval for xbox360) άρα τι το θες το NGP.

fg

Ας δούμε τισ τιμές και των δύο και μετά αποφασίζουμε…(Αν βέβαια γυρίσουμε σε καμία δραχμή δεν πρόκειται να ξαναμπορέσουμε να αγοράσουμε καμία καινούρια συσκευή, οπότε.. 🙁 )

giorg

@Nickolas : Στο αρθμο λεει για εσωτερικη flash 16ΜΒ, μαλλον μπερδεψες ΜΒ με GB, γιατι 2GB SD κοστιζει 5 ευρω, δεν νομιζω να ειναι και τοσο ακριβα.

Elias

δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο αυτη η μειωση δεν νομιζω μια μειωση στην ram να εχει τοσο μεγαλη επιπτωση στην εκληκτικη αποδωση που ειδαμε μεχρι τωρα

Silender

Που ακριβώς είδες απόδοση Elias?

Εδώ καλά-καλά η Sony δεν έχει αποφασίσει το hardware της συσκευής και εμείς “είδαμε” και την μέχρι τώρα απόδοσή της?

Το “κόψιμο” της RAM στο μισο είναι πολύ σοβαρό και το 2012 με 256ΜΒ δε νομίζω να είναι κ ότι καλύτερο…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η ΣΟΝΥ από μ@κακια σε μ@κ@κ|α το πάει…Ας κρατήσει το νυν psp και τελείωσε άμα είναι έτσι…

Κωνσταντίνος

Η πιο καλή λύση είναι να υπάρχουν δύο εκδόσεις.Μια έκδοση που θα είναι το ακριβό με τα όλα του και μια που θα τα έχει μειωμένα τα χαρακτηριστικά για κάποιους που θέλουν να δώσουν λιγότερα λεφτά.Όπως και το ipad,μια έκδοση με 3G και μια χωρίς το οποίο είναι και φθηνότερο 😉

Nickolas

@ giorg: Το παρατήρησα αυτό που λές, απλά έχω την εντύπωση οτι έχει γίνει λάθος στο άρθρο, εννοουσε προφανώς 16GB μνήμης flash, γιατί όπως λες και συ 16MB είναι ελάχιστα. Όσο για το 2GB που αναφέρεις με το ζόρι θα φτάνει να χωρέσει 1 παιχνίδι, εδώ τα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια για psp κα φτάνουν πολλές φορές τα 1.2 GB, πόσο μάλλον παιχνίδια με καλύτερα γραφικά. Οπότε θα μιλάμε για μνήμες με τουλάχιστον 8GB, οι οποίες επίσης είναι σχετικά φτηνές γύρω στα 20 ευρώ, ωστόσο αν όπως λένε χρησιμοποιήσουν δικό τους format μνήμης, όπως τα memory stick, καλή ώρα, τότε μάλλον θα είναι ακριβότερες. Τεσπά θα δούμε τι θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Εννοειτε πως προτιμω να ειναι δυνατο κ ας εχε παραπανω.. Εκτος κ αν εννοουμε καμια 200αρια ευρω παραπανω..τοτε οχι..,

Γιώργος

Φαντάζομαι το “ακριβό” μοντέλο θα έχει κάνα 150άρι πιο πάνω.Θα δούμε βέβαια.Εγώ πάω για το ακριβό μοντέλο πάντως.

Κώστας

καλό μου φαίνεται….

spyros

πιστεύω πως είναι καταστροφική η μείωση της ram στα 256ΜΒ. Σκεφτείτε μόνο πόση περισσότερη ώρα θα χρειάζονται τα παιχνίδια για να φορτώσουν. Ας αφαιρούσαν αν ήθελαν μόνο το 3G, αλλά όχι ‘και’ την ram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.