H Sony επιβεβαιώνει ότι εκτέθηκαν λογαριασμοί χρηστών του PSN

Δυστυχώς, αυτό που όλοι φοβόμασταν από τη στιγμή που μάθαμε ότι χακάρανε το PSN, είναι γεγονός. Η Sony επιβεβαίωσε ότι έχουν εκτεθεί λογαριασμοί χρηστών του PlayStation Network και συγκεκριμένα στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις, χώρες, διευθύνσεις email, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί πρόσβασης στο PSN, PSN IDs, ιστορικό αγορών, διευθύνσεις πληρωμών και απαντήσεις ασφαλείας για είσοδο στο PSN.

, H Sony επιβεβαιώνει ότι εκτέθηκαν λογαριασμοί χρηστών του PSN

Το χειρότερο απ’ όλα φυσικά είναι ότι παίζει να έχουν κλαπεί και αριθμοί πιστωτικών καρτών, αν και προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που τα στοιχεία μας μπορεί να βρίσκονται στη διάθεση αγνώστων, η Sony συστήνει ιδιαίτερη προσοχή από εδώ και πέρα και προτείνει την άμεση αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στο PSN μόλις επανέλθει η υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι διεξάγεται έρευνα από ανεξάρτητη μεγάλη εταιρία security για το τι έχει γίνει, της οποίας τα αποτελέσματα όλοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πάντως η ζημιά για τη Sony (και δυστυχώς για όλους τους gamers) είναι μεγάλη και αυτό το περιστατικό θα στιγματίζει την παρουσία του ιαπωνικού κολοσσού στη βιομηχανία για πολλά χρόνια.

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
an0nymouS

Έχει μπει και το FBI στο παιχνίδι..

Giorgos

Έλεος ρε παιδιά, δεν γίνονται τέτοια πραγμάτα :'(

an0nymouS

όλα γίνονται.. την είχαν προειδοποιήσει την Sony..

η Sony πάντως μέχρι τέλους θα το κυνηγήσει, θα δούμε τι θα γίνει.

xristos

όπως ξέρουμε όλοι κάνης δεν παίζη τσάμπα αυτός είναι ένας λόγος για το χακάρισμα που έγινε

vasilis.

Ελπιζω ακομα και οι τελευταιοι να ειδαν τι σημαινει…psn…
What IS that???

Nikos

αυτο ειναι απαραδεκτο 😐

chrisc

Πάντως έμαθα ότι το κλειδί για τους λογαριασμούς που ήταν για υπαλλήλους της ΣΟΝΥ βγήκε μέσα από την ΣΟΝΥ . Άρα μιλάμε για κάποιον που δουλεύει μέσα στη ΣΟΝΥ. Εκεί συνδέονταν το πλαστό λογισμικό και κάποιος μπορούσε να κατεβάσει περιεχόμενο χωρίς πληρωμή. Μέσου αυτού αργότερα μάλλον μπήκαν και στα προφίλ τον απλών χρηστών.
Και αν δούμε λίγο καθαρά πίσω από αυτό κρύβετε ένα μεγάλο συμφέρον και μια μεγάλη εταιρία..ότι έγινε δεν έγινε τυχαία δεν έγινε από απλούς χάκερ και δεν έγινε τυχαία αυτην την χρονική στιγμή…

για οσουσ λενε τωρα οτι προτιμουν το xbox live γιατί είναι με πληρωμή… Και ποιος σας λέει ότι είναι ασφαλές?? Αν δεν κάνω λάθος το ίδιο σύστημα ασφαλείας έχει…. Η πριν κάποιο διάστημα (2007) που και το xbox live ήταν κάτω για μια βδομάδα τι έγινε????? Είπε κανείς τίποτα επίσημα?? Όχι. Κσι κανείς δεν έμαθε τι έγινε τότε με τα στοιχεία των χρηστών.

vasilis.

ΚΑΛΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΑ. Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.

chrisc

τραγουδα κι εσθ μαζι….παμε?????? χαχαχαχχαα……….

vasilis.

ΝΑΙ!
παμε το,ολα εδω πληρωνονται.

MANOS

Ακόμα και έτσι όπως τα λες να είναι φιλε @chrisc εκεί δείχνουν την μαγκιά τους και το ποσο καλά ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους εκεί στην μικρομαλακη αντίθετα με τους άσχετους της SONY που άφησαν να διαρρεύσουν τέτοιες πληροφορίες και να εκτεθούν

vasilis.

βασικα εμενα με εκνευριζει η φουστια.
δεν μπορεις οταν θες να εδραιωθεις,να εχεις την πειρατεια οχι απλως συμμαχο αλλα σημα κατατεθεν,οδηγωντας αντιπαλους σε χρεωκοπιες κτλ,ουσιαστικα χρησιμοποιοντας παρανομα μεσα και τωρα να λες στους ιδιους τους πειρατες θα σου κανω αγωγη και να τους κανεις τελικα…
γιατι?γιατι σπασανε την κονσολα?σοβαρα?
ας κανει ban wave οπως η microsoft…
εγω παντως,επειδη ειμαι δικηγορος,θυμαμαι οτι οταν ειχα φαει ενα ban μας ειχε απενεργοποιησει και την εγκατασταση παιχνιδιων στον σκληρο δισκο!!!
τρελαθηκα τοτε και τους εστειλα εξωδικο στην εδω αντιπροσωπεια.μετα ειδα οτι αυτο γινονταν παγκοσμιως και φτιαξανε και site για μαζικες αγωγες.
στο επομενο update το …διορθωσανε.
οι μαλακιες πληρωνονται.
καθολου δεν τους λυπαμαι που ειχαν ενα συστημα διατρητο.
ουτε που απειλουσαν την open source κοινοτητα.
αδιανοητα πραγματα μιας….premium εταιριας

MANOS

+1
Ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψει και η SEGA στον χώρο και να δούμε μια νέα έκδοση του dreamcast μαζί με τα ατέλειωτα panzer dragoon, Shenmue κτλ.
Πραγματικά αυτή την κονσόλα δεν θα την άλλαζα για κανένα λόγο
AXXXX….

vasilis.

γεια σου ρε μανο!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games Sony PSN

Προβλήματα στο PlayStation Network σε όλο τον κόσμο

Το PlayStation Network αντιμετώπιζε προβλήματα για τουλάχιστον μία ώρα σε παγκόσμια κλίμακα, όπως αποδείχθηκε.