PlayStation 4, Κοστίζει 381 δολάρια για να φτιαχτεί

Η εταιρεία ερευνών IHS Supply κατάφερε να υπολογίσει το κόστος όλων των υποσυστημάτων που απαρτίζουν την νέας γενιάς κονσόλα της Sony, PlayStation 4. Σύμφωνα με την έκθεση της IHS Supply, το κόστος των υλικών (υποσυστήματα, chips, mainboard, HDD κ.λ.π) της κονσόλας (BIM, Bill of Materials) είναι συνολικά 381 δολάρια, μόλις δηλαδή $18 κάτω από την τιμή αγοράς του στις Ηνωμένες Πολιτείες ($399).

Οι συνθήκες πάντως αυτή τη φορά, είναι πολύ καλύτερες για την Sony, από ότι ήταν το 2005, όταν το PS3 ανακοινώθηκε με τιμή $599, την ώρα που τα υλικά για την κατασκευή του κόστιζαν 805 δολάρια.

Φαίνεται πως η Sony υπολόγισε καλύτερα τον… λογαριασμό αυτή την φορά, και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να προσφέρει μία κονσόλα πολύ ισχυρότερη από την προηγούμενη, και κατά $100 φθηνότερη από αυτή του ανταγωνισμού (αν και εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το Xbox One περιλαμβάνει και το Kinect 2.0).

PlayStation 4, PlayStation 4, Κοστίζει 381 δολάρια για να φτιαχτεί

PlayStation 4, PlayStation 4, Κοστίζει 381 δολάρια για να φτιαχτεί

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petros

Το πουλουν φθηνα για να εχουν περισσοτερες αγορες.Λογικο ειναι

ilias

Το πουλάνε κοντά σε τιμές κοστους. Δεν ξερω μακροπροθεσμα ποσα κερδη θα αποφέρει αλλά Sony είναι αυτή κατι παραπάνω θα ξέρει. Εγω πάντως θα προτιμουσα το Xbox One γιατι μου φαίνεται πως ξεφευγει απο την κλασσική παιχνιδοκονσολα

petros

Ilias το xbox μπωρει να εχει skype και ολα αυτα,αλλα αν θες ποιοτικη κονσολα για gaming το ps4 ειναι το καλυτερο

bill

καλα ειναι δυνατον το ΡS3 να κοστιζε 800$ και να το διναν 600$???
Τι κάνουν κοινονικό εργο??

george

@bill

Δεν έκαναν κοινωνικό έργο. Αν υποθέσουμε ότι οι περισσότεροι θα πάρουν μία απο τις 2 (ps4,xbox) τότε προσπάθούν απλά να σε κάνουν να πάρεις την δική τους. Αν σκεφτούμε ότι μετά θα πληρώνεις 60ε το κάθε παιχνίδι έχουν βγάλει την χασούρα και πάνε γοια κέρδος μαζί με τα 2 παιχνίδια που θα πουληθούνε μαζί. Ειδικά αν βάλουμε τα κέρδη απο τα παιχνίδια που είναι αποκλειστικότητες και απο studio της ίδιας της Sony τα κέρδη θα είναι ακόμα περισσότερα. Άρα ξέρουν τι κάνουν!

DaDiRa

Μάλλον έγινε κάποιο λάθος στη σύνταξη. Δεν παίζει να το δίνουν πιο φθηνά από το κόστος παραγωγής 😛

o.k.man

Οι εταιρίες που φτιάχνουν τις κονσόλες, τις πουλάνε σε τιμές κόστους! και βγάζουνε χρήματα και κέρδη (αν βγάζουνε!) από τα δικαιώματα που πληρώνουνε οι εταιρίες παραγωγής παιχνιδιών, για να πουλήσουν τα παιχνίδια τους, στις εταιρίες που φτιάχνουν τις κονσόλες.

Alan

Μα είναι γνωστό πως η Sony είχε “μπει μέσα” πάρα πολύ με το PS3, και ήταν μεγάλο στοίχημα για εκείνη… Παρ’ όλα αυτά, λόγω άγνοιας προφανώς, νόμιζα πως είναι πιο φθηνές οι κονσόλες, αλλά δεν μου φαίνεται και παράλογη η τιμή..

tiamat

πολυ τιμια η sony!πουλαει σε τιμες κοστους πραγματικα!!
και ναι με το ps3 ειχε μπει πολλα εκατομμυρια μεσα γιατι πηγε να δωσει μια custom hardware προταση που τοτε υπερεβαινε ακομα και τα desktop pc της εποχης, κατι που δε συμβαινει σημερα αφου αν επαναλαμβανε κατι τετοιο θα εμφανιζε τοσες ζημιες οικονομικα που θα απειλουσαν την ιδια την υπαρξη της.
με λιγα λογια κονσολαρα σαν το ps3 δε προκειται να ξαναυπαρξει!

z

να ειναι καλα η amd

Andros

Α καλά … 381 δολάρια κοστίζει στον καθένα να αγοράσει τα εξαρτήματα και να συναρμολογήσει την κονσόλα , όχι στη Sony που αγοράζει 1000 000 εξαρτήματα . Ισως να βγάζει 100 δολάρια από κάθε κονσόλα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.