Sony, Το Nintendo Wii U δεν είναι απειλή, το PS3 θα αντέξει 10 χρόνια

Στη φετινή έκθεση videogames Ε3, και μετά από αυτή βέβαια, οι περισσότεροι μιλούν κυρίως για ένα πράγμα, την κονσόλα Nintendo Wii U και το πρωτοποριακό χειριστήριό της. Η Sony όμως δεν πτοείται. Για τη Sony, το Wii U δεν αποτελεί απειλή και λόγο να βάλει μπρος το PS4 άμεσα. Η εταιρία, όπως κάνει τόσα χρόνια, τονίζει για άλλη μια φορά ότι το PS3 θα αντέξει τουλάχιστον 10 χρόνια.

To Sony PS2 έχει φτάσει τα 11 χρόνια ζωής και η εταιρεία ευλογεί τα γένια της που το 2006 ρίσκαρε να κάνει μια τόσο μεγάλη επένδυση με την κονσόλα, και τώρα «της βγαίνει». «Ο ανταγωνισμός προσθέτει χαρακτηριστικά που ήδη υπάρχουν στο PS3», λέει ο Jack Tretton, αφεντικό της SCEA. Ντάξει, μην τρελαθούμε, δεν υπάρχει περίπτωση το PS3 να είναι η κύρια κονσόλα της εταιρίας για 10 χρόνια. Όσο για τη Nintendo, η Sony την… καλωσορίζει στο HD πάρτι!

, Sony, Το Nintendo Wii U δεν είναι απειλή, το PS3 θα αντέξει 10 χρόνια

Πηγή: Game20.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotos73

Ξέρουμε ποτέ θα βγει το ps4 ?

Στέλιος

Όσον αφορά την βιομηχανία των κονσολών,
η εποχή που απλός οι παίκτες θέλανε απλός να
έχουν πολύ καλά γραφικά και καθαρή εικόνα έχει περάσει.

Τώρα πια με το να παρουσιάσει κάποια εταιρία μια
κονσόλα με ακόμη πιο καλά γραφικά δεν θα ενθουσιάσει
αρκετά τους παίκτες (πιστεύω τουλάχιστον). Το Playstation 3
και το Xbox 360 είχαν πολύ καλά γραφικά και γι’ αυτό δεν
θα νιώσουν και πολύ μεγάλη συγκίνηση με ακόμη καλύτερη
ποιότητα (δεν μπορεί να γίνει πιο ρεαλιστικό απο την ίδια την
πραγματικότητα που αυτές οι κονσόλες την απέδιδαν αρκετά καλά).

Η βιομηχανία των κονσολών θα πρέπει να αρχίσει να
βρίσκει νέους τρόπους Gameplay εμπειρίας.
Η Nintendo ξεκίνησε αρκετά δυναμικά, οι άλλες
εταιρίες μόλις μπήκαν αλλά θέλουν καιρό ακόμη.

Και για να ρίξω και ένα επιπλέον θέμα στο τραπέζι,
υπάρχουν φήμες πως η Sega επίσης ετοιμάζει νέα κονσόλα.
Ίσως και Dreamcast 2.

Συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο αλλά δεν μου
αρέσει να λέω τις απόψεις μου μισές
(και επίσης πήρα νέο πληκτρολόγιο και είμαι κάπως ενθουσιασμένος). =)

Terminator

Στέλιο η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Θες δυνατό hardware, αλλά θες και το κάτι διαφορετικό. Το Wii U έχει πρωτοποριακό χειριστήριο, αλλά αυτή τη φορά συνοδεύεται και από HD γραφικά, γι αυτό έχει τα φόντα να πάει καλά.

Καλορίζικο το νέο πληκτρολόγιο 🙂

Γιώργος

Μέσα στο 2013 θα υπάρχει το νέο playstation.Οι microsoft και sony , δουλέυουν πυρετωδώς για τις νέες κονσόλες.Αφού έκανε την πρώτη κίνηση η nintendo με το wii u , τότε θα ακολουθήσουν και οι άλλες.Εμπόριο.Έτσι δουλεύει.Όπως έγινε με το wii και μετά ακολούθησαν xbox360 και ps3.
Αν θα αντέξει 10 χρόνια το ps3 , ναι , αλλά με το νέο playstation στην αγορά , όπως και γίνεται με το ps3 και το ps2 σήμερα.Έτσι και παραπάνω μπορεί να αντέξει.
Για το όνομα τώρα του νέου playstation , οι Ιάπωνες θεωρούν το 4 σαν γρουσούζικο νούμερο οπότε αν και μπορούν να το αποφύγουν , το κάνουν.Οπότε μπορεί να μην λέγεται playstation 4. Θα δείξει ή θα βήξει!

MANOS

Στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου η Sony μολις αντικατέστησε την υπάρχουσα έκδοση του PS3 Slim (CECH-3001B) με μία ελαφρύτερη, λεπτότερη και λιγότερο πεινασμένη για ενέργεια.
Το νέο Γιαπωνέζικο PS3 CECH-3000B θα ζυγίζει 5.7 λίβρες σε αντίθεση με το τωρινό PS3 Slim το οποίο και ζυγίζει 6.6 λίβρες, ενώ η κατανάλωση ενέργειας του νέου PS3 Slim θα είναι κατά 30 Watt μικρότερη (200 Watt σε σχέση με τα 230 Watt της τωρινής έκδοσης).

Φυσικά και αποτελεί απειλή, το Wii που δεν είναι και HD Κυρια SONY έχει κάνει τις διπλάσιες πωλήσεις οποτε, αν το Wii U συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό θα τσούξει το k****κι τους που θα πέσουν οι πωλήσεις

Στέλιο μιλάς fia το RingEdge – RingWide???

Στέλιος

@MANOS

Στην αρχή και εγώ αυτό νόμιζα, μέχρι που στις
τελευταίες φήμες παρουσίασαν σχετικά πρόσφατες
πατέντες (2007 και μετά) για χειριστήρια και συστήματα
αποθήκευσης σε κάρτες μνήμης που δεν χρησιμοποιεί
ούτε το RingEdge RingWide και κανένας από τους προγόνους τους.

Googlαρε “Dreamcast 2 rumors” και θα βρει πολλά!
Κανένα όμως από αυτά δεν επιβεβαιώνει η ίδια η Sega
και έτσι δεν μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρος.

kostas

όπως είπε και ένας φίλος το απλό wii χωρίς HD και τις δυνατότητες των άλλων δύο,τα κατάφερε φανταστικά στην μάχη,και βγήκε πρώτο σε πωλήσεις…
Τώρα με το HD θα θα τους κάνει ξανά να τρέχουν…
Επίσης είμαι σίγουρος πως η ninty δεν μας έχει αποκαλύψει τα πάντα για το Wii U.Υπάρχουν πολλές ακόμα δυνατότητες που θα τους δούμε και θα μας αφήσουν με ανοιχτό το στόμα.
Αυτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.