Sony PlayStation Vita, Άσχημα τα μαντάτα στην Ιαπωνία

Με το αριστερό φαίνεται πως ξεκινά το Sony PlayStation Vita στην Ιαπωνία. Πέρα από το γεγονός ότι οι πωλήσεις του PS Vita κατά την πρώτη του εβδομάδα στην αγορά, ήταν χαμηλότερες από τις αρχικές πωλήσεις του 3DS, ακολουθούν και ιδιαίτερα καθοδική πορεία. Κατά την δεύτερη εβδομάδα του στην Ιαπωνία, το φορητό έκανε μόλις 72.000 πωλήσεις, από 325.000 στο λανσάρισμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, κάποια καταστήματα ήδη ρίχνουν την τιμή του 3G μοντέλου, που είναι και το λιγότερο δημοφιλές από τα δύο διαθέσιμα. Την ίδια στιγμή, το Nintendo 3DS έχει ακριβώς αντίθετη πορεία, με σχεδόν μισό εκατομμύριο πωλήσεις σε μία εβδομάδα. Θα μπορέσει το Vita να αντιστρέψει την κατάσταση;

, Sony PlayStation Vita, Άσχημα τα μαντάτα στην Ιαπωνία

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotos73

Πιστεύω θα αλλάξουν τα πράγματα για το vita
Ας κυκλοφορήσει και Αμερικη και Ευρώπη και βλέπουμε….
Και ΕΣΥ Sony μείωσε λίγο την τιμη…….

Γιάννης

Αναμενόμενο,μιας και είναι πιο ακριβό ακόμα και από το PS3!! Ποιος θα πάει να δώσει (ειδικά εδώ στην Ελλάδα) 300 ευρώ για ένα φορητό και δεν θα δώσει 220 για ένα PS3?? Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το 3DS και δεν πρόκειται να αγοράσω το VITA.

Alex

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω πως πουλαει αυτο το 3DS με τεχνολογια του ’04. Πραγματικα το ειδα σε ενα μαγαζι και απορω πως το αγοραζει ο κοσμος. Οι δυνατοτητες του πραγματικα ειναι μηδενικες (δεν εννοω μονο σε hardware αλλα και σε software), το Vita ειναι 10 χρονια μπροστα απο το 3DS! Αν η τιμη του φτασει τα 250 ευρω θα ειναι μια χαρα εχωντας υποψιν οτι το ipod touch με 220 εχει τις μισες δυνατοτες σε hardware, αλλα και οτι δεν ειναι game-oriented!

Alex

Σορρυ για το διπλο post αλλα τωρα ειδα οτι κοστιζει ηδη 250 ευρω. Μια χαρα τιμη!

Γιωργος

alex δες πολυ απλα γιατι το ds επικρατησε του psp…. μια λεξη. software και χαμηλη τιμη κονσολας!

Δημήτρης

Το αρνητικό είναι πως η πλειοψηφία των αγοραστών του Vita ηλικιακά είναι κάτω των 18 … Το Target group των Handheld είναι κυρίως παιδιά και έφηβοι, η οικονομική επιφάνεια των οποίων έχει άμεση σχέση με τους γονείς του. Άρα είναι απολύτως λογικό το Vita να αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία στο να πάρει μερίδιο αγοράς από το φτηνό και πιο “παιδικό” nintendo 3DS

Aris

εγω παρηγγειλα την εκδοση wifi το 3g δεν αξιζει…
σημερα μου ηρθε και το preorder pack που δινει το πλαισιο.

leonidas98

παντωσ το ps vita ειναι πολυ πιο γαματο απο το 3ds , το οποιο το εχω αγορασει και ειναι ”πατατα”
σε γενικεσ γραμμες…

techgod

Εγω έχω το psp αλλά το 3ds θα πουλήσει πολλά περισσότερα κομμάτια από το vita,,……
Η ΝΙΝΤΕΝDO έχει καλύτερα οικογενειακά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες συν ότι έχει και το πλεονέκτημα του 3d gaming και παιχνίδια κολοσσούς ‘οπως ZELDA , MARIO, DONKEY KONG κ.α…… που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές …!!!!!!!!
Για αυτό μήν σκάτε για το VITA που δέν πρόκειται να κάνει τις ανάλογες πωλήσεις…. γιατι θα γίνει ότι και με το WII….!!!!!!!!!!

Tony Cool

Ετσι ειναι παιδια,το vita ειναι απιστευτο gadget αλλα αν κανει το 1/10 των πωλησεων του 3ds θα ειναι και ικανοποιημενοι στη sony.και να φανταστειτε οτι το 3ds δεν εχει κανει και τις πωλησεις που του αναλογουν γιατι οι κινησεις της nintendo τους πρωτους μηνες κυκλοφοριας του ηταν τραγικες!

Γιώργος Μαρ.

Δεν νομίζω η sony να κάνει μείωση τιμής στο vita στην Ιαπωνία.Ούτε ένα μήνα ζωής δεν έχει κλείσει.Πιστεύω ότι ούτε και στην ευρώπη θα πάει καλά από πωλήσεις για αρχή , δεδομένου της οικονομικής κρίσης που μαστίζει πολλές χώρες.Προσωπικά θα το αγοράσω , όπως θα αγοράσω και το 3DS κάποια στιγμή.Ας ελπίσουμε ότι το software θα αυξήσει τις πωλήσεις του σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.